Egyre nagyobb bajban az egészségügy

Anyagi nehézségek, meg nem adott szabadnapok, ügyeleti változtatások; avagy így került az egészségügy a csőd szélére.

„Hogyan lehet visszacsempészni az egészségügybe a kommunista szombatot?

Hát így!

És az a helyzet, hogy ez megfelel a hazai jogszabályoknak (az Eu-s direktíváknak meg aligha), ugyanis azt mondja az idézett jogszabály, hogy a 2020. évi C törvény 8§-sa alapján coki van annak, aki a hétvégén ügyel, eszerint aki aláírta az egészségügyi szolgálati jogviszony diktálta rabszolgaságot, arra nem vonatkoznak azok a szabályok, amelyek egy másik törvényben éppen ezt a problémát orvosolták volna.

Nem jár helyette szabadnap egy sem, így akár egy pénteki és egy vasárnapi ügyelettel tulajdonképpen szabadnap nélkül maradhat a dolgozó (Szombaton még reggelig ügyel!).

A kórházak jelentős adóssága miatt ez az intézkedés egyre több helyen várható, és be fog következni.

Miközben az ott dolgozók törvény által maximalizált munkaidejét a lőtéri kutya sem nézi, nem vizsgálja, éppen ezért nem ritka, hogy az állami ellátásában dolgozó egészségügyi dolgozók a törvényi és európai szabályozások ellenére törvénytelenül, jogszabályellenesen a megengedettnél többet dolgozzanak.

Immáron szombaton, a vasárnap és munkaszüneti napokon is.” -írja Facebook bejegyzésében Dr. Kunetz Zsombor egészségügyi elemző.

Kép: Dr. Kunetz Zsombor Facebook-oldala

És ez csak a jéghegy csúcsa…

Ez csak tetézi az egészségügy állapotát napjainkban. Tudjuk jól, hogy egy ilyen intézkedésre azért van szükség, mert nincs személyi állomány. Mi több, pénz sincsen, hiszen az ETOSZ, a MediKlaszter és az Orvostechnikai Szövetség azaz az orvostechnológiai szektor legerősebb érdekképviseleti szervei az elmúlt napokban tartott közös sajtótájékoztatót. A téma a kórházak adóssága volt, melynek több mint 100 milliárdos összege még az orvostechnológiai ellátó cégek működését is veszélyezteti.

Az elmúlt évek 50-60 milliárdos átlagához képest, idén megduplázódott a kórházak tartozása. Ez pedig odáig fajult, hogy sok esetben csak azonnali, készpénzes fizetés mellett hajlandók az orvostechnológiai cégek, vagy az ételszállítók bizonyos kórházaknak árut szállítani.

Ha a tetszett a cikk, kövessen minket Facebookon és olvasson tovább!

Kiemelt kép: infostart.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

Négylábú áldozata van egy családi ház tűzesetének

Kigyulladt egy családi ház szobája teljes terjedelmében Nézsán tegnap délután, riasztották a tűzoltókat. A lánglovagok a helyszínre kérték az áramszolgáltató szakemberét is. A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott hivatalvezetője, Tóth-Szikora Viktória arról tájékoztatta a nool.hu hírportált, hogy szerdán a nézsai Dózsa György úton egy családi ház egyik szobája teljes terjedelmében égett. Kifejtette: „A tulajdonos egyedül […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Egyéb kategória Helyi Közéleti

A WHO pandémiaszerződés aláírása ellen tiltakozik a Mi Hazánk Mozgalom

Dúró Dóra és Toroczkai László közös sajtótájékoztató keretein belül adtak hangot a WHO pandémiaszerződés aláírásával kapcsolatos kétségeiknek. Elmondták, hogy egészen elképesztő, hogy amíg a Fidesz a szuverenitás fontosságáról beszél, addig most készülnek a nemzetállamok intézkedéseit felülíró szerződés aláírására, egy olyan szervezettel, melynek vezetői nem választópolgárok által lettek megválasztva. Arról is szót ejtettek, hogy a Tedrosz […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves Közéleti

Lakossági fórumot tartott a Mi Hazánk Mozgalom Egerben

Egy sajtótájékoztató, majd egy lakossági fórum keretein belül mutatta be Virradat Program nevű pártprogram-füzetét, azon belül pedig ifjúságpolitikai javaslatait a Mi Hazánk Mozgalom Heves vármegyei elnöke, dr. Pápai Ákos, valamint a Mi Hazánk Ifjai alelnöke, Cservenák Mihály György. A párt és az ifjúsági szervezet többek között a fiatalok megélhetési problémáira szeretne választ adni. Dr. Pápai […]

Továbbiak