9 éves gyerek lőhette le a jeladós farkast

Az újabb részletek alapján az egyik vadász fia lehetett a tettes.

Az egész országot megrázta a hír, amikor néhány hónapja Hidasnémeti közelében kilőtték az M237-es jeladóval ellátott, fokozottan védett szürke farkast.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségével augusztus 2-án elfogta azt a két szabolcsi férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy közük van a farkas megöléséhez.

Időközben a kihallgatáson újabb részletek derültek ki az ügyről: az ügyészség szerint ugyanis a farkast az egyik férfi 9 éves fia lőhette le.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője, dr. Barkó Tamás a boon.hu hírportálnak azt nyilatkozta: „A természetkárosítás vádjában indult ügyben az Encsi Járási Ügyészség jár el.”

A kihallgatás során a két férfi megtagadta a vallomástételt, továbbá panasszal éltek a gyanúsítás ellen. Az ügyészség ezt már el is bírálta és elutasította, illetve a rendőrség kezdeményezését támogatva javaslatot tettek a gyanúsítottak letartóztatására. Ezt a szökés, elrejtőzés és a bizonyítási eljárás akadályozása, befolyásolása miatt látják indokoltnak – erről a bíróság fog dönteni.

A főügyészség szóvivője elmondta: „2023. április 1-én az egyik férfi a másik felügyeletére bízta a 9 éves gyermekét, hogy Hidasnémeti külterületén vadászatot folytassanak. Ehhez a férfi az általa engedéllyel tartott vadászfegyverét a kisfiú rendelkezésére bocsátotta. Miközben a gyerek felügyeletét a másik gyanúsított látta el, a gyermek lelőtte a 250 ezer forint értékű farkast. Azt ezután feltették az apa tulajdonát képező autóra, és az apa ezt követően levágta a tetemről a jeladót, amelyet a Hernádba dobtak – a tetem nem került elő.”

A szóvivő hozzátette: „Az apát természetkárosítás bűntettével, kiskorú veszélyeztetése bűntettével, lőfegyverrel visszaélés bűntettével és nagy értékű károkozással gyanúsítja jelenleg az ügyészség – ugyanis a jeladó értéke 4.000 euró. A másik férfit természetkárosítás bűntettével és kiskorú veszélyeztetése bűntettével vádolják.”

Forrás: police.hu

Kiemelt kép: turistamagazin.hu

6 komment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

Nőt, gyermeket, rokont bántalmazott egy sziráki férfi

Szirák, ahol a település tábláján nagyon találóan már csak annyi szerepel: „irak”. Ez a falu sem szenved ugyanis hiányt a bűnözőktől és egy picit hasonlít egy háborús övezetre is. Ezt mutatja a legutóbbi eset is. A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves sziráki férfi ellen, aki az unokatestvérét a bírósági távoltartási végzés ellenére […]

Továbbiak
Aktuális Belföld

Sikertelen tréfa: meggyújtotta kollégája ruháját egy veszprémi férfi (+videó)

A komédia meglepő gyakorisággal torkollik tragédiába. Másodfokú égési sérülés lett a fűkaszás kolléga viccelődéséből. Magyarország Ügyészségének egy közleménye szerint: „Súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki tréfából meggyújtotta munkatársa ruháját.” A vádirat szerint az elkövető 2023. október 2-án munkatársaival Tatabányán benzines fűkaszával dolgozott. 11 óra […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves

Patakba hajtott egy autó Ecséden

Nem történt sérülés. Patakba hajtott egy autó tegnap kora délután Ecséden a Szabadság úton. Személyi sérülés nem történt. Forrás: Agria TV Kiemelt kép: Agria TV Székesi Marcell View all posts

Továbbiak