A Mi Hazánk felháborítónak tartja, hogy a kormány fejlesztés helyett lakatot tett a vasútra

A Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője, Dócs Dávid egy hétvégén elhangzott sajtótájékoztatón Szécsényben a következőket nyilatkozta:

„A Mi Hazánk Mozgalom elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány fejlesztés helyett lakatot tett a vasútra.

Augusztus elsejétől határozatlan időre tíz mellékvonalon szünetel a vasúti közlekedés, többek között a Balassagyarmat-Ipolytarnóc vonalon. Ez a vonal 1896. óta működött, de mind a személyszállítás, mind a teherszállítás terén, a Trianoni Békediktátum megszületését követően funkcióját vesztette.

A vasútvonal mellékvonalként is bevonható lenne a nemzetközi forgalomba, hiszen ha Drégelypalánk és Ipolyság között visszaépítésre kerülne a vasútszakasz, abban az esetben nem csak az Ipoly-völgyi vasút éledne újjá, de a felvidéki összeköttetésünk is létrejönne Losonc és Ipolyság között. Arról nem beszélve, hogy mind a szlovákok, mind a lengyelek irányába jelentős teherforgalmat lehetne lebonyolítani, bekapcsolva a rétsági és balassagyarmati ipari parkokat is, továbbá újra lehetne indítani a 2007. óta szintén szüneteltetett romhányi vonalat is.

A csonakországi vasúthálózat 8500 kilométeres szakaszából több, mint 5000 kilométer azonnali felújítást igényelne. A gépjárműpark jelentős része elavult, ezért azok fejlesztése is azonnali hatállyal szükséges lenne.

Bár örülünk a Magyarország és Egyiptom között létrejött szerződésnek, amelyben Magyarország vasúti kocsikat gyárt Egyiptomnak, de ez csak azután jöhetne, hogy a hazai vasúti járműpark cseréje megtörténik.

Az elmúlt 30 év elhibázott gazdaságpolitikája és annak irányító politikusai hibásak a MÁV-nál jelenleg tapasztalható állapotokért. A vasút kiépítése az adott térség fejlődését vonja maga után, amíg a bezárás ennek az ellenkezőjét. Ezért a Mi Hazánk Mozgalom tiltakozik a vasútbezárások ellen.”

1 komment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Egyéb kategória Helyi Közéleti

A WHO pandémiaszerződés aláírása ellen tiltakozik a Mi Hazánk Mozgalom

Dúró Dóra és Toroczkai László közös sajtótájékoztató keretein belül adtak hangot a WHO pandémiaszerződés aláírásával kapcsolatos kétségeiknek. Elmondták, hogy egészen elképesztő, hogy amíg a Fidesz a szuverenitás fontosságáról beszél, addig most készülnek a nemzetállamok intézkedéseit felülíró szerződés aláírására, egy olyan szervezettel, melynek vezetői nem választópolgárok által lettek megválasztva. Arról is szót ejtettek, hogy a Tedrosz […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves Közéleti

Lakossági fórumot tartott a Mi Hazánk Mozgalom Egerben

Egy sajtótájékoztató, majd egy lakossági fórum keretein belül mutatta be Virradat Program nevű pártprogram-füzetét, azon belül pedig ifjúságpolitikai javaslatait a Mi Hazánk Mozgalom Heves vármegyei elnöke, dr. Pápai Ákos, valamint a Mi Hazánk Ifjai alelnöke, Cservenák Mihály György. A párt és az ifjúsági szervezet többek között a fiatalok megélhetési problémáira szeretne választ adni. Dr. Pápai […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Nógrád

Mellékhelyiségben bujkált egy autótolvaj, elfogták

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett, valamint hétrendbeli lopás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 24 éves salgótarjáni férfi ellen. A police.hu tájékoztatása szerint a férfi november 23-án délelőtt Salgótarjánban, a Zöldfa úton beült ismerőse ott parkoló kocsijába, melyben sofőr nem volt, csak utasok. A két fiatalkorút megfenyegette, hogy szálljanak ki, majd a tulajdonos […]

Továbbiak