Kocsit és ruhákat lopott bulizó társaságoktól a csörögi férfi

A police.hu közleménye szerint a Rétsági Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat kétrendbeli jármű önkényes elvétele bűntett és lopás vétség miatt egy 22 éves csörögi férfi ellen.

A nyomozás alapján kiderült, hogy a csörögi zsivány valószínűleg a GTA-ban képzelte magát, hiszen nem mindennapos ámokfutást rendezett. 2023. július 16-án egy baráti társaságával házibulizott Rétságon, ahonnan távozáskor, a családi egyterű kulcsát annak rendje és módja szerint zsebre vágta majd – jó vendéghez illően, alkalmi vendéglátója autójával – elhajtott. Az elkövetőt nem igazán érintette meg a tény, hogy nem rendelkezett jogosítvánnyal, hiszen élményautózásra vitte az újonnan saját eszköztárához adott járművet, és Tolmácson, majd Diósjenőn is megvillogtatta legújabb szerzeményét. Itt felvette az egyik ismerősét, majd a túrát földutakon folytatták a régi katonai lőtéren keresztül.

Nem meglepő, hogy az aszfaltra tervezett jármű nem igazodott a terepviszonyokhoz, így a jármű olajteknője leszakadt, mely során a létfontosságú kenőanyag elfolyt. Ez a malőr nem volt kellő befolyásoló erővel az elkövetőre, így az utazást gondtalanul folytatta és több települést is meglátogattak a céltalan autózás közben. Ezalatt egy másik ismerőse is csatlakozott a díszes bagázshoz, így hárman ültek a járműben, mikor sötétedés után Rétság felé Bánknál, a – kenőanyag hiányéban egyre lassuló – kocsi után fordult egy rendőrautó.

A 22 éves férfi ekkor az útpadkára kormányozta a négykerekűt, és a három férfi abból kiugorva, futva menekült a közeledő járőrök elől, akik minden igyekezetük ellenére a sötétben, a sűrű növényzetben bottal üthették a nyomukat. – adja hírül a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A rengetegben idővel egymásra találtak és együtt haladtak Bánk irányába, amikor megpillantottak egy tóparti házban bulizó társaságot. Hajnalodott amikor a szórakozó társaság elcsendesedett. „Ekkor rossz szándéktól vezérelve megközelítették a házat és a kerítésen beugorva szemezgettek a nyugovóra tért bulizók holmijai között.” – fogalmazott a police.hu.

A hívatlan és cseppet sem kellemes vendégek az út közben viseletessé vált ruháikat is lecserélték a helyszínen talált ruhákra, míg a 22 éves csörögi zsivány, ha már friss ruhát „kapott”, természetesen meg is reggelizett az étkezőasztalon talált kínálatból, majd távozás közben még egy nagy értékű hangszórót is sikerült eltulajdonítani, a hívatlan vendégre vonatkozó etikettszabályok szerint. Ezt követően „mint akik jól végezték dolgukat” a reggeli busszal hazautaztak.

A nyomozók a 22 éves férfit gyanúsítják továbbá azzal, hogy július 29-én a hajnali órákban társával Diósjenőről egy lakóház előtti füves parkolóból a személygépkocsit a tulajdonos tudta és engedélye nélkül a gépjárműben lévő indítókulcs használatával elvitte, és azzal közlekedett. A járműben talált szerszámkészletet Vácon értékesítették, majd Szendehelyen az autót hátra hagyták. – áll a police.hu jelentésében.

Fotó: Police.hu

A Rétségi Rendőrkapitányság nyomozói a csörögi férfi terhére rónak még más tulajdon elleni bűncselekményt is. 

De minden jó, ha jó a vége, a rendőrség munkatársai egy kiterjedt információgyűjtést követően, az ámokfutó csörögi férfit augusztus 2-án elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították és kihallgatták, amelynek során beismerte tettét. A terheltet a nyomozó hatóság tagjai őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségen.

Forrás és kiemelt kép: Police.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

Négylábú áldozata van egy családi ház tűzesetének

Kigyulladt egy családi ház szobája teljes terjedelmében Nézsán tegnap délután, riasztották a tűzoltókat. A lánglovagok a helyszínre kérték az áramszolgáltató szakemberét is. A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott hivatalvezetője, Tóth-Szikora Viktória arról tájékoztatta a nool.hu hírportált, hogy szerdán a nézsai Dózsa György úton egy családi ház egyik szobája teljes terjedelmében égett. Kifejtette: „A tulajdonos egyedül […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Egyéb kategória Helyi Közéleti

A WHO pandémiaszerződés aláírása ellen tiltakozik a Mi Hazánk Mozgalom

Dúró Dóra és Toroczkai László közös sajtótájékoztató keretein belül adtak hangot a WHO pandémiaszerződés aláírásával kapcsolatos kétségeiknek. Elmondták, hogy egészen elképesztő, hogy amíg a Fidesz a szuverenitás fontosságáról beszél, addig most készülnek a nemzetállamok intézkedéseit felülíró szerződés aláírására, egy olyan szervezettel, melynek vezetői nem választópolgárok által lettek megválasztva. Arról is szót ejtettek, hogy a Tedrosz […]

Továbbiak
Egyéb kategória

Idén már nem lehet szülni a balassagyarmati kórház szülészetén

A balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház – Rendelőintézet közleménye szerint az idei évre, a Szülészet- Nőgyógyászati fekvőbeteg ellátást szüneteltetik. A balassagyarmati kórház helyzetéről többször is írtunk már, Dócs Dávid országgyűlési képviselő pedig több alkalommal is jelezte az Országgyűlés felé az intézmény problémáit. Ennek ellenére a kormány nem tett semmilyen lépést annak érdekében, hogy a szülni […]

Továbbiak