A Rendvédelem újabb gyöngyszeme, avagy a tettek mutatják az embert

Nyugodtan nevezhetjük bűnpártoló kormánynak a Magyarországon regnáló hatalmat.

Hiszen a napokban bocsátanak, mondhatni szabadon több száz külföldi bűnözőt, miközben a határvédelemben dolgozók nem használhatják a fegyverüket, jogos védelmi helyzetben, amit egyébként a rendőrségi törvény előír, ráadásul minősített esetben, hiszen a támadások ellenük felfegyverkezve történnek.

Nem kell csodálkoznunk, hiszen a belügyminiszter és sok, minisztériumi vezető az MSZMP-ben szocializálódott a népi demokrácia idején. Ezen szellemiséget láthattuk az elmúlt 30 évben, ebben nincs eltérés. Mégis kiemelkedik ezen sorból a jelenlegi miniszter. Ő képes volt nyugállományú rendőrként kivívni ez előléptetést (2013). Ezt mivel lehet elérni? Tán a szolgálati nyugdíj eltörlésével!?

Eme szellemiségnek a következtében szabadult D. Krisztina, ejtve minden vád ellene.

De milyen szellemiségben kezeli a rendvédelmi állományt? A pedagógusok is figyelhetnek, mire számítsanak!

A napidíjak tekintetében láthatjuk, hogy mély empátiáról tanúskodva javasolta a parlamenti menzáról való ellátásukat, ahol a sanyarú sorsú képviselők kedvezményesen étkezhetnek. Ja nem!

Egy, akár a határon szolgálatot teljesítőnek elég 310 Ft napi étkezésre.

A rendvédelemben korábban bevezették teljesítmény értékelést, ami ott sem vált be, de azért bevezetik az oktatásban is.

De sikerült egy újabb csodát alkotniuk, a ruházati ellátmány tekintetében.

Ősszel kötelező leadni a ruházati igényt a végrehajtó állománynak, ami következő évben kerül kiadásra. Sokszor kötelezve az állományt bizonyos ruhadarabok megvételére (általában nem igazán használt, társasági, ünnepi ruházatnál). Majd ezen-törvény által előírt, ruházati ellátmányra utalt személyes pénzügyi keretből kifizetett ruházatot ellenszolgálatás nélkül leveszik a távozó (pl: leszerelő) tagtól.

De most újabb csodát találtak ki, mégpedig a megrendelés időpontjában való ruházati árakat felemelték a kiadás idejéig. Ez azért egyedülálló. Megnézném azt, bármilyen esetben, ha valaki megrendel valamit adott áron, a kézhezvételkor ennek az árnak a 150% -át fizettetik ki.

Ez így rendjén való. Szerintük. Jó internacionalista szemlélet.

Viszont nem lepődnék meg ismerve eme demokratikus szokásokat, ha kiderülne, hogy a ruházat elkészítését közbeszerzésen valamelyik vezető érdekeltsége nyerte, vagy hozzátartozója.

A ruházat minősége is megér pár szót.

Volt olyan szolgálati bakancs, amely 1500 méter után elhagyta a talpát. De, a ruházat anyagi is „kiváló”, hiszen mindenki szeret műszálas (lehetőleg minél nagyobb arányban) ruhában dolgozni mindennap. Lehet, hogy nem? De nincs gond, hiszen ezt nem azok hordják, akik döntöttek róla.

Ehhez képest a régi 1990 előtti 65M ruházat fényévekkel volt kényelmesebb viselet. Azt nem lehetett megtartani, hiszen a gyógyszergyártóknak is valamiből profitálni kell (ha már a TEVA az egyik vezető a belföldi piacon).

Ezeket s még sok mást végig gondolva remélem megélem még azt, hogy a felelős vezető kifejezés tartalmat is takar.

Mi Hazák Rendvédelmi Kabinet

Botond

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

Négylábú áldozata van egy családi ház tűzesetének

Kigyulladt egy családi ház szobája teljes terjedelmében Nézsán tegnap délután, riasztották a tűzoltókat. A lánglovagok a helyszínre kérték az áramszolgáltató szakemberét is. A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott hivatalvezetője, Tóth-Szikora Viktória arról tájékoztatta a nool.hu hírportált, hogy szerdán a nézsai Dózsa György úton egy családi ház egyik szobája teljes terjedelmében égett. Kifejtette: „A tulajdonos egyedül […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Egyéb kategória Helyi Közéleti

A WHO pandémiaszerződés aláírása ellen tiltakozik a Mi Hazánk Mozgalom

Dúró Dóra és Toroczkai László közös sajtótájékoztató keretein belül adtak hangot a WHO pandémiaszerződés aláírásával kapcsolatos kétségeiknek. Elmondták, hogy egészen elképesztő, hogy amíg a Fidesz a szuverenitás fontosságáról beszél, addig most készülnek a nemzetállamok intézkedéseit felülíró szerződés aláírására, egy olyan szervezettel, melynek vezetői nem választópolgárok által lettek megválasztva. Arról is szót ejtettek, hogy a Tedrosz […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves Közéleti

Lakossági fórumot tartott a Mi Hazánk Mozgalom Egerben

Egy sajtótájékoztató, majd egy lakossági fórum keretein belül mutatta be Virradat Program nevű pártprogram-füzetét, azon belül pedig ifjúságpolitikai javaslatait a Mi Hazánk Mozgalom Heves vármegyei elnöke, dr. Pápai Ákos, valamint a Mi Hazánk Ifjai alelnöke, Cservenák Mihály György. A párt és az ifjúsági szervezet többek között a fiatalok megélhetési problémáira szeretne választ adni. Dr. Pápai […]

Továbbiak