Élővilágpusztító borászt avattak borlovaggá

Borlovaggá avatták a Tarna vizét kiszivattyúzó, élővilágát elpusztító borászt.

Büntetőeljárás alatt álló természetpusztító, vízlopásért jogerős katasztrófavédelmi határozatban elmarasztalt borászt avattak borlovaggá.

Borlovaggá ütötték Verpeléten a Tarnát kiszivattyúzó, az élővilágát elpusztító, gyanúsítottként jelenleg is büntetőeljárás alatt álló aldebrői borászt, Tóth Tamást.

Az állatvédők Rókusfalvy Pálhoz, a bormarketingért felelős miniszterelnöki biztoshoz fordulnak az ügyben.

A Macskaárvaház Alapítvány sajtóközleménye a következő: „Borlovaggá avatták a Tarna vizét kiszivattyúzó, élővilágát elpusztító, büntetőeljárás alatt álló ökológiai gengsztert, Tóth Tamást! A Debrői Rácz Pál Borrend lovagjává ütötték Tóth Tamást, annak a Tóth és Tóth nevű aldebrői borászatnak a tulajdonosát, aki testvérével, Egyedné Tóth Anitával és annak férjével, Egyed Lászlóval együtt jelenleg egy súlyos büntetőügy gyanúsítottjai. A három ökológiai gengsztert azzal gyanúsítja a rendőrség, hogy engedély nélkül kiszivattyúzták a Tarna folyó vizét és tönkretették a vizes élőhely ökoszisztémáját.

A becslések szerint sokszázezer vízi és a vizes élőhelyhez kötődő gerinces élőlény pusztult el tettük miatt. Tóthékat a katasztrófavédelem már jogerősen pénzbírságra ítélte ugyanebben az ügyben, vízlopásért. Tóth Tamás, Egyed László és Tóth Anita az ügyben semmifajta tevőleges megbánást nem tanúsítottak.

Alapítványunk a történtek miatt levélben fordul Rókusfalvy Pálhoz, a kormány bormarketingért felelős kormánybiztosához, hogy megtudjuk: fenntartható-e az a helyzet, hogy a hazai borász szakma egy része mindenfajta ökológiai lelkiismeret nélkül végzi, hazai közpénzekből és Európai Uniós forrásokból is támogatott tevékenységét.”

Kép forrása: felvidek.ma

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

Komoly fennakadást okozott a hó a tömegközlekedésben

Továbbra sem járnak a buszok Csesztve és Nógrádmarcal felé. A ma hajnalra lehullott brutális mennyiségű hó, illetve az emiatt kialakult kedvezőtlen útviszonyok jelentős fennakadást okoztak Nógrád vármegye autóbusz-közlekedésében is. A Volánbusz Zrt. tájékoztatása szerint a reggeli órákban 46 járat maradt ki szűkebb hazánkban! A nool.hu hírportált a Volánbusz Zrt. a következőképpen tájékoztatta: „Nógrád vármegye területén […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Nógrád

Belopta magát a közönség szívébe a szécsényi Palóc Néptáncegyüttes

Az adventi várakozás jegyében repültek a szoknyák és dobbantak a csizmák a szécsényi művelődési központ színpadán megtartott évzáró műsoron szombaton. Vastapssal jutalmazta a közönség a Palóc Néptáncegyüttes ünnepre hangoló teltházas folklór műsorát. Alig maradt szabad ülőhely szombaton a szécsényi művelődési központ színpada előtt. A világot jelentő deszkákon az idén 25 éves Palóc Néptáncegyüttes hagyományos évzáró […]

Továbbiak
Aktuális Helyi Közéleti Nógrád

Hogyan lehetne jobb a balassagyarmati kórházi ellátás?

A Balassagyarmati Városháza egy helyi Facebook-csoportban osztotta meg a közvéleménykutatást. Mint írják, aki számára fontos a balassagyarmati kórházi ellátás, az lehetőség szerint egy kitöltéssel segítsen. „KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS A KÓRHÁZRÓL Kérjük, ha Önnek fontos a kórház minél jobb működése – különösen, ha Balassagyarmaton és környékén él, ha a kórház dolgozója, vagy az elmúlt egy-két évben járó- vagy […]

Továbbiak