A Mi Hazánk a külföldi akkumulátorgyárak helyett a magyar mezőgazdaságra alapozná a gazdaságot

Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke és országgyűlési képviselője „A Mi Hazánk a külföldi akkumulátorgyárak helyett a magyar mezőgazdaságra alapozná a gazdaságot” tartott sajtótájékoztatót, melyben felhívja a figyelmet arra, hogy bár a kormány elképzelése szerint akkumulátorgyárak építésében van a nemzet jövőjének kulcsa, a boltok polcain az élelmiszer egyre drágul.

A kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt, a magyar mezőgazdaság és az abból élő vállalkozók egyre nehezebb helyzetbe kerülnek, hiszen míg a jó minőségű művelhető földekből gombamódra nőnek ki az akkumulátorgyárak, addig a mezőgazdaság sok esetben az alacsonyabb termőképességű, homokos, esetleg nehezebben művelhető domb- és hegyoldalakra szorul vissza.

Elmondása szerint a nem csak energiaválságos, de élelmiszerhiányos időket is élünk, éppen ezért fontos figyelmet fordítani arra, hogy egyensúlyban legyenek az ipari és a mezőgazdasági támogatások. Ám ezt az egyensúlyt a kormány egyáltalán nem veszi figyelembe. Így fordulhat elő az az abszurd helyzet, hogy amíg a mezőgazdasági vállalkozó alig bír fennmaradni, addig a külföldi multicégek – akik önerőből is képesek újabb gyárakat létesíteni – akár több tíz vagy százmilliárdos támogatást kapnak, mely sok esetben már a mi életünkben nem fog megtérülni.

Ezzel szemben a magyar mezőgazdaság és az arra épülő feldolgozóipar nem csak a kisvállalkozókat segítené meg, de gyors megtérülést biztosítana nem csak az állam számára, de azok számára is, akik így olcsó mezőgazdasági termékekhez, élelmiszerhez jutnának.

„Azt gondoljuk, hogy nekünk az ország erősségeit és adottságait kell tudnunk jól felhasználni, éppen ezért mi a magyar mezőgazdaságban látjuk a jövőt.” – hangsúlyozta Dócs a sajtótájékoztatóján.

Hozzátette, hogy most Nyíregyházára fog költözni egy akkumulátorgyár, mely közel 580 milliárd forintos fejlesztést jelent, ami azt is előrevetíti, hogy bizony nem rövidtávon terveznek itt tartózkodni ezek az akkumulátorgyárak, hanem hosszútávon terveznek. A kérdés pedig az, hogy ebből mekkora lesz az állami támogatás, hiszen a debreceni akkumulátorgyár példásjából is látszik, hogy a kormány nem sajnál akár több százmilliárdos támogatást is nyújtani.

A teljes videót itt nézheti meg, vagy tekintse meg a Mi Hazánk Mozgalom YouTube-csatornáját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Közéleti Nógrád

Balassagyarmaton is létezik a harmadik út

Dócs Dávidék meghívást kaptak egy balassagyarmati kutyamenhelyre. Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője kifejtette: „Minden körzetbe el szeretnénk vinni a Mi Hazánk programját, így a balassagyarmatiakhoz is. Mi szeretnénk, hogy ha a politikai kultúrában meghonosulna az, hogy miben tudunk adni, segíteni a másiknak ahelyett, hogy politikai iszapbirkózást folytatnánk és azzal lennénk elfoglalva, hogy […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

Dócs Dávid közleményt írt a vízgazdálkodásról

Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője közleményt írt a vízgazdálkodással kapcsolatban. „Hazánkban a víz helyett már az aszály az úr! Nem tett semmit a kormány a vízmegtartás érdekében, ezért ismét a gazdák nyakán az aszály! Mára a mezőgazdasági termelés nem csak a változó gazdasági körülmények, az elszabadult inputanyag árak és az elhibázott politika […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

Meglőtték a szlovák miniszterelnököt

Több lövés érte Robert Fico szlovák miniszterelnököt a nyitrábányai (Handlova) kihelyezett kormányülés után. A miniszterelnök állapota súlyos, ugyanis a gyomrán és a mellkasán érte találat. A rendőrök azóta elfogták a merénylőt, amelyről videó is készült. Kiemelt kép: magyarnemzet.hu Székesi Marcell View all posts

Továbbiak