Rátámadt vendéglátójára és megszúrta egy csavarhúzóval

A Nógrád Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint elrendelték egy 19 éve salgótarjáni férfi letartóztatását, akit több bűncselekmény elkövetésével is vádolnak.

A rendelkezésre álló adatok alapján a férfi június 21-én a salgótarjáni autóbuszmegállóban találkozott egy ittas férfival, akivel szóváltásba bocsátkoztak majd közösen vettek egy üveg alkoholt, amit el is fogyasztottak. A férfi felajánlotta a gyanúsítottnak, hogy az autóbusz indulásáig várakozzanak a közeli lakásában, ahol a két férfi „füst” nevű bódító anyagot is fogyasztott. – fogalmaz a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

A lakásban a sértett elmesélte a gyanúsítottnak, hogy az autója a ház előtt áll, mire az elhatározta, hogy ellopja azt. Mikor a sértett elment a mosdóba, a vádlott magához vett egy csavarhúzót, mellyel a többször háton, mellkason és tenyéren szúrta a visszatérő sértettet. Ám szerencsére sikerült elmenekülnie és segítséget kérnie, miközben a vádlott az idő közben megszerzett indítókulccsal a kocsiba szállt és elhajtott vele.

Hosszas üldözés után a rendőrség sikeresen megállította a 19 éves fiatalt.

A fiatal férfi terhére róható továbbá, hogy 2023. május 21. napján egy salgótarjáni benzinkúton egy ismerőse autójában ült, és amíg a sértett bement az üzlethelyiségbe, hogy kifizesse a tankolt üzemanyag árát, a terhelt átült a volán mögé, és elhajtott az autóval, majd eladta azt. – olvasható az ugyeszseg.hu oldalán.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a felfegyverkezve elkövetett rablás, a súlyos testi sértés kísérlete és a lopás miatt indítványt tett a büntetett előéletű férfi letartóztatására, melyet a nyomozási bíró az elkövető jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés veszélye miatt el is rendelt. A bíróság döntése végleges.

Kiemelt kép: ugyeszseg.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

Négylábú áldozata van egy családi ház tűzesetének

Kigyulladt egy családi ház szobája teljes terjedelmében Nézsán tegnap délután, riasztották a tűzoltókat. A lánglovagok a helyszínre kérték az áramszolgáltató szakemberét is. A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott hivatalvezetője, Tóth-Szikora Viktória arról tájékoztatta a nool.hu hírportált, hogy szerdán a nézsai Dózsa György úton egy családi ház egyik szobája teljes terjedelmében égett. Kifejtette: „A tulajdonos egyedül […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Egyéb kategória Helyi Közéleti

A WHO pandémiaszerződés aláírása ellen tiltakozik a Mi Hazánk Mozgalom

Dúró Dóra és Toroczkai László közös sajtótájékoztató keretein belül adtak hangot a WHO pandémiaszerződés aláírásával kapcsolatos kétségeiknek. Elmondták, hogy egészen elképesztő, hogy amíg a Fidesz a szuverenitás fontosságáról beszél, addig most készülnek a nemzetállamok intézkedéseit felülíró szerződés aláírására, egy olyan szervezettel, melynek vezetői nem választópolgárok által lettek megválasztva. Arról is szót ejtettek, hogy a Tedrosz […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves Közéleti

Lakossági fórumot tartott a Mi Hazánk Mozgalom Egerben

Egy sajtótájékoztató, majd egy lakossági fórum keretein belül mutatta be Virradat Program nevű pártprogram-füzetét, azon belül pedig ifjúságpolitikai javaslatait a Mi Hazánk Mozgalom Heves vármegyei elnöke, dr. Pápai Ákos, valamint a Mi Hazánk Ifjai alelnöke, Cservenák Mihály György. A párt és az ifjúsági szervezet többek között a fiatalok megélhetési problémáira szeretne választ adni. Dr. Pápai […]

Továbbiak