Egyre nagyobb bajban az egészségügy

Anyagi nehézségek, meg nem adott szabadnapok, ügyeleti változtatások; avagy így került az egészségügy a csőd szélére.

„Hogyan lehet visszacsempészni az egészségügybe a kommunista szombatot?

Hát így!

És az a helyzet, hogy ez megfelel a hazai jogszabályoknak (az Eu-s direktíváknak meg aligha), ugyanis azt mondja az idézett jogszabály, hogy a 2020. évi C törvény 8§-sa alapján coki van annak, aki a hétvégén ügyel, eszerint aki aláírta az egészségügyi szolgálati jogviszony diktálta rabszolgaságot, arra nem vonatkoznak azok a szabályok, amelyek egy másik törvényben éppen ezt a problémát orvosolták volna.

Nem jár helyette szabadnap egy sem, így akár egy pénteki és egy vasárnapi ügyelettel tulajdonképpen szabadnap nélkül maradhat a dolgozó (Szombaton még reggelig ügyel!).

A kórházak jelentős adóssága miatt ez az intézkedés egyre több helyen várható, és be fog következni.

Miközben az ott dolgozók törvény által maximalizált munkaidejét a lőtéri kutya sem nézi, nem vizsgálja, éppen ezért nem ritka, hogy az állami ellátásában dolgozó egészségügyi dolgozók a törvényi és európai szabályozások ellenére törvénytelenül, jogszabályellenesen a megengedettnél többet dolgozzanak.

Immáron szombaton, a vasárnap és munkaszüneti napokon is.” -írja Facebook bejegyzésében Dr. Kunetz Zsombor egészségügyi elemző.

Kép: Dr. Kunetz Zsombor Facebook-oldala

És ez csak a jéghegy csúcsa…

Ez csak tetézi az egészségügy állapotát napjainkban. Tudjuk jól, hogy egy ilyen intézkedésre azért van szükség, mert nincs személyi állomány. Mi több, pénz sincsen, hiszen az ETOSZ, a MediKlaszter és az Orvostechnikai Szövetség azaz az orvostechnológiai szektor legerősebb érdekképviseleti szervei az elmúlt napokban tartott közös sajtótájékoztatót. A téma a kórházak adóssága volt, melynek több mint 100 milliárdos összege még az orvostechnológiai ellátó cégek működését is veszélyezteti.

Az elmúlt évek 50-60 milliárdos átlagához képest, idén megduplázódott a kórházak tartozása. Ez pedig odáig fajult, hogy sok esetben csak azonnali, készpénzes fizetés mellett hajlandók az orvostechnológiai cégek, vagy az ételszállítók bizonyos kórházaknak árut szállítani.

Ha a tetszett a cikk, kövessen minket Facebookon és olvasson tovább!

Kiemelt kép: infostart.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

Bulizás után elloptak egy kocsit

Úgy gondolták, jó buli lesz, ezért bulizás után elkötöttek egy kocsit nógrádi kamaszok. Elszabadult a házibuli Nógrád vármegyében. A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt két 17 éves fiú ellen, akik egy házibuli végén elkötöttek egy autót, majd a rendőri igazoltatásnál más adataival próbáltak kibújni a felelősség alól. A Nógrád Vármegyei Főügyészség a nool.hu-nak azt nyilatkozta, […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Nógrád

Öt gyermekét tartotta embertelen körülmények között egy asszony

A tápiószelei gyerekek sokszor ruhátlanul voltak a hidegben, a házuk körül ürülékhalmok és brutális mennyiségű szemét hevert. Súlyosan elhanyagolta öt kiskorú gyermekét egy tápiószelei anya. A gyerekek rendszeresen felügyelet nélkül magukra voltak hagyva és a városban kóboroltak. A helyiek szerint egészen 2018-ig jól mentek a család dolgai, amíg élt az édesapa. Az apuka váratlan halálát […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

Meghalt a Völner-Schadl ügy egyik tanúja

Szombaton lett volna az esküvőjük, de az Árpád hídi drogos ámokfutó, B. Roland megölte őket. Egy fiatal pár vesztette életét szerda este egy horrorbalesetben az Árpád hídon. Most szinte egy egész ország gyászolja Mónikát és Ervint, akiknek szombaton lett volna az esküvőjük Esztergomban. Az autóbaleset pillanatában csupán néhány utcányira voltak a lakásuktól, de már nem […]

Továbbiak