Az ipar és a mezőgazdaság régóta tartó ellentéte Magyarországon

Ész nélküli iparosítás zajlik Magyarországon, melyet a kormány lelkes asszisztálása miatt, látszólag semmi nem tud megállítani. Ez olyan mértékre emelkedett, hogy közel fél millió munkavállaló hiányzik a magyar gazdaságból, legalábbis abból, hogy a kormány ennyi vendégmunkással számol, ezt bizonyítja.

Navrasics Tibor kijelentése nyomán született meg az ötlet, hogy erről a témáról most már beszélni kell. A területfejlesztési miniszter elmondása szerint: „Várpalota ismét ipari központtá válhat.” – Ez egy régóta égető probléma, már a Habsburg Birodalom és az Osztrák-Magyar monarchia idején is választás elé állította a politikusokat.

A nagy mezőgazdasági területekkel rendelkező Magyarországon inkább az iparosítás, vagy pedig inkább a mezőgazdaság legyen a mérvadó? Természetesen mind a kettőre szükség van, a probléma pedig nem is ezzel lenne. Hanem az aránytalan, és sokszor megfontolatlan iparosításban. Eltekintve attól, hogy a magyar ipar szinte nem is létezik, a multik betelepülését támogatja a kormány, elfeledkezve a magyar ipar fejlesztéséről vagy a mezőgazdaság fontosságáról.

Az effajta kényes kérdésekben a kiegyenlítettségre kell fókuszálni: Azonos szinten támogatni az ipart és a mezőgazdaságot, az iparon belül pedig szintén azonos szinten a külföldi és a hazai vállalkozókat, ha már mindenképp kellenek a külföldi vállalkozók, vagy multi cégek.

A Mi Hazánk Mozgalom választási programjában, a Virradat programban az olvasható, hogy ennek legjobb módja a magyar mezőgazdaságra épülő magyar feldolgozóipar, és amikor ezek már hozamot termelnek, akkor tovább lehet haladni a többi ágazatra.

Viszont további problémát jelent az akkumulátorgyárak és a veszélyes üzemek tömeges betelepítése az országba, és ha már betelepítés, akkor bizony a munkaerőpiacról hiányzó fél millió magyar munkavállaló is. Ezt sem keleti vendégmunkásokkal kell megoldani, hanem a magyar fiatalokat hazahívni külföldről és életképet, jövőt, életpályamodellt mutatni nekik.

Kiemelt kép: WangAnQi/Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Közéleti Nógrád

Balassagyarmaton is létezik a harmadik út

Dócs Dávidék meghívást kaptak egy balassagyarmati kutyamenhelyre. Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője kifejtette: „Minden körzetbe el szeretnénk vinni a Mi Hazánk programját, így a balassagyarmatiakhoz is. Mi szeretnénk, hogy ha a politikai kultúrában meghonosulna az, hogy miben tudunk adni, segíteni a másiknak ahelyett, hogy politikai iszapbirkózást folytatnánk és azzal lennénk elfoglalva, hogy […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

Dócs Dávid közleményt írt a vízgazdálkodásról

Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője közleményt írt a vízgazdálkodással kapcsolatban. „Hazánkban a víz helyett már az aszály az úr! Nem tett semmit a kormány a vízmegtartás érdekében, ezért ismét a gazdák nyakán az aszály! Mára a mezőgazdasági termelés nem csak a változó gazdasági körülmények, az elszabadult inputanyag árak és az elhibázott politika […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

Meglőtték a szlovák miniszterelnököt

Több lövés érte Robert Fico szlovák miniszterelnököt a nyitrábányai (Handlova) kihelyezett kormányülés után. A miniszterelnök állapota súlyos, ugyanis a gyomrán és a mellkasán érte találat. A rendőrök azóta elfogták a merénylőt, amelyről videó is készült. Kiemelt kép: magyarnemzet.hu Székesi Marcell View all posts

Továbbiak