Minden góllal az állatvédelem nyer

Legalábbis a szombati Egerszólát-Tarnamente focimeccsen ez várható. Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket a közeljövőben megrendezésre kerülő futballmeccsre, ahol az állatvédelem a fő. A kezdőrúgást Beliczky Gergő végzi el, az Eger SE játékosa, aki mellett, a helyszínen lesz a Szurkolók az Állatokért mozgalom és a Trollfoci stábja is.

Gólonként egy-egy zsák minőségi macskaeledel és egy zsák macskaalom. A rangadónak számító október 21-i Egerszólát-Tarnamente megyei másodosztályú mérkőzésnek, a végeredményen kívül ez is tétje lesz, hiszen a két csapat vezetői és játékosai úgy határoztak: ezúttal nekik is közös ügyük lesz az állatvédelem. Az összegyűjtött állateledelt és almot az ötszörös Európa-bajnok, autóversenyző, Kiss Norbi kápolnai Macskaárvaháza kapja majd. 

– A Tarnamente SE pályája és öltözője nálunk Kompolton van, amire nagyon büszkék is vagyunk, hiszen itt minden civil közösségi összefogásból, és a focit, a falujukat szerető emberek önkéntes munkájából, magánadományaiból jött létre – meséli Blahó László, a Tarnamente SE elnöke, helyi polgárőrparancsnok, önkormányzati képviselő, hozzátéve: a Tarnamente SE létrejötte egyúttal kifejezi azt a gondolatot is, hogy bár mi büszke kompoltiak vagyunk, de Kál-Kompolt-Kápolna, a három tarnamenti, szinte összeépült szomszédfalú együttműködésre van ítélve. Amikor a szomszédos Kápolnán, Kiss Norbert ötszörös Európa-bajnok Macskaárvaházának gyűjtünk állateledelt, egyúttal magunkon is segítünk, hiszen például az állatvédelem ügyében nincsen alternatívája a tarnamenti összefogásnak Feldebrőtől Kálig – fogalmaz a népszerű helyi politikus. 

– Az autósport mellett egyre inkább a foci is népszerű terepe az állatvédelemnek, így nagyszerű alkalom lesz a Trollfoci médiatámogatásával, az egerszóláti pályán úgy játszani a csapatunknak, hogy közben a legelesettebbeken és legkiszolgáltatottabbakon segítünk – fogalmaz Szalóki Péter a Tarnamente SE elnökségi tagja, a csapat öregfiúk játékosa, Kápolna alpolgármestere, aki Kiss Norbi barátjaként gyakori vendég és önkéntes a Macskaárvaházban. 

A Mi Hazánk Mozgalom is kint lesz a meccsen

– Én biztos ott leszek szombaton Egerszóláton a meccsen: a foci, az állatvédelem és a szóláti barátok meglátogatása egyenként is vonzó program lenne, de a három együtt egyszerűen tökéletes – mondja Dr Pápai Ákos ügyvéd, egri önkormányzati képviselő, a Mi Hazánk Mozgalom Heves Vármegyei elnöke, aki arról is beszélt: igazi hungarikum a nemzeti radikális foci szurkolói szubkultúra közösségéből alakult Szurkolók az állatokért mozgalom, amelynek csapatával Dr Pápai Ákos szintén nagyon várja a személyes találkozást szombaton Szóláton.

Dr Pápai Ákos a Mi Hazánk Mozgalom egri irodájának átadóján.

-Természetesen mi is a helyszínen szurkolunk majd, egyrészt az adományt érő góloknak, a Tarnamentének, és annak, hogy ezúttal bárki nyer, győzzön az állatvédelem – fogalmazott Bóday Csilla, a Macskaárvaház titkára.

Bódai Csilla a Macskaárvaház titkára.

Ha tetszett a cikk, kövessen minket Facebookon és olvasson tovább!

Kiemelt kép: HEOL

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Heves

Patakba hajtott egy autó Ecséden

Nem történt sérülés. Patakba hajtott egy autó tegnap kora délután Ecséden a Szabadság úton. Személyi sérülés nem történt. Forrás: Agria TV Kiemelt kép: Agria TV Székesi Marcell View all posts

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves

Kigyulladt egy autó Mezőkövesdnél

Mezőkövesdről és Szomolyáról siettek a tűzoltók. A katasztrofavedelem.hu közölte: „Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi Mezőkövesd és Szomolya között, a 2509-es út 3-as kilométerszelvényénél szerdán délután. A mezőkövesdi hivatásos és a szomolyai önkéntes tűzoltók vonultak ki a helyszínre. Az egységek két vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a lángokat.” Kiemelt kép: newscientist.com Székesi Marcell View all […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves

Biciklist gázolt egy motoros Egerben

A baleset szombat délután történt. Lázár Levente, Heves vármegyei rendőrségi sajtóreferens a heol.hu hírportálnak azt nyilatkozta: „Szombat délután Egerben a Kolozsvári utca és a Pozsonyi utca kereszteződésében egy motoros és egy biciklis összeütközött.” Hozzátette: „A rendőrség a baleset körülményeit vizsgálja.” A jelenlegi információk szerint a baleset mindkét résztvevőjét kórházba szállították. Kiemelt kép: heol.hu Székesi Marcell […]

Továbbiak