A Mi Hazánk azonnali megoldásokat szorgalmaz a magyar agrárium megmentése érdekében

A Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője, Dócs Dávid tegnap sajtótájékoztatót tartott a magyar agrárium jelenlegi állapotával kapcsolatban.

A képviselő úr azt nyilatkozta: „A magyar agrárium szereplőinek már nem csak a szélsőséges időjárással, a megnövekedett bürokráciai terhekkel, az új támogatási rendszerrel, vagy épp a nagyon szigorú növényvédelmi előírásokkal kell megküzdenie, hanem mára komoly gondot okozott a behozatali termékek versenyképtelenné tétele is.”

Hozzátette: „Láthatjuk azt, hogy az agráriumban mostanra egy olyan időszak alakult ki, amely sajnos befejezésre kényszeríti a legtöbb gazdát, hiszen a tavalyi aszályos év után az idei év viszontagságai kiszámíthatatlanná teszik a termelést.

Mostanra azt látjuk, hogy minden egyes ágazat veszteséggel fogja zárni az évet, veszteségből pedig nem lehet megélni, családot eltartani, éppen ezért ezek a gazdálkodók le fogják húzni a rolót.

A Mi Hazánk Mozgalom azonnali lépéseket sürget, amelyek nem a külföldről behozott árukra és a multinacionális cégekre alapozzák a gazdaságot, hanem a hazai agrárium szereplőire és az erre épülő feldolgozóiparra. A Mi Hazánk mindenképpen azt szeretné, ha a behozati tilalom egy szélesebb körben lenne kiterjesztve, és megpróbálnák megmenteni a magyar gazdálkodókat, legalább azokat, akik még a mai napig is ezt a nagyon nehéz megélhetési formát gyakorolják.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Felvidék Történelmi

Szlovákia nem elszakított terület?

Szlovák államfőaspiráns: „Nem lehet a szomszédra, mint elszakított területre tekinteni. Amíg így értelmezi valaki a szomszédját, addig a történelem túszai leszünk.” A szlovák államfői posztért versenybe szálló Ivan Korcok korábbi külügyminiszter a kiemelt ügyek között említette Szlovákia Magyarországgal kapcsolatos viszonyát. Külpolitikai programját bemutatva hangsúlyozta, hogy Szlovákiának a történelem jó oldalán kell állnia. Hangsúlyozta: „Szlovákia számára […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Nógrád

Komoly fennakadást okozott a hó a tömegközlekedésben

Továbbra sem járnak a buszok Csesztve és Nógrádmarcal felé. A ma hajnalra lehullott brutális mennyiségű hó, illetve az emiatt kialakult kedvezőtlen útviszonyok jelentős fennakadást okoztak Nógrád vármegye autóbusz-közlekedésében is. A Volánbusz Zrt. tájékoztatása szerint a reggeli órákban 46 járat maradt ki szűkebb hazánkban! A nool.hu hírportált a Volánbusz Zrt. a következőképpen tájékoztatta: „Nógrád vármegye területén […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Nógrád

Belopta magát a közönség szívébe a szécsényi Palóc Néptáncegyüttes

Az adventi várakozás jegyében repültek a szoknyák és dobbantak a csizmák a szécsényi művelődési központ színpadán megtartott évzáró műsoron szombaton. Vastapssal jutalmazta a közönség a Palóc Néptáncegyüttes ünnepre hangoló teltházas folklór műsorát. Alig maradt szabad ülőhely szombaton a szécsényi művelődési központ színpada előtt. A világot jelentő deszkákon az idén 25 éves Palóc Néptáncegyüttes hagyományos évzáró […]

Továbbiak