Embercsempészeket fogtak Nógrád vármegyében a rendőrök – súlyos helyzet a határon

A napokban látott napvilágot a hír, hogy a magyar – szerb határon lövöldözés volt, egy lövedék egy magyar család medencéjéből is előkerült. A fegyverek ropogása két napig is hallható volt a határ mentén, ahol migránsbandák csaptak össze egymással.

Sajnálatos tendencia, hogy egyre sűrűbben találkozni olyan esetekkel, hogy fegyverekkel érkeznek a határra az illegális bevándorlók és attól sem riadnak vissza, hogy fényes nappal a határon fenyegessék azokkal a magyar határvadászokat, akik naponta több mint ezer migránst tartóztatnak fel. Mi lesz majd, ha a fegyvereket nem csak egymás ellen fogják használni a migránsok, hanem a határt védő egyenruhások ellen? Tűzparancs nélkül a határvadászok aligha tehetnek majd többet, mint visszavonulni az agresszív határátlépők elől.

Mindeközben a rendőrség közleménye szerint tegnap 76 illegális bevándorlót, illetve négy embercsempészt fogtak el Nógrád vármegyében.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság közterületi szolgálatot ellátó egyenruhásai 2023. június 16-án 4 óra 40 perckor a 2-es számú főúton, Hont település belterületén vontak ellenőrzés alá egy ukrán honosságú személygépkocsit és egy azt követő német honosságú zárt áruszállítót. A járműveket egy 25 éves marokkói és egy 47 éves grúz állampolgár vezette, a tehergépkocsi rakterében pedig 34 külföldi személy tartózkodott.

Munkatársaink ugyanezen a napon Pásztó város külterületén 8 óra 25 perckor ellenőriztek egy magyar hatósági jelzéssel közlekedő kisáruszállítót, amelyet egy 21 éves román állampolgár vezetett, a jármű rakterében 21 külföldi személlyel.

Szintén 16-án 19 óra 22 perckor Rétság belterületén vontak ellenőrzés alá a járőrök egy francia rendszámú mikrobuszt. A külföldi járműből az egyenruhások láttán 5 fő kiugrott (közöttük a jármű vezetője is) és elszaladt. Munkatársainknak a kutatás során 4 fő külföldi állampolgárt sikerült elfogni.  

A szlovák-magyar közös járőri egység június 17-én 13 óra 58 perckor a 2-es számú főúton, az országhatár közelében vont ellenőrzés alá egy cseh honosságú kisbuszt, amelyet egy 23 éves kirgiz állampolgár vezetett. A gépjármű utasterében 17 fő külföldi személy volt bezsúfolva. – írja a police.hu

Tehát mint az látható, sajnálatos módon a migráció nem csak a határon jelent problémát, hanem az északi vármegyékben, mint Heves vagy Nógrád. Fontos kiemelni, hogy a gazdasági bevándorlók lassan megtöltik Európát, ahol szabadon bűnözhetnek szinte retorzió nélkül. Sokszor közülük gyilkosok, terroristák, nemi erőszaktevők, embercsempészek és egyéb bűnözők kerülnek ki, ami olyan kockázatot jelent, ami nem csak a rendfenntartás szempontjából megkerülhetetlen.

Amíg a baloldal álproblémának tartja, a kormány kettős kommunikációt folytat az ügyben, Brüsszel pedig visszaél a hatalmával, hogy a tagállamokra rákényszerítse a migráns-kvótát. A kormány tétlensége komoly gondot okoz, hiszen a határra visszataxiztatott migránsok újra és újra meg fogják próbálni az átkelést, amíg sikerrel nem járnak. Novák Katalin köztársasági elnök pedig egy ilyen súlyos helyzetben akár 2600 embercsempészt is szabadon engedne, arra hivatkozva, hogy telítettek a börtönök.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

Nőt, gyermeket, rokont bántalmazott egy sziráki férfi

Szirák, ahol a település tábláján nagyon találóan már csak annyi szerepel: „irak”. Ez a falu sem szenved ugyanis hiányt a bűnözőktől és egy picit hasonlít egy háborús övezetre is. Ezt mutatja a legutóbbi eset is. A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves sziráki férfi ellen, aki az unokatestvérét a bírósági távoltartási végzés ellenére […]

Továbbiak
Aktuális Belföld

Sikertelen tréfa: meggyújtotta kollégája ruháját egy veszprémi férfi (+videó)

A komédia meglepő gyakorisággal torkollik tragédiába. Másodfokú égési sérülés lett a fűkaszás kolléga viccelődéséből. Magyarország Ügyészségének egy közleménye szerint: „Súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki tréfából meggyújtotta munkatársa ruháját.” A vádirat szerint az elkövető 2023. október 2-án munkatársaival Tatabányán benzines fűkaszával dolgozott. 11 óra […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves

Patakba hajtott egy autó Ecséden

Nem történt sérülés. Patakba hajtott egy autó tegnap kora délután Ecséden a Szabadság úton. Személyi sérülés nem történt. Forrás: Agria TV Kiemelt kép: Agria TV Székesi Marcell View all posts

Továbbiak