A Mi Hazánk a külföldi akkumulátorgyárak helyett a magyar mezőgazdaságra alapozná a gazdaságot

Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke és országgyűlési képviselője „A Mi Hazánk a külföldi akkumulátorgyárak helyett a magyar mezőgazdaságra alapozná a gazdaságot” tartott sajtótájékoztatót, melyben felhívja a figyelmet arra, hogy bár a kormány elképzelése szerint akkumulátorgyárak építésében van a nemzet jövőjének kulcsa, a boltok polcain az élelmiszer egyre drágul.

A kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt, a magyar mezőgazdaság és az abból élő vállalkozók egyre nehezebb helyzetbe kerülnek, hiszen míg a jó minőségű művelhető földekből gombamódra nőnek ki az akkumulátorgyárak, addig a mezőgazdaság sok esetben az alacsonyabb termőképességű, homokos, esetleg nehezebben művelhető domb- és hegyoldalakra szorul vissza.

Elmondása szerint a nem csak energiaválságos, de élelmiszerhiányos időket is élünk, éppen ezért fontos figyelmet fordítani arra, hogy egyensúlyban legyenek az ipari és a mezőgazdasági támogatások. Ám ezt az egyensúlyt a kormány egyáltalán nem veszi figyelembe. Így fordulhat elő az az abszurd helyzet, hogy amíg a mezőgazdasági vállalkozó alig bír fennmaradni, addig a külföldi multicégek – akik önerőből is képesek újabb gyárakat létesíteni – akár több tíz vagy százmilliárdos támogatást kapnak, mely sok esetben már a mi életünkben nem fog megtérülni.

Ezzel szemben a magyar mezőgazdaság és az arra épülő feldolgozóipar nem csak a kisvállalkozókat segítené meg, de gyors megtérülést biztosítana nem csak az állam számára, de azok számára is, akik így olcsó mezőgazdasági termékekhez, élelmiszerhez jutnának.

„Azt gondoljuk, hogy nekünk az ország erősségeit és adottságait kell tudnunk jól felhasználni, éppen ezért mi a magyar mezőgazdaságban látjuk a jövőt.” – hangsúlyozta Dócs a sajtótájékoztatóján.

Hozzátette, hogy most Nyíregyházára fog költözni egy akkumulátorgyár, mely közel 580 milliárd forintos fejlesztést jelent, ami azt is előrevetíti, hogy bizony nem rövidtávon terveznek itt tartózkodni ezek az akkumulátorgyárak, hanem hosszútávon terveznek. A kérdés pedig az, hogy ebből mekkora lesz az állami támogatás, hiszen a debreceni akkumulátorgyár példásjából is látszik, hogy a kormány nem sajnál akár több százmilliárdos támogatást is nyújtani.

A teljes videót itt nézheti meg, vagy tekintse meg a Mi Hazánk Mozgalom YouTube-csatornáját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Helyi Közéleti Nógrád

Hogyan lehetne jobb a balassagyarmati kórházi ellátás?

A Balassagyarmati Városháza egy helyi Facebook-csoportban osztotta meg a közvéleménykutatást. Mint írják, aki számára fontos a balassagyarmati kórházi ellátás, az lehetőség szerint egy kitöltéssel segítsen. „KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS A KÓRHÁZRÓL Kérjük, ha Önnek fontos a kórház minél jobb működése – különösen, ha Balassagyarmaton és környékén él, ha a kórház dolgozója, vagy az elmúlt egy-két évben járó- vagy […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Helyi Heves Közéleti

Folytatódik a keresztállítási misszió Hatvanban

Kismihók Tamás a hatvani Mi Hazánk vezetője számolt be lapunknak arról, hogy vasárnap, hosszú küzdelem és munka után sikerült felállítani Hatvanban is egy kettőskeresztet, a közelgő ünnepekre való tekintettel. A Mi hazánk Mozgalom az adventi időszakban országszerte állít kettőskereszteket, hogy ezzel is felhívják a figyelmet az ünnep méltóságára. Így volt ez Egerben, Hatvanban, Balassagyarmaton, vagy […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Egyéb kategória Helyi Közéleti

A WHO pandémiaszerződés aláírása ellen tiltakozik a Mi Hazánk Mozgalom

Dúró Dóra és Toroczkai László közös sajtótájékoztató keretein belül adtak hangot a WHO pandémiaszerződés aláírásával kapcsolatos kétségeiknek. Elmondták, hogy egészen elképesztő, hogy amíg a Fidesz a szuverenitás fontosságáról beszél, addig most készülnek a nemzetállamok intézkedéseit felülíró szerződés aláírására, egy olyan szervezettel, melynek vezetői nem választópolgárok által lettek megválasztva. Arról is szót ejtettek, hogy a Tedrosz […]

Továbbiak