Felnőtt reklámok gyerekeknek a YouTube-on

Bajba kerülhet hirdetései miatt a YouTube.

Az Adalytics hirdetésminőség-áttekintő platform jelentése szerint a videómegosztó a gyermekeknek szánt tartalmaknál felnőtteknek szóló reklámokat szolgáltatott.

Az Adalytics rámutatott, hogy a Google saját irányelvei szerint a gyerekeknek készült tartalmakra vonatkozó hirdetések nem használhatnak harmadik féltől származó nyomkövetőket és nem gyűjthetnek személyes adatokat a szülő engedélye nélkül.

Dan Taylor, a Google globális hirdetésekért felelős alelnöke a Google honlapján közzétett válaszában egyelőre tagadja a vádakat: „Nem engedélyezzük harmadik féltől származó nyomkövetők használatát a YouTube-on a gyerekeknek készült tartalmakra kiszolgált hirdetésekben.

Ez a jelentés tévesen azt állítja, hogy a sütik jelenléte az adatvédelem sérülésére utal. Ennek az ellenkezője igaz, és a jelentés nem bizonyítja ennek ellenkezőjét.”

Az Adalytics kutatására már amerikai szenátorok és a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) is felfigyelt. Az FTC elnökének, Lina Khannak címzett levélben két törvényhozó arra kéri az ügynökséget, hogy vizsgálja meg az Adalytics állításait, megjegyezve, hogy:

„A YouTube és a Google felháborító módon megsérthette az 1998-as törvényt a gyermekek online adatainak védelméről (COPPA), valamint az FTC 2019-es beleegyező határozatát.”

A Google-t már korábban is vizsgálták a gyermekekkel kapcsolatos politikájáért. Akkor a gyermekektől való adatgyűjtés miatt került komoly bajba a cég.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Helyi Közéleti Nógrád

Akkumulátorgyártáshoz kapcsolódó anyagok vannak Mohorán

Az elmúlt időszakban nagy port kavart, hogy Mohorán akkumulátorgyártáshoz kapcsolódó anyagokat találtak az egykori libatelepen. Az üggyel kapcsolatban Mohorán egy nem hivatalos tájékoztatót tartottak, melye több országgyűlési képviselő mellett Cserháthaláp leköszönő polgármestere, Dócsné Sávolyi Henriett is részt vett. Őt kérdeztük a tájékoztató részleteiről. Elsősorban az érdekelt minket, hogy pontosan mi történt Mohorán. Kérdésünkre elmondta, hogy […]

Továbbiak
Egyéb kategória

Megint szexuális erőszakot lehetett látni az RTL „sikerműsorában” (18+)

Sokkoló eseményt rögzítettek az RTL Klub TV-csatorna kamerái. A Való Világ nevezetű valóság-show egyik új üdvöskéje számára nem maradt maradás a villában, ugyanis gyakorlatilag megerőszakolt egy nőt a kamerák előtt. A kamerák rögzítették, hogy a villa kanapéján a Dzsigeri nevezetű villalakó bal kezével rátenyerelt a nő szájára, jobb kezével pedig annak intim testrészét vette célba, […]

Továbbiak
Aktuális Belföld

Van baj: rálőtt egy nyugdíjas a füvet nyíró munkásokra, mert zavarta a zaj

Rálőtt egy debreceni nyugdíjas az utcán füvet nyíró munkásokra, mert zavarta a zaj. A lövöldöző férfi szerint túl korán kezdték a munkások a zajjal járó munkát. Csütörtök hajnalban fűnyírásba kezdtek Debrecen utcáin a munkások. Amikor pedig egy házhoz értek, egy idős férfi tüzet nyitott rájuk egy riasztófegyverrel. A földszinti lakásban élő, nyugdíjas éveiben járó bácsi […]

Továbbiak