Idén már nem lehet szülni a balassagyarmati kórház szülészetén

A balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház – Rendelőintézet közleménye szerint az idei évre, a Szülészet- Nőgyógyászati fekvőbeteg ellátást szüneteltetik. A balassagyarmati kórház helyzetéről többször is írtunk már, Dócs Dávid országgyűlési képviselő pedig több alkalommal is jelezte az Országgyűlés felé az intézmény problémáit.

Ennek ellenére a kormány nem tett semmilyen lépést annak érdekében, hogy a szülni kívánó kismamáknak ne kelljen hosszú utat megtenniük a kórházig. Épp ellenkezőleg. Jelenleg is azt a sajnálatos tendenciát láthatjuk, hogy a Fidesz-kormány karba tett kézzel nézi végig ahogyan a vidéki kórházak leépülnek, majd bezárnak.

Az elmúlt időszakban több olyan pletyka is felreppent, hogy a Dr. Kenessey Albert Kórház anyagi gondokkal küzd. Voltak olyan hírek is, hogy a csőd szélén áll.

Bár a közlemény világosan kifejti, hogy elhúzódó betegség miatt szüneteltetik az ellátást az osztályon, mégis kikövetkeztethető, hogy ez csak akkor valósulhat meg ha nincs kellő létszámú orvos. Ez pedig annak a következménye, hogy az intézet anyagi forrásai nem engedik meg több orvos foglalkoztatását.

Persze, itt lehetne mondani, hogy mert nincs orvos, de az igazság az, hogy de, igen is van, rengeteg tehetséges orvos van Magyarországon, csak a jobb fizetés reményében vagy a magánszektorban helyezkednek el, vagy a kutatás irányába fordulnak, vagy kimennek külföldre, vagy a nagyobb költségvetéssel működő kórházakban vállalnak munkát.

Aggódni azért nem kell, mert Balassagyarmattól háromnegyed órányi távolságra bárki szülhet, aki kibírja az utat (és persze a gyorshajtási csekket – a szerk.).

A teljes közleményt alább olvashatják:

Tisztelt Szülészeti-Nőgyógyászati Ellátást Igénylő Betegeink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy elhúzódó betegség miatt a Szülészet-nőgyógyászati Osztályunkon a betegellátásban ismételten fennakadások keletkeztek. A Nógrád vármegyei szülészeti-nőgyógyászati ellátás folyamatossága továbbra is akadálytalan.

A szakrendelői ellátást, a terhesgondozást intézményünk továbbra is biztosítja, az egynapos beavatkozások zavartalanul folynak.

Az akut ellátások tekintetében november 3.-december 31. között a szülészeti-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátásunk szünetel, ezen időszakban betegeinket a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház látja el.

A fekvőbeteg ellátásban halasztható beavatkozások esetén a szakrendeléseken kapnak tájékoztatást a betegfelvétel és ellátás időpontjáról.

A tervezhető betegellátások területén a várakozási idő megnövekedhet, amelyből fakadó esetleges kellemetlenségekért elnézésüket kérjük.

Intézményünk mindent elkövet annak érdekében, hogy mielőbb visszaállíthassa a balassagyarmati szülészet-nőgyógyászati ellátás folyamatosságát, addig kérjük szíves türelmüket.

Amennyiben az ellátási rendben bármilyen további változás lép fel, azonnal tájékoztatjuk Önöket.

Balassagyarmat, 2023. november 3.                                          Dr. Tóth Judit

                                                                                                                főigazgató

Ha tetszett a cikk, kövessen minket Facebookon és olvasson tovább!

Forrás: Dr. Kenessey Albert Kórház -Rendelőintézet

Kiemelt kép: NOOL

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Egyéb kategória

Sínek mellett szexelő párt gázolt majdnem a HÉV

Részegen szexelt egy pár a sínek mellett, de a HÉV elrontotta a forró hangulatot. Új értelmet nyert az „elkapott a hév” kifejezés. A figyelemreméltó eset néhány napja történt Budapest déli részén a Lechner Ödön fasornál az esti órákban. A HÉV ugyan nem gázolta el a szerelmeseket, de a férfit magával sodorta és nem sokon múlt, […]

Továbbiak
Egyéb kategória

Feláldozhatók, megmondóemberek – Fidesz kampány csőre töltve

Így farsang alkalmával a Fidesz beöltözött egy következetes kormánynak, így nem csoda, hogy elővették a feláldozhatók lapot. Persze hogy megtették, amikor ilyen szintű közfelháborodás mellett szorongatta őket az önkormányzati és EP kampány is. Hát kérem ez nem egy betervezett botrány volt, ráadásul kritikus intervallumon belül történt. És persze nem hiányozhatnak a felkészült megmondóemberek sem. Ahhoz, […]

Továbbiak
Egyéb kategória

Egyre nagyobb üzlet a szexrobot-ipar

A szélsebesen fejlődő technológia rengeteg dologban könnyíti meg a hétköznapjainkat a 21. században. De mint minden másnak, ennek a kérdésnek is érdemes megvizsgálni az árnyoldalát. A TheVR YouTube-csatorna a napokban egy videójában felhívta rá a figyelmet, hogy bizony eljutottunk arra szintre, hogy 2050-re az átlagember már többször fog szexuális kapcsolatba lépni egy géppel, mint egy […]

Továbbiak