„Az, amit a híradóban láttunk a déli határról, az élőben zajlik a szemünk előtt.” – nincs elrettentő ereje a magyar törvénykezésnek.

A fenti idézet Székely József, Diósjenő polgármesterének „tollából” származik, aki a település honlapján hívta fel a figyelmet a megnövekedő migráns jelenlétre a Börzsönyben, illetve Nógrád vármegyében. A lakosságot fokozott óvatosságra intette és kitért arra is, hogy semmiképp se próbálja meg feltartóztatni őket senki.

Mint fogalmazott, „Migrációs főútvonallá változott a Börzsöny, így községünk is. Ismeretlen rendszámú, fiatal férfiakkal tömött furgonok és kisbuszok söpörnek végig nagy sebességgel, jellemzően az éjszakai órákban a községen. Hátizsákos – nem turistának kinéző – népes csoportokkal lehet találkozni az erdőben”

A helyzet érdekessége, hogy a migránsok között ritkán látni nőket, amelyet a polgármester is kiemelt: „Ismeretlen rendszámú, fiatal férfiakkal tömött furgonok és kisbuszok söpörnek végig nagy sebességgel, jellemzően az éjszakai órákban a községen.” – majd hozzátette, hogy ha valaki fenyegetve érzi magát, vagy anyagi vagy testi épsége veszélyeztetve van, hívja mindenki a segélyhívót.

Ezzel egy időben a szlovák kormány bejelentette, hogy 500 katonát küld a magyar határra, a menekültválság kezelése érdekében.

Toroczkai László a Mi Hazánk Mozgalom elnöke már 2015-ben megmondta, hogy a magyar határra határkerítés és határvédelem szükséges a megnövekedő közel-keleti migráció megállítása érdekében. A kerítés elkészült, határvadászok vannak, csak éppen tenni nem tehetnek semmit azon felül, hogy visszataxiztatják a határt átlépni próbáló – vagy már átlépő – migránsokat a szerb oldalra, ahonnan aztán újra próbálkozhatnak, amíg egyszer nem sikerül nekik. Márpedig sikerülni fog.

„Meg lehet nézni a bevándorlókat: már nem ugyan azok az arcok lesznek, mint egy hete vagy hónapja.” – fogalmazott korábban Toroczkai. Majd arra is felhívta a figyelmet, hogy ez azt jelenti, hogy nem ugyan az az ezer vagy kétezer ember próbálkozik folyamatosan, mert előbb-utóbb átjutnak a határon, mert nem rettenti el őket semmi.

A Mi Hazánk szerint a tűzparancs jogos önvédelmi helyzet esetén igen is szükséges lenne, hiszen legalább azt mutatná a bevándorlóknak, hogy tartsák tiszteletben a magyar állam rendőreit, katonáit és határvadászait. Akire egyszer rálőnének, az aligha kísérli meg ismét a határon való átkelést a magyar határszakaszon.

Kiemelt kép: police.hu – A kép csak illusztráció

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

Nőt, gyermeket, rokont bántalmazott egy sziráki férfi

Szirák, ahol a település tábláján nagyon találóan már csak annyi szerepel: „irak”. Ez a falu sem szenved ugyanis hiányt a bűnözőktől és egy picit hasonlít egy háborús övezetre is. Ezt mutatja a legutóbbi eset is. A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves sziráki férfi ellen, aki az unokatestvérét a bírósági távoltartási végzés ellenére […]

Továbbiak
Aktuális Belföld

Sikertelen tréfa: meggyújtotta kollégája ruháját egy veszprémi férfi (+videó)

A komédia meglepő gyakorisággal torkollik tragédiába. Másodfokú égési sérülés lett a fűkaszás kolléga viccelődéséből. Magyarország Ügyészségének egy közleménye szerint: „Súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki tréfából meggyújtotta munkatársa ruháját.” A vádirat szerint az elkövető 2023. október 2-án munkatársaival Tatabányán benzines fűkaszával dolgozott. 11 óra […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves

Patakba hajtott egy autó Ecséden

Nem történt sérülés. Patakba hajtott egy autó tegnap kora délután Ecséden a Szabadság úton. Személyi sérülés nem történt. Forrás: Agria TV Kiemelt kép: Agria TV Székesi Marcell View all posts

Továbbiak