Ötvenkét migránst fogtak el a rendőrök egy nap alatt

Balassagyarmaton és Cereden tegnapelőtt, 12-én ötvenként illegális közel-keleti bevándorlót fogtak el a rendőrök egyetlen nap alatt.

A bevándorlási krízisről részletesebb információk olvashatók a „Fegyveres bevándorlókat fogtak el Ásotthalomnál” című cikkben (link: palochirnok.hu/2023/08/05/_trashed/).

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Buda Gábor a nool.hu hírportálnak azt nyilatkozta: „A Balassagyarmati Rendőrkapitányság közterületi szolgálatot ellátó járőrei szeptember 12-én, kedden, 8 óra 36 perckor Szügy külterületén észleltek egy magyar hatósági jelzéssel ellátott, zárt dobozos áruszállító járművet, amely szemmel láthatóan túl volt terhelve.”

Hozzátette: „Megpróbálták intézkedés alá vonni, azonban a sofőr megkülönböztető jelzést figyelmen kívül hagyva haladt tovább, majd a Balassagyarmaton lévő Rákóczi úti körforgalomba hajtott, ahol összeütközött egy arra közlekedő személygépkocsival, amelyben anyagi kár keletkezett.”

A balesetet követően az áruszállítót vezető sofőr kiugrott a gépkocsiból és elszaladt a belváros irányába, majd a raktérből mintegy 35-40 migráns szállt ki, akik közül az egyenruhásoknak a helyszínen 13 személyt sikerült visszatartaniuk, a többiek pedig elszaladtak.

A szóvivő kiemelte: „A megerősítésre küldött rendőri egységek további illegális migránsokat találtak a település területén, így munkatársaink összesen 38, magukat szír állampolgárnak valló személlyel szemben intézkedtek, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni, ezért őket a rendőrök visszaállították a déli ideiglenes határhoz.”

Kijelentette továbbá: „A vármegyei nyomozók az ügyben embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.”

Ugyanezen a napon, a déli órákban megtagadta a határon történő átlépést a szlovák társhatóság, Cered közúti határátkelőhelyénél, szám szerint 14, magát szír állampolgárnak valló személynek, akik ugyancsak illegálisan, megfelelő okmányok és engedély nélkül tartózkodtak Magyarország területén. Ebben az esetben embercsempészés gyanúja nem merült fel. Őket előállították a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra, ahonnan az egyenruhások visszaszállították őket a déli ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: police.hu

Kiemelt kép: police.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Közéleti Nógrád

Balassagyarmaton is létezik a harmadik út

Dócs Dávidék meghívást kaptak egy balassagyarmati kutyamenhelyre. Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője kifejtette: „Minden körzetbe el szeretnénk vinni a Mi Hazánk programját, így a balassagyarmatiakhoz is. Mi szeretnénk, hogy ha a politikai kultúrában meghonosulna az, hogy miben tudunk adni, segíteni a másiknak ahelyett, hogy politikai iszapbirkózást folytatnánk és azzal lennénk elfoglalva, hogy […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

Dócs Dávid közleményt írt a vízgazdálkodásról

Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője közleményt írt a vízgazdálkodással kapcsolatban. „Hazánkban a víz helyett már az aszály az úr! Nem tett semmit a kormány a vízmegtartás érdekében, ezért ismét a gazdák nyakán az aszály! Mára a mezőgazdasági termelés nem csak a változó gazdasági körülmények, az elszabadult inputanyag árak és az elhibázott politika […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

Meglőtték a szlovák miniszterelnököt

Több lövés érte Robert Fico szlovák miniszterelnököt a nyitrábányai (Handlova) kihelyezett kormányülés után. A miniszterelnök állapota súlyos, ugyanis a gyomrán és a mellkasán érte találat. A rendőrök azóta elfogták a merénylőt, amelyről videó is készült. Kiemelt kép: magyarnemzet.hu Székesi Marcell View all posts

Továbbiak