Kedvelt helyszín Cserháthaláp a gyerekek körében

Cserháthaláp a héten ismét megtelt gyermekzsivajjal, hiszen a Pajtárs Gyermekmozgalom egyik táborának ez a település adott otthont.

„A Mi Hazánk Mozgalom által létrehozott Pajtárs Gyermekmozgalom célja, hogy táborainkban a gyermekek olyan baráti kötelékekre tehessenek szert, melyeket akár egy életen keresztül is megtartanak, függetlenül attól, hogy milyen távol élnek egymástól. Fontos szempont, hogy amellett, hogy jól érzik magukat a táborozók, megismerkedjenek nemzetünk értékeivel, a hagyományaival, és a gúnyhatárokon túli, ma már távolinak tűnő világgal és tudatosítsuk bennük az összetartozás értékét.” – fogalmazott portálunknak Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője.

Vasárnap a Parlament került bemutatásra, ahol a túra végén Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke és frakcióvezetője pár lelkesítő szóval engedte útjára a két táborhelyszínre tartó csapatokat. Így míg az egyik csoport Homorúdra, a másik Cserháthalápra vette az irányt.

Táborozók a Parlamentben. Fotó: Dolla Jakab

A cserháthalápi táborozók változatos programokban vehettek részt, várakat hódítottak meg, rókát vadásztak – persze nem igazit – tábortűznél sütögettek, habszivacs kardokkal vívtak és így tovább.

A jókedvnek még a kedden rosszra forduló idő sem állhatta útját, hiszen a programok kisebb változtatásokkal, de meg lettek tartva. Különösen közkedvelt volt a lovaglás, ahol Dócs Dávid lovain mehettek egy-egy kört a táborozók.

Ez is érdekelheti: Helyi adottságokat kihasználva szeretnének együttműködni Nógrád vármegyei önkormányzatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Közéleti Nógrád

Balassagyarmaton is létezik a harmadik út

Dócs Dávidék meghívást kaptak egy balassagyarmati kutyamenhelyre. Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője kifejtette: „Minden körzetbe el szeretnénk vinni a Mi Hazánk programját, így a balassagyarmatiakhoz is. Mi szeretnénk, hogy ha a politikai kultúrában meghonosulna az, hogy miben tudunk adni, segíteni a másiknak ahelyett, hogy politikai iszapbirkózást folytatnánk és azzal lennénk elfoglalva, hogy […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

Dócs Dávid közleményt írt a vízgazdálkodásról

Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője közleményt írt a vízgazdálkodással kapcsolatban. „Hazánkban a víz helyett már az aszály az úr! Nem tett semmit a kormány a vízmegtartás érdekében, ezért ismét a gazdák nyakán az aszály! Mára a mezőgazdasági termelés nem csak a változó gazdasági körülmények, az elszabadult inputanyag árak és az elhibázott politika […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

Meglőtték a szlovák miniszterelnököt

Több lövés érte Robert Fico szlovák miniszterelnököt a nyitrábányai (Handlova) kihelyezett kormányülés után. A miniszterelnök állapota súlyos, ugyanis a gyomrán és a mellkasán érte találat. A rendőrök azóta elfogták a merénylőt, amelyről videó is készült. Kiemelt kép: magyarnemzet.hu Székesi Marcell View all posts

Továbbiak