9 éves gyerek lőhette le a jeladós farkast

Az újabb részletek alapján az egyik vadász fia lehetett a tettes.

Az egész országot megrázta a hír, amikor néhány hónapja Hidasnémeti közelében kilőtték az M237-es jeladóval ellátott, fokozottan védett szürke farkast.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségével augusztus 2-án elfogta azt a két szabolcsi férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy közük van a farkas megöléséhez.

Időközben a kihallgatáson újabb részletek derültek ki az ügyről: az ügyészség szerint ugyanis a farkast az egyik férfi 9 éves fia lőhette le.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője, dr. Barkó Tamás a boon.hu hírportálnak azt nyilatkozta: „A természetkárosítás vádjában indult ügyben az Encsi Járási Ügyészség jár el.”

A kihallgatás során a két férfi megtagadta a vallomástételt, továbbá panasszal éltek a gyanúsítás ellen. Az ügyészség ezt már el is bírálta és elutasította, illetve a rendőrség kezdeményezését támogatva javaslatot tettek a gyanúsítottak letartóztatására. Ezt a szökés, elrejtőzés és a bizonyítási eljárás akadályozása, befolyásolása miatt látják indokoltnak – erről a bíróság fog dönteni.

A főügyészség szóvivője elmondta: „2023. április 1-én az egyik férfi a másik felügyeletére bízta a 9 éves gyermekét, hogy Hidasnémeti külterületén vadászatot folytassanak. Ehhez a férfi az általa engedéllyel tartott vadászfegyverét a kisfiú rendelkezésére bocsátotta. Miközben a gyerek felügyeletét a másik gyanúsított látta el, a gyermek lelőtte a 250 ezer forint értékű farkast. Azt ezután feltették az apa tulajdonát képező autóra, és az apa ezt követően levágta a tetemről a jeladót, amelyet a Hernádba dobtak – a tetem nem került elő.”

A szóvivő hozzátette: „Az apát természetkárosítás bűntettével, kiskorú veszélyeztetése bűntettével, lőfegyverrel visszaélés bűntettével és nagy értékű károkozással gyanúsítja jelenleg az ügyészség – ugyanis a jeladó értéke 4.000 euró. A másik férfit természetkárosítás bűntettével és kiskorú veszélyeztetése bűntettével vádolják.”

Forrás: police.hu

Kiemelt kép: turistamagazin.hu

30 komment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

Bulizás után elloptak egy kocsit

Úgy gondolták, jó buli lesz, ezért bulizás után elkötöttek egy kocsit nógrádi kamaszok. Elszabadult a házibuli Nógrád vármegyében. A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt két 17 éves fiú ellen, akik egy házibuli végén elkötöttek egy autót, majd a rendőri igazoltatásnál más adataival próbáltak kibújni a felelősség alól. A Nógrád Vármegyei Főügyészség a nool.hu-nak azt nyilatkozta, […]

Továbbiak
Aktuális Belföld

Késsel rabolt ki egy fiatal fiút három férfi a gödöllői HÉV-en

Közel 200 ezer forintnyi értéket zsákmányoltak a fiútól az elkövetők, egyiküket még keresik. Vádat emelt az ügyészség két férfi ellen, akik egyelőre ismeretlen társukkal együtt kiraboltak egy fiatal fiút a gödöllői HÉV-en. A vádirat szerint a három elkövető március 19-én éjszaka nézte ki magának a HÉV-en utazó fiút. Egyikük odalépett hozzá és beszélgetést kezdeményezett vele, […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves

Párakapuk enyhítik a kánikulát Egerben is

Országszerte igyekeznek enyhíteni a hőséget. Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzései alapján a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelte el az ország egész területén június 19-én 0 órától június 22-én 24 óráig. Azóta a visszatérő hőség miatt Egerben is megpróbálják enyhíteni a hőséget a helyiek. A Városgondozás Eger Kft. három helyszínen (a […]

Továbbiak