Feláldozhatók, megmondóemberek – Fidesz kampány csőre töltve

Így farsang alkalmával a Fidesz beöltözött egy következetes kormánynak, így nem csoda, hogy elővették a feláldozhatók lapot. Persze hogy megtették, amikor ilyen szintű közfelháborodás mellett szorongatta őket az önkormányzati és EP kampány is. Hát kérem ez nem egy betervezett botrány volt, ráadásul kritikus intervallumon belül történt. És persze nem hiányozhatnak a felkészült megmondóemberek sem.

Ahhoz, hogy jobban megértsük a lemondások mögött álló pszichológiát, némi magyarázat szükséges. Gyakran előfordul a bürokráciában, hogy amikor túl sok a munka, a képviselők, kormánytagok az alárendeltekre osztják ki a feladatokat. És hát amikor több ezer bűnöző szabadon bocsájtásáról van szó, akkor bizony a munka feltorlódik. Elolvasni a kartonjaikat, átnézni a előéletüket, mivel vádolták meg, miben találták bűnösnek őket és a többi.

Nem állítom, hogy ez áll a dolog hátterében, de nem lenne nehéz elhinni azt sem, hogy egy alkalmazott nézett el valamit nagyon, és egy pedofil bűntársát engedték szabadon.

De!

Nem kell mentegetni senkit, ez egy egyértelmű és megbocsájthatatlan hiba volt.

Természetesen minden Fidesz-közeli média akkorákat hallgatott, hogy még a holdról is látszott. Várták a főnök reakcióját. Aztán jött Orbán Viktor és megmondta: ők bizony alkotmánymódosítást hajtanak végre, hogy többé ne kaphasson kegyelmet egy pedofil, vagy pedofil bűntárs sem. Ezen a ponton Novák Katalinnak felelősséget kellett vállalnia, ami lássuk be, egy igencsak alapvető dolog lenne. És megszólaltak a harangok, Bohár Dániel és a Fideszes megmondóemberek videói úgy öntötték el a Facebook hirdetői helyeit, mint az Ipoly az árterületét. A Meta számláján meg úgy kezdtek pörögni a magyar adófizetői forintok, mint Dagobert bácsi szemében a dollárjelek.

A megoldás azonnal megvolt: „bezzeg Gyurcsány nem mondott le”. Nyilván fent megmondták nekik: „srácok-srácok, itt az EP és az önkormányzati kampány, most mindent bele kell adni, hogy az emberek nehogy minket hibáztassanak, hogy két magas tisztségű politikusunk is orbitális hibát követett el. Ezt is kenjük Gyurcsányra – félreértés ne essék, a baloldalon is estek meg „furcsa” esetek – végtére is ezért nem számoltattuk el.

A feláldozhatók feláldozva, a megmondóemberek csőre töltve, Gyurcsány Gyurcsányozva, tehát a Fidesz készen áll a kampányra.

A közgazdaságtanban van egy módszer, melynek a lényege, hogy az azonos viselkedési mintákat veszi alapul. Ezt a Fidesz olyan ügyesen kijátssza, hogy az egy évtizedes munkája alatt hatalmas tömegeket tudott vezetni a legprimitívebb – beavatott körökben 1.0-ásnak nevezett – kommunikációval.

Amíg a Baloldal és a Fidesz egymást marják, gondoljunk arra, hogy úgy kakaskodnak egymással, hogy a baloldali Jámbor András mozgalmából is került elő pedofil botrány, és hát Kaletát sem felejtette a nép. És nem, a hiedelemmel ellentétben a választó nem csak 2 hétig emlékszik valamire. Nem véletlenül kell nem csak megmagyarázni az esetet, hanem másra kenni.

A következő választáson eldől, hogy a pedofilsimogató baloldal, az álkeresztén, álkonzervatív Fidesz, vagy a tiszta előéletű Mi Hazánk lesz a leginkább befutó szerepben.

Ha tetszett a cikk, kövessen minket Facebookon és olvasson tovább!

Kiemelt kép: ATV

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Egyéb kategória

A Mi Hazánk Ifjai a Lengyel Nagykövetség előtt tiltakozott

A lengyel-magyar barátság napja alkalmából tiltakozott a Mi Hazánk Ifjai a balliberális lengyel kormány történelemhamisítása ellen a Lengyel Nagykövetség előtt. Binder Csaba (a Mi Hazánk Ifjai elnöke) elmondta: „A lengyel fiatalok nemzeti öntudatát tönkretevő tantervvel állt elő a nemrég felállt lengyel balliberális kormány. Olyan történelmi tényeket színeztek át, amelyek nagyon fontos és meghatározó részei voltak […]

Továbbiak
Egyéb kategória Közéleti Külföld

Nincs kampány, szóval csak a Mi Hazánk törődik a székelyekkel

Érdekes valóságról fest absztrakt képet amikor március 10-én, a székely szabadság napján csak a Mi Hazánk Mozgalom helyez el koszorút egy megemlékezésen. Természetesen ezen nincsen meglepő. Kiváltképp, ha valaki ismeri a Fidesz azon politikai hozzáállását, mely szerint kampányidőszakon kívül nem is fontos a határon túli magyarság helyzete. És természetesen itt ezt a balosoknak is ugyan […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Egyéb kategória

Sínek mellett szexelő párt gázolt majdnem a HÉV

Részegen szexelt egy pár a sínek mellett, de a HÉV elrontotta a forró hangulatot. Új értelmet nyert az „elkapott a hév” kifejezés. A figyelemreméltó eset néhány napja történt Budapest déli részén a Lechner Ödön fasornál az esti órákban. A HÉV ugyan nem gázolta el a szerelmeseket, de a férfit magával sodorta és nem sokon múlt, […]

Továbbiak