Ötvenkét migránst fogtak el a rendőrök egy nap alatt

Balassagyarmaton és Cereden tegnapelőtt, 12-én ötvenként illegális közel-keleti bevándorlót fogtak el a rendőrök egyetlen nap alatt.

A bevándorlási krízisről részletesebb információk olvashatók a „Fegyveres bevándorlókat fogtak el Ásotthalomnál” című cikkben (link: palochirnok.hu/2023/08/05/_trashed/).

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Buda Gábor a nool.hu hírportálnak azt nyilatkozta: „A Balassagyarmati Rendőrkapitányság közterületi szolgálatot ellátó járőrei szeptember 12-én, kedden, 8 óra 36 perckor Szügy külterületén észleltek egy magyar hatósági jelzéssel ellátott, zárt dobozos áruszállító járművet, amely szemmel láthatóan túl volt terhelve.”

Hozzátette: „Megpróbálták intézkedés alá vonni, azonban a sofőr megkülönböztető jelzést figyelmen kívül hagyva haladt tovább, majd a Balassagyarmaton lévő Rákóczi úti körforgalomba hajtott, ahol összeütközött egy arra közlekedő személygépkocsival, amelyben anyagi kár keletkezett.”

A balesetet követően az áruszállítót vezető sofőr kiugrott a gépkocsiból és elszaladt a belváros irányába, majd a raktérből mintegy 35-40 migráns szállt ki, akik közül az egyenruhásoknak a helyszínen 13 személyt sikerült visszatartaniuk, a többiek pedig elszaladtak.

A szóvivő kiemelte: „A megerősítésre küldött rendőri egységek további illegális migránsokat találtak a település területén, így munkatársaink összesen 38, magukat szír állampolgárnak valló személlyel szemben intézkedtek, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni, ezért őket a rendőrök visszaállították a déli ideiglenes határhoz.”

Kijelentette továbbá: „A vármegyei nyomozók az ügyben embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.”

Ugyanezen a napon, a déli órákban megtagadta a határon történő átlépést a szlovák társhatóság, Cered közúti határátkelőhelyénél, szám szerint 14, magát szír állampolgárnak valló személynek, akik ugyancsak illegálisan, megfelelő okmányok és engedély nélkül tartózkodtak Magyarország területén. Ebben az esetben embercsempészés gyanúja nem merült fel. Őket előállították a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra, ahonnan az egyenruhások visszaszállították őket a déli ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: police.hu

Kiemelt kép: police.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

Négylábú áldozata van egy családi ház tűzesetének

Kigyulladt egy családi ház szobája teljes terjedelmében Nézsán tegnap délután, riasztották a tűzoltókat. A lánglovagok a helyszínre kérték az áramszolgáltató szakemberét is. A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott hivatalvezetője, Tóth-Szikora Viktória arról tájékoztatta a nool.hu hírportált, hogy szerdán a nézsai Dózsa György úton egy családi ház egyik szobája teljes terjedelmében égett. Kifejtette: „A tulajdonos egyedül […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Egyéb kategória Helyi Közéleti

A WHO pandémiaszerződés aláírása ellen tiltakozik a Mi Hazánk Mozgalom

Dúró Dóra és Toroczkai László közös sajtótájékoztató keretein belül adtak hangot a WHO pandémiaszerződés aláírásával kapcsolatos kétségeiknek. Elmondták, hogy egészen elképesztő, hogy amíg a Fidesz a szuverenitás fontosságáról beszél, addig most készülnek a nemzetállamok intézkedéseit felülíró szerződés aláírására, egy olyan szervezettel, melynek vezetői nem választópolgárok által lettek megválasztva. Arról is szót ejtettek, hogy a Tedrosz […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves Közéleti

Lakossági fórumot tartott a Mi Hazánk Mozgalom Egerben

Egy sajtótájékoztató, majd egy lakossági fórum keretein belül mutatta be Virradat Program nevű pártprogram-füzetét, azon belül pedig ifjúságpolitikai javaslatait a Mi Hazánk Mozgalom Heves vármegyei elnöke, dr. Pápai Ákos, valamint a Mi Hazánk Ifjai alelnöke, Cservenák Mihály György. A párt és az ifjúsági szervezet többek között a fiatalok megélhetési problémáira szeretne választ adni. Dr. Pápai […]

Továbbiak