Élővilágpusztító borászt avattak borlovaggá

Borlovaggá avatták a Tarna vizét kiszivattyúzó, élővilágát elpusztító borászt.

Büntetőeljárás alatt álló természetpusztító, vízlopásért jogerős katasztrófavédelmi határozatban elmarasztalt borászt avattak borlovaggá.

Borlovaggá ütötték Verpeléten a Tarnát kiszivattyúzó, az élővilágát elpusztító, gyanúsítottként jelenleg is büntetőeljárás alatt álló aldebrői borászt, Tóth Tamást.

Az állatvédők Rókusfalvy Pálhoz, a bormarketingért felelős miniszterelnöki biztoshoz fordulnak az ügyben.

A Macskaárvaház Alapítvány sajtóközleménye a következő: „Borlovaggá avatták a Tarna vizét kiszivattyúzó, élővilágát elpusztító, büntetőeljárás alatt álló ökológiai gengsztert, Tóth Tamást! A Debrői Rácz Pál Borrend lovagjává ütötték Tóth Tamást, annak a Tóth és Tóth nevű aldebrői borászatnak a tulajdonosát, aki testvérével, Egyedné Tóth Anitával és annak férjével, Egyed Lászlóval együtt jelenleg egy súlyos büntetőügy gyanúsítottjai. A három ökológiai gengsztert azzal gyanúsítja a rendőrség, hogy engedély nélkül kiszivattyúzták a Tarna folyó vizét és tönkretették a vizes élőhely ökoszisztémáját.

A becslések szerint sokszázezer vízi és a vizes élőhelyhez kötődő gerinces élőlény pusztult el tettük miatt. Tóthékat a katasztrófavédelem már jogerősen pénzbírságra ítélte ugyanebben az ügyben, vízlopásért. Tóth Tamás, Egyed László és Tóth Anita az ügyben semmifajta tevőleges megbánást nem tanúsítottak.

Alapítványunk a történtek miatt levélben fordul Rókusfalvy Pálhoz, a kormány bormarketingért felelős kormánybiztosához, hogy megtudjuk: fenntartható-e az a helyzet, hogy a hazai borász szakma egy része mindenfajta ökológiai lelkiismeret nélkül végzi, hazai közpénzekből és Európai Uniós forrásokból is támogatott tevékenységét.”

Kép forrása: felvidek.ma

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

Bulizás után elloptak egy kocsit

Úgy gondolták, jó buli lesz, ezért bulizás után elkötöttek egy kocsit nógrádi kamaszok. Elszabadult a házibuli Nógrád vármegyében. A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt két 17 éves fiú ellen, akik egy házibuli végén elkötöttek egy autót, majd a rendőri igazoltatásnál más adataival próbáltak kibújni a felelősség alól. A Nógrád Vármegyei Főügyészség a nool.hu-nak azt nyilatkozta, […]

Továbbiak
Aktuális Belföld

Késsel rabolt ki egy fiatal fiút három férfi a gödöllői HÉV-en

Közel 200 ezer forintnyi értéket zsákmányoltak a fiútól az elkövetők, egyiküket még keresik. Vádat emelt az ügyészség két férfi ellen, akik egyelőre ismeretlen társukkal együtt kiraboltak egy fiatal fiút a gödöllői HÉV-en. A vádirat szerint a három elkövető március 19-én éjszaka nézte ki magának a HÉV-en utazó fiút. Egyikük odalépett hozzá és beszélgetést kezdeményezett vele, […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves

Párakapuk enyhítik a kánikulát Egerben is

Országszerte igyekeznek enyhíteni a hőséget. Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzései alapján a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelte el az ország egész területén június 19-én 0 órától június 22-én 24 óráig. Azóta a visszatérő hőség miatt Egerben is megpróbálják enyhíteni a hőséget a helyiek. A Városgondozás Eger Kft. három helyszínen (a […]

Továbbiak