BUDAPEST Időjárás

A gazdák lehetnek a legnagyobb vesztesei a kormány intézkedéseinek

A KSH nemrég közzétett adatai alapján már 500.000 forint a magyarok átlagbére. Dócs Dávid a Mi Hazánk képviselője mai sajtótájékoztatóján viszont arról beszélt, hogy a nógrádi lakosság ebből mit sem érez, az elhanyagolt régiók nem tudnak felzárkózni az országos átlaghoz sem, a földművelésben dolgozók számára pedig nem mondtak semmi egyértelműt a földalapú támogatások kifizetéséről.

A képviselő aggodalmát fejezte ki a kifizetési stoppal kapcsolatban is, mert elmondása alapján nem rendelkezünk biztos információkkal arról, hogy ez vajon milyen szinten érinti az agrárszektort.

Dócs arról is beszélt, hogy reményei szerint a földalapú támogatásra mindez nem vonatkozik, hiszen az idei aszályos év így is rengeteg problémát okozott a mezőgazdasági dolgozóknak, és a mezőgazdasági vállalkozásoknak. Kifejezte aggodalmát, hogy ha az agrár szektorban a földalapú támogatásokat, és az előleg kifizetéseket nem kapják meg a kis és középvállalkozók, akkor a jövő évben komoly ínség várható, mert sokan ezekből a támogatásokból tudják csak fedezni az őszi talajmunkákat és a vetést.

Ne hagyja a kormány magára az agráriumot.

A Mi Hazánk pedig kiáll a gazdák mellett. Az országgyűlésen belül, és azon kívül is, a jövőben is.

Cservenák Mihály György

Palóc Hírnök

2694 Cserháthaláp Petőfi Sándor Út 12.

Kiadó neve: Dócs Dávid

Kiadásért felelős: Dócs Dávid

Szerkesztésért felelős: Cservenák Mihály György

© Palóchírnök. All Rights Reserved. Design by HTML Codex