Élővilágpusztító borászt avattak borlovaggá

Borlovaggá avatták a Tarna vizét kiszivattyúzó, élővilágát elpusztító borászt.

Büntetőeljárás alatt álló természetpusztító, vízlopásért jogerős katasztrófavédelmi határozatban elmarasztalt borászt avattak borlovaggá.

Borlovaggá ütötték Verpeléten a Tarnát kiszivattyúzó, az élővilágát elpusztító, gyanúsítottként jelenleg is büntetőeljárás alatt álló aldebrői borászt, Tóth Tamást.

Az állatvédők Rókusfalvy Pálhoz, a bormarketingért felelős miniszterelnöki biztoshoz fordulnak az ügyben.

A Macskaárvaház Alapítvány sajtóközleménye a következő: „Borlovaggá avatták a Tarna vizét kiszivattyúzó, élővilágát elpusztító, büntetőeljárás alatt álló ökológiai gengsztert, Tóth Tamást! A Debrői Rácz Pál Borrend lovagjává ütötték Tóth Tamást, annak a Tóth és Tóth nevű aldebrői borászatnak a tulajdonosát, aki testvérével, Egyedné Tóth Anitával és annak férjével, Egyed Lászlóval együtt jelenleg egy súlyos büntetőügy gyanúsítottjai. A három ökológiai gengsztert azzal gyanúsítja a rendőrség, hogy engedély nélkül kiszivattyúzták a Tarna folyó vizét és tönkretették a vizes élőhely ökoszisztémáját.

A becslések szerint sokszázezer vízi és a vizes élőhelyhez kötődő gerinces élőlény pusztult el tettük miatt. Tóthékat a katasztrófavédelem már jogerősen pénzbírságra ítélte ugyanebben az ügyben, vízlopásért. Tóth Tamás, Egyed László és Tóth Anita az ügyben semmifajta tevőleges megbánást nem tanúsítottak.

Alapítványunk a történtek miatt levélben fordul Rókusfalvy Pálhoz, a kormány bormarketingért felelős kormánybiztosához, hogy megtudjuk: fenntartható-e az a helyzet, hogy a hazai borász szakma egy része mindenfajta ökológiai lelkiismeret nélkül végzi, hazai közpénzekből és Európai Uniós forrásokból is támogatott tevékenységét.”

Kép forrása: felvidek.ma

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

Nőt, gyermeket, rokont bántalmazott egy sziráki férfi

Szirák, ahol a település tábláján nagyon találóan már csak annyi szerepel: „irak”. Ez a falu sem szenved ugyanis hiányt a bűnözőktől és egy picit hasonlít egy háborús övezetre is. Ezt mutatja a legutóbbi eset is. A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves sziráki férfi ellen, aki az unokatestvérét a bírósági távoltartási végzés ellenére […]

Továbbiak
Aktuális Belföld

Sikertelen tréfa: meggyújtotta kollégája ruháját egy veszprémi férfi (+videó)

A komédia meglepő gyakorisággal torkollik tragédiába. Másodfokú égési sérülés lett a fűkaszás kolléga viccelődéséből. Magyarország Ügyészségének egy közleménye szerint: „Súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki tréfából meggyújtotta munkatársa ruháját.” A vádirat szerint az elkövető 2023. október 2-án munkatársaival Tatabányán benzines fűkaszával dolgozott. 11 óra […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves

Patakba hajtott egy autó Ecséden

Nem történt sérülés. Patakba hajtott egy autó tegnap kora délután Ecséden a Szabadság úton. Személyi sérülés nem történt. Forrás: Agria TV Kiemelt kép: Agria TV Székesi Marcell View all posts

Továbbiak