A Mi Hazánk azonnali megoldásokat szorgalmaz a magyar agrárium megmentése érdekében

A Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője, Dócs Dávid tegnap sajtótájékoztatót tartott a magyar agrárium jelenlegi állapotával kapcsolatban.

A képviselő úr azt nyilatkozta: „A magyar agrárium szereplőinek már nem csak a szélsőséges időjárással, a megnövekedett bürokráciai terhekkel, az új támogatási rendszerrel, vagy épp a nagyon szigorú növényvédelmi előírásokkal kell megküzdenie, hanem mára komoly gondot okozott a behozatali termékek versenyképtelenné tétele is.”

Hozzátette: „Láthatjuk azt, hogy az agráriumban mostanra egy olyan időszak alakult ki, amely sajnos befejezésre kényszeríti a legtöbb gazdát, hiszen a tavalyi aszályos év után az idei év viszontagságai kiszámíthatatlanná teszik a termelést.

Mostanra azt látjuk, hogy minden egyes ágazat veszteséggel fogja zárni az évet, veszteségből pedig nem lehet megélni, családot eltartani, éppen ezért ezek a gazdálkodók le fogják húzni a rolót.

A Mi Hazánk Mozgalom azonnali lépéseket sürget, amelyek nem a külföldről behozott árukra és a multinacionális cégekre alapozzák a gazdaságot, hanem a hazai agrárium szereplőire és az erre épülő feldolgozóiparra. A Mi Hazánk mindenképpen azt szeretné, ha a behozati tilalom egy szélesebb körben lenne kiterjesztve, és megpróbálnák megmenteni a magyar gazdálkodókat, legalább azokat, akik még a mai napig is ezt a nagyon nehéz megélhetési formát gyakorolják.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Közéleti Nógrád

Balassagyarmaton is létezik a harmadik út

Dócs Dávidék meghívást kaptak egy balassagyarmati kutyamenhelyre. Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője kifejtette: „Minden körzetbe el szeretnénk vinni a Mi Hazánk programját, így a balassagyarmatiakhoz is. Mi szeretnénk, hogy ha a politikai kultúrában meghonosulna az, hogy miben tudunk adni, segíteni a másiknak ahelyett, hogy politikai iszapbirkózást folytatnánk és azzal lennénk elfoglalva, hogy […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

Dócs Dávid közleményt írt a vízgazdálkodásról

Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője közleményt írt a vízgazdálkodással kapcsolatban. „Hazánkban a víz helyett már az aszály az úr! Nem tett semmit a kormány a vízmegtartás érdekében, ezért ismét a gazdák nyakán az aszály! Mára a mezőgazdasági termelés nem csak a változó gazdasági körülmények, az elszabadult inputanyag árak és az elhibázott politika […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

Meglőtték a szlovák miniszterelnököt

Több lövés érte Robert Fico szlovák miniszterelnököt a nyitrábányai (Handlova) kihelyezett kormányülés után. A miniszterelnök állapota súlyos, ugyanis a gyomrán és a mellkasán érte találat. A rendőrök azóta elfogták a merénylőt, amelyről videó is készült. Kiemelt kép: magyarnemzet.hu Székesi Marcell View all posts

Továbbiak