Megrendezte a Momentum VIII. Nyitottpályás Kordonbontását a Karmelitánál – véleménycikk

Nagy nyilvánosság, ám alacsony résztvevőszám mellett ismét megrendezte a Momentum a most már rutinnak mondható Nyitottpályás Kordonbontás cirkuszi számát pénteken. Persze a lendület már elfogyott a bohóckodásból, de a baloldali kordonbontók még mindig nem értik, hogy a magyar néplélek nem erre kíváncsi.

Megérthető, hogy külföldi pénzen nevelkedett baloldaliak nem értik, hogy mik a magyarság legnagyobb problémái, de azért ennyi sikertelenség után észbe lehetne kapni, hogy „Ácsi, ácsi! Biztosan ezzel szolgáljuk a nemzetet?”

Bár a cirkuszt elméleti síkon az oktatáspolitika érdekében csinálták, de a hiba a gépezetbe akkor csúszott, amikor úgy gondolták, hogy ez a mód lesz a megfelelő. El kell szomorítanom a Momentum képviselőit: A kordonok nem állnak az oktatás útjában. A státusztörvény, a deviancia, a mindent csak elutasítani képes magatartás annál inkább.

A politika a kétoldalú kommunikációról is szól, tehát célravezetőbb, ha a képviselők nem csak azokat a lózungokat durrogtatják, amik éppen eszükbe jutnak, és nem mindent olyan pénzekből akarnak megvalósítani, amit ők maguk sem tudják, hogy honnan lehet előteremteni, hanem ha egy problémát kiemelnek, akkor ésszerű lenne jelezni, hogy honnan, milyen forrásból lehet azt megtenni.

Természetesen az Európai Unió által ki nem fizetett EU-s pénzek bojkottálása sem segít hiszen jócskán lecsökkenti a költségvetést. Nem csak azért, mert ezek a pénzek szerződés szerint járnak Magyarországnak, de azért is, mert ennek egy jókora hányadát a magyar állam évről-évre be kell fizesse az Uniónak.

Az oktatást pedig nem kizárólag a tanári bérek növelésével kell megoldani, ugyan úgy szükség van felsőoktatásra minden vármegyében, még Nógrádban is, melynek érdekében Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke és Nógrád vármegyei lakos többet tett, a felszólalásaival, mint a Momentum az oktatásért a kordonbontásokkal és a bojkottal.

Az elmúlt hónapokban nyolcszor megrendezett 2030-ban (Fekete-Győr András után szabadon – a szerk.) már-már olimpiai számmá emelkedő bohócparádé, iskolapéldája (ha már oktatásügy – a szerk.) annak, hogy mit jelent politikai érzék nélkül politizálni.

Kiemelt kép forrása: momentum.hu (április 5.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

Négylábú áldozata van egy családi ház tűzesetének

Kigyulladt egy családi ház szobája teljes terjedelmében Nézsán tegnap délután, riasztották a tűzoltókat. A lánglovagok a helyszínre kérték az áramszolgáltató szakemberét is. A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott hivatalvezetője, Tóth-Szikora Viktória arról tájékoztatta a nool.hu hírportált, hogy szerdán a nézsai Dózsa György úton egy családi ház egyik szobája teljes terjedelmében égett. Kifejtette: „A tulajdonos egyedül […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Egyéb kategória Helyi Közéleti

A WHO pandémiaszerződés aláírása ellen tiltakozik a Mi Hazánk Mozgalom

Dúró Dóra és Toroczkai László közös sajtótájékoztató keretein belül adtak hangot a WHO pandémiaszerződés aláírásával kapcsolatos kétségeiknek. Elmondták, hogy egészen elképesztő, hogy amíg a Fidesz a szuverenitás fontosságáról beszél, addig most készülnek a nemzetállamok intézkedéseit felülíró szerződés aláírására, egy olyan szervezettel, melynek vezetői nem választópolgárok által lettek megválasztva. Arról is szót ejtettek, hogy a Tedrosz […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves Közéleti

Lakossági fórumot tartott a Mi Hazánk Mozgalom Egerben

Egy sajtótájékoztató, majd egy lakossági fórum keretein belül mutatta be Virradat Program nevű pártprogram-füzetét, azon belül pedig ifjúságpolitikai javaslatait a Mi Hazánk Mozgalom Heves vármegyei elnöke, dr. Pápai Ákos, valamint a Mi Hazánk Ifjai alelnöke, Cservenák Mihály György. A párt és az ifjúsági szervezet többek között a fiatalok megélhetési problémáira szeretne választ adni. Dr. Pápai […]

Továbbiak