„Az, amit a híradóban láttunk a déli határról, az élőben zajlik a szemünk előtt.” – nincs elrettentő ereje a magyar törvénykezésnek.

A fenti idézet Székely József, Diósjenő polgármesterének „tollából” származik, aki a település honlapján hívta fel a figyelmet a megnövekedő migráns jelenlétre a Börzsönyben, illetve Nógrád vármegyében. A lakosságot fokozott óvatosságra intette és kitért arra is, hogy semmiképp se próbálja meg feltartóztatni őket senki.

Mint fogalmazott, „Migrációs főútvonallá változott a Börzsöny, így községünk is. Ismeretlen rendszámú, fiatal férfiakkal tömött furgonok és kisbuszok söpörnek végig nagy sebességgel, jellemzően az éjszakai órákban a községen. Hátizsákos – nem turistának kinéző – népes csoportokkal lehet találkozni az erdőben”

A helyzet érdekessége, hogy a migránsok között ritkán látni nőket, amelyet a polgármester is kiemelt: „Ismeretlen rendszámú, fiatal férfiakkal tömött furgonok és kisbuszok söpörnek végig nagy sebességgel, jellemzően az éjszakai órákban a községen.” – majd hozzátette, hogy ha valaki fenyegetve érzi magát, vagy anyagi vagy testi épsége veszélyeztetve van, hívja mindenki a segélyhívót.

Ezzel egy időben a szlovák kormány bejelentette, hogy 500 katonát küld a magyar határra, a menekültválság kezelése érdekében.

Toroczkai László a Mi Hazánk Mozgalom elnöke már 2015-ben megmondta, hogy a magyar határra határkerítés és határvédelem szükséges a megnövekedő közel-keleti migráció megállítása érdekében. A kerítés elkészült, határvadászok vannak, csak éppen tenni nem tehetnek semmit azon felül, hogy visszataxiztatják a határt átlépni próbáló – vagy már átlépő – migránsokat a szerb oldalra, ahonnan aztán újra próbálkozhatnak, amíg egyszer nem sikerül nekik. Márpedig sikerülni fog.

„Meg lehet nézni a bevándorlókat: már nem ugyan azok az arcok lesznek, mint egy hete vagy hónapja.” – fogalmazott korábban Toroczkai. Majd arra is felhívta a figyelmet, hogy ez azt jelenti, hogy nem ugyan az az ezer vagy kétezer ember próbálkozik folyamatosan, mert előbb-utóbb átjutnak a határon, mert nem rettenti el őket semmi.

A Mi Hazánk szerint a tűzparancs jogos önvédelmi helyzet esetén igen is szükséges lenne, hiszen legalább azt mutatná a bevándorlóknak, hogy tartsák tiszteletben a magyar állam rendőreit, katonáit és határvadászait. Akire egyszer rálőnének, az aligha kísérli meg ismét a határon való átkelést a magyar határszakaszon.

Kiemelt kép: police.hu – A kép csak illusztráció

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

Négylábú áldozata van egy családi ház tűzesetének

Kigyulladt egy családi ház szobája teljes terjedelmében Nézsán tegnap délután, riasztották a tűzoltókat. A lánglovagok a helyszínre kérték az áramszolgáltató szakemberét is. A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott hivatalvezetője, Tóth-Szikora Viktória arról tájékoztatta a nool.hu hírportált, hogy szerdán a nézsai Dózsa György úton egy családi ház egyik szobája teljes terjedelmében égett. Kifejtette: „A tulajdonos egyedül […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Egyéb kategória Helyi Közéleti

A WHO pandémiaszerződés aláírása ellen tiltakozik a Mi Hazánk Mozgalom

Dúró Dóra és Toroczkai László közös sajtótájékoztató keretein belül adtak hangot a WHO pandémiaszerződés aláírásával kapcsolatos kétségeiknek. Elmondták, hogy egészen elképesztő, hogy amíg a Fidesz a szuverenitás fontosságáról beszél, addig most készülnek a nemzetállamok intézkedéseit felülíró szerződés aláírására, egy olyan szervezettel, melynek vezetői nem választópolgárok által lettek megválasztva. Arról is szót ejtettek, hogy a Tedrosz […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves Közéleti

Lakossági fórumot tartott a Mi Hazánk Mozgalom Egerben

Egy sajtótájékoztató, majd egy lakossági fórum keretein belül mutatta be Virradat Program nevű pártprogram-füzetét, azon belül pedig ifjúságpolitikai javaslatait a Mi Hazánk Mozgalom Heves vármegyei elnöke, dr. Pápai Ákos, valamint a Mi Hazánk Ifjai alelnöke, Cservenák Mihály György. A párt és az ifjúsági szervezet többek között a fiatalok megélhetési problémáira szeretne választ adni. Dr. Pápai […]

Továbbiak