BUDAPEST Időjárás

Üdvözöljük olvasóinkat!

Bizonyára mindenkinek feltűnt már, hogy a Szovjetunió összeomlása óta a nyugati befolyás hatására Európa és a világ is nagy fordulatot vett. Több mint harminc éve mélyítik a bérrabszolgaságot, az igényeinket szolgáltatásokba csomagolják és eladják nekünk. Havi előfizetéseket vehetünk internetre, telefonra, streaming csatornákra. Rendszerszintű lett a fontos dolgok elhallgatása, a nem lényeges dolgok kihangsúlyozása, a manipuláció.

A fiatalabb generációkat egy olyan világba nevelik bele, ahol jól megtanulják, hogy 1890 forintért nem kell megnézniük a reklámokat, ahol elhitetik velük, hogy a normális nem normális és az egyediség egyet jelent a mindenhonnan jövő, megtervezett kommunikáció magukra öltésével, megélésével és hirdetésével. Megtanítják, hogy ami régi az már nem trendi és amúgy sincs abban semmi jó. A közéletet olcsó szappanoperává silányítják nekik, ahol több figyelmet kap, hogy ki milyen magánéletet él, vagy hogy kit miért kell utálni. Oktatást kapnak az írásban szorzás-osztás elvégzéséről, de senki nem mondja el nekik, hogyan működik az adórendszer, a hitel vagy pénzügyi szektor, a nyugdíj. Sokszor nem nem tudják, hogyan kell egy csekket kitölteni, vagy hogyan kell egy borítékot felcímezni.

A felnőttek számára pedig rendszeresen olyan összefüggéseket tárnak fel a fősodratú médiumok és a riválisaik, ami az emberben kétségeket, gyűlöletet, bizalmatlanságot kelt. Mert a cél, hogy ki hova szavazzon.

Pedig bőven lenne miről beszélni, a nemzetgazdaságról, a környezetvédelemről, az integrációs feladatokról.

A Palóc Hírnök azért alakult meg, hogy mindezt, ha országosan nem is, de legalább itt, hazánk kisebb régiójában tabuk nélkül tudassuk önökkel, hogy egy olyan alternatívát kínáljunk, ami a mindennapjainkat érinti, amiről mindenki tud, mégsem mer senki beszélni róla.

Cservenák Mihály György

Palóc Hírnök

2694 Cserháthaláp Petőfi Sándor Út 12.

Kiadásért felelős: Dócs Dávid

Szerkesztésért felelős: Cservenák Mihály György

© Palóchírnök. All Rights Reserved. Design by HTML Codex