Egyre nagyobb bajban az egészségügy

Anyagi nehézségek, meg nem adott szabadnapok, ügyeleti változtatások; avagy így került az egészségügy a csőd szélére.

„Hogyan lehet visszacsempészni az egészségügybe a kommunista szombatot?

Hát így!

És az a helyzet, hogy ez megfelel a hazai jogszabályoknak (az Eu-s direktíváknak meg aligha), ugyanis azt mondja az idézett jogszabály, hogy a 2020. évi C törvény 8§-sa alapján coki van annak, aki a hétvégén ügyel, eszerint aki aláírta az egészségügyi szolgálati jogviszony diktálta rabszolgaságot, arra nem vonatkoznak azok a szabályok, amelyek egy másik törvényben éppen ezt a problémát orvosolták volna.

Nem jár helyette szabadnap egy sem, így akár egy pénteki és egy vasárnapi ügyelettel tulajdonképpen szabadnap nélkül maradhat a dolgozó (Szombaton még reggelig ügyel!).

A kórházak jelentős adóssága miatt ez az intézkedés egyre több helyen várható, és be fog következni.

Miközben az ott dolgozók törvény által maximalizált munkaidejét a lőtéri kutya sem nézi, nem vizsgálja, éppen ezért nem ritka, hogy az állami ellátásában dolgozó egészségügyi dolgozók a törvényi és európai szabályozások ellenére törvénytelenül, jogszabályellenesen a megengedettnél többet dolgozzanak.

Immáron szombaton, a vasárnap és munkaszüneti napokon is.” -írja Facebook bejegyzésében Dr. Kunetz Zsombor egészségügyi elemző.

Kép: Dr. Kunetz Zsombor Facebook-oldala

És ez csak a jéghegy csúcsa…

Ez csak tetézi az egészségügy állapotát napjainkban. Tudjuk jól, hogy egy ilyen intézkedésre azért van szükség, mert nincs személyi állomány. Mi több, pénz sincsen, hiszen az ETOSZ, a MediKlaszter és az Orvostechnikai Szövetség azaz az orvostechnológiai szektor legerősebb érdekképviseleti szervei az elmúlt napokban tartott közös sajtótájékoztatót. A téma a kórházak adóssága volt, melynek több mint 100 milliárdos összege még az orvostechnológiai ellátó cégek működését is veszélyezteti.

Az elmúlt évek 50-60 milliárdos átlagához képest, idén megduplázódott a kórházak tartozása. Ez pedig odáig fajult, hogy sok esetben csak azonnali, készpénzes fizetés mellett hajlandók az orvostechnológiai cégek, vagy az ételszállítók bizonyos kórházaknak árut szállítani.

Ha a tetszett a cikk, kövessen minket Facebookon és olvasson tovább!

Kiemelt kép: infostart.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

Nőt, gyermeket, rokont bántalmazott egy sziráki férfi

Szirák, ahol a település tábláján nagyon találóan már csak annyi szerepel: „irak”. Ez a falu sem szenved ugyanis hiányt a bűnözőktől és egy picit hasonlít egy háborús övezetre is. Ezt mutatja a legutóbbi eset is. A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves sziráki férfi ellen, aki az unokatestvérét a bírósági távoltartási végzés ellenére […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Nógrád

Lezuhant egy siklóernyős Pásztón

A felhők fölé szállt élvezni a szabadságot, de a földön kötött ki a kórház falai közé zárva. Mentőhelikoptert riasztottak, miután egy siklóernyős a földre zuhant a pásztói Alkotmány utca közelében. A helyszínre tűzoltók, mentőhelikopter és mentőautó is érkezett. A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Kapás Márton a nool.hu-nak azt nyilatkozta: „Légi baleset történt Pásztón, az […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Nógrád

Új Madách-szoborral gazdagodott Salgótarján

Ünnepélyes keretek között adták át csütörtökön a Parányi Raab Péter szobrászművész által megálmodott Madách-szobrot. Az alkotás a salgótarjáni Vármegyeháza előtti parkban kapott helyet. A szobor méltó emléket állít Madách Imrének, aki kiemelkedő alakja nemcsak a magyar, de az egyetemes irodalomnak is. Nem túlzás azt mondani, hogy „Az ember tragédiája” című zseniális drámája az egész világtörténelemhez […]

Továbbiak