Az ipar és a mezőgazdaság régóta tartó ellentéte Magyarországon

Ész nélküli iparosítás zajlik Magyarországon, melyet a kormány lelkes asszisztálása miatt, látszólag semmi nem tud megállítani. Ez olyan mértékre emelkedett, hogy közel fél millió munkavállaló hiányzik a magyar gazdaságból, legalábbis abból, hogy a kormány ennyi vendégmunkással számol, ezt bizonyítja.

Navrasics Tibor kijelentése nyomán született meg az ötlet, hogy erről a témáról most már beszélni kell. A területfejlesztési miniszter elmondása szerint: „Várpalota ismét ipari központtá válhat.” – Ez egy régóta égető probléma, már a Habsburg Birodalom és az Osztrák-Magyar monarchia idején is választás elé állította a politikusokat.

A nagy mezőgazdasági területekkel rendelkező Magyarországon inkább az iparosítás, vagy pedig inkább a mezőgazdaság legyen a mérvadó? Természetesen mind a kettőre szükség van, a probléma pedig nem is ezzel lenne. Hanem az aránytalan, és sokszor megfontolatlan iparosításban. Eltekintve attól, hogy a magyar ipar szinte nem is létezik, a multik betelepülését támogatja a kormány, elfeledkezve a magyar ipar fejlesztéséről vagy a mezőgazdaság fontosságáról.

Az effajta kényes kérdésekben a kiegyenlítettségre kell fókuszálni: Azonos szinten támogatni az ipart és a mezőgazdaságot, az iparon belül pedig szintén azonos szinten a külföldi és a hazai vállalkozókat, ha már mindenképp kellenek a külföldi vállalkozók, vagy multi cégek.

A Mi Hazánk Mozgalom választási programjában, a Virradat programban az olvasható, hogy ennek legjobb módja a magyar mezőgazdaságra épülő magyar feldolgozóipar, és amikor ezek már hozamot termelnek, akkor tovább lehet haladni a többi ágazatra.

Viszont további problémát jelent az akkumulátorgyárak és a veszélyes üzemek tömeges betelepítése az országba, és ha már betelepítés, akkor bizony a munkaerőpiacról hiányzó fél millió magyar munkavállaló is. Ezt sem keleti vendégmunkásokkal kell megoldani, hanem a magyar fiatalokat hazahívni külföldről és életképet, jövőt, életpályamodellt mutatni nekik.

Kiemelt kép: WangAnQi/Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

Négylábú áldozata van egy családi ház tűzesetének

Kigyulladt egy családi ház szobája teljes terjedelmében Nézsán tegnap délután, riasztották a tűzoltókat. A lánglovagok a helyszínre kérték az áramszolgáltató szakemberét is. A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott hivatalvezetője, Tóth-Szikora Viktória arról tájékoztatta a nool.hu hírportált, hogy szerdán a nézsai Dózsa György úton egy családi ház egyik szobája teljes terjedelmében égett. Kifejtette: „A tulajdonos egyedül […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Egyéb kategória Helyi Közéleti

A WHO pandémiaszerződés aláírása ellen tiltakozik a Mi Hazánk Mozgalom

Dúró Dóra és Toroczkai László közös sajtótájékoztató keretein belül adtak hangot a WHO pandémiaszerződés aláírásával kapcsolatos kétségeiknek. Elmondták, hogy egészen elképesztő, hogy amíg a Fidesz a szuverenitás fontosságáról beszél, addig most készülnek a nemzetállamok intézkedéseit felülíró szerződés aláírására, egy olyan szervezettel, melynek vezetői nem választópolgárok által lettek megválasztva. Arról is szót ejtettek, hogy a Tedrosz […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves Közéleti

Lakossági fórumot tartott a Mi Hazánk Mozgalom Egerben

Egy sajtótájékoztató, majd egy lakossági fórum keretein belül mutatta be Virradat Program nevű pártprogram-füzetét, azon belül pedig ifjúságpolitikai javaslatait a Mi Hazánk Mozgalom Heves vármegyei elnöke, dr. Pápai Ákos, valamint a Mi Hazánk Ifjai alelnöke, Cservenák Mihály György. A párt és az ifjúsági szervezet többek között a fiatalok megélhetési problémáira szeretne választ adni. Dr. Pápai […]

Továbbiak