Rólunk

2022.09.01-jén abból az okból kifolyólag indult el a Palóc Hírnök online hírportál, mert szerkesztőségünk tagjai megelégelték az egyoldalú, cseppet sem konstruktív újságírást.

Ezalatt természetesen nem csak a híreket kell érteni, de a – magukat függetlennek tartó, de mégis mindig politikai oldalakhoz kapcsolódó – fősodratú média is sarkalatosan, elfogultan kritizálja az éppen aktuális „ellenséget” ahelyett, hogy a média hatalmát a tényleges problémák megoldására fókuszálnák. Közös jellemzőjük, hogy szinte soha, semmilyen megoldással nem szolgálnak a problémákra, pusztán az olvasottság számít, a viszály szítása nézőpontok között.

Ez pedig a társadalom megosztásához vezet. Természetesen nekünk is van politikai nézetünk, de ennek ellenére, nem csak ennek bemutatására fókuszálunk, hanem arra is, hogy a régióban fellelhető problémákra rávilágítsunk és esetleg megoldási javaslatot is nyújtsunk.

Célunk, hogy – amellett, hogy teret engedjünk a fősodratú média által gyakran be nem mutatott, vagy eltitkolt harmadik útnak – az újságírásnak is egy eddig majdnem ismeretlen vagy egy majdnem elfeledett oldalát szeretnénk feleleveníteni.

Véleménycikkeinkben arra törekszünk, hogy egy átlátható képet lehessen alkotni az adott témáról olvasóként is, híreinkben pedig az objektivitást, esetlegesen a fel nem tűnő nézőpontok feltárását tartjuk szem előtt.

Vezérelvünk, hogy a sajtónak szabadon kell szólnia, még akkor is, ha az nem PC (Pol korrekt) és hogy egy probléma sem oldódik meg attól, ha hallgatunk róla.

Köszönjük, hogy olvas minket!