A Mi Hazánk felháborítónak tartja, hogy a kormány fejlesztés helyett lakatot tett a vasútra

A Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője, Dócs Dávid egy hétvégén elhangzott sajtótájékoztatón Szécsényben a következőket nyilatkozta:

„A Mi Hazánk Mozgalom elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány fejlesztés helyett lakatot tett a vasútra.

Augusztus elsejétől határozatlan időre tíz mellékvonalon szünetel a vasúti közlekedés, többek között a Balassagyarmat-Ipolytarnóc vonalon. Ez a vonal 1896. óta működött, de mind a személyszállítás, mind a teherszállítás terén, a Trianoni Békediktátum megszületését követően funkcióját vesztette.

A vasútvonal mellékvonalként is bevonható lenne a nemzetközi forgalomba, hiszen ha Drégelypalánk és Ipolyság között visszaépítésre kerülne a vasútszakasz, abban az esetben nem csak az Ipoly-völgyi vasút éledne újjá, de a felvidéki összeköttetésünk is létrejönne Losonc és Ipolyság között. Arról nem beszélve, hogy mind a szlovákok, mind a lengyelek irányába jelentős teherforgalmat lehetne lebonyolítani, bekapcsolva a rétsági és balassagyarmati ipari parkokat is, továbbá újra lehetne indítani a 2007. óta szintén szüneteltetett romhányi vonalat is.

A csonakországi vasúthálózat 8500 kilométeres szakaszából több, mint 5000 kilométer azonnali felújítást igényelne. A gépjárműpark jelentős része elavult, ezért azok fejlesztése is azonnali hatállyal szükséges lenne.

Bár örülünk a Magyarország és Egyiptom között létrejött szerződésnek, amelyben Magyarország vasúti kocsikat gyárt Egyiptomnak, de ez csak azután jöhetne, hogy a hazai vasúti járműpark cseréje megtörténik.

Az elmúlt 30 év elhibázott gazdaságpolitikája és annak irányító politikusai hibásak a MÁV-nál jelenleg tapasztalható állapotokért. A vasút kiépítése az adott térség fejlődését vonja maga után, amíg a bezárás ennek az ellenkezőjét. Ezért a Mi Hazánk Mozgalom tiltakozik a vasútbezárások ellen.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

Nőt, gyermeket, rokont bántalmazott egy sziráki férfi

Szirák, ahol a település tábláján nagyon találóan már csak annyi szerepel: „irak”. Ez a falu sem szenved ugyanis hiányt a bűnözőktől és egy picit hasonlít egy háborús övezetre is. Ezt mutatja a legutóbbi eset is. A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves sziráki férfi ellen, aki az unokatestvérét a bírósági távoltartási végzés ellenére […]

Továbbiak
Aktuális Belföld

Sikertelen tréfa: meggyújtotta kollégája ruháját egy veszprémi férfi (+videó)

A komédia meglepő gyakorisággal torkollik tragédiába. Másodfokú égési sérülés lett a fűkaszás kolléga viccelődéséből. Magyarország Ügyészségének egy közleménye szerint: „Súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki tréfából meggyújtotta munkatársa ruháját.” A vádirat szerint az elkövető 2023. október 2-án munkatársaival Tatabányán benzines fűkaszával dolgozott. 11 óra […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves

Patakba hajtott egy autó Ecséden

Nem történt sérülés. Patakba hajtott egy autó tegnap kora délután Ecséden a Szabadság úton. Személyi sérülés nem történt. Forrás: Agria TV Kiemelt kép: Agria TV Székesi Marcell View all posts

Továbbiak