Megütötte háziorvosát egy férfi, mert nem kapott alkalmasságit a jogosítványához

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 69 éves szécsényi férfi ellen, aki minősíthetetlen hangon beszélt az orvosi rendelőben, majd megütötte a háziorvosát.

A vád szerint a férfi augusztus 11-én a vezetői engedélye érvényességi idejének meghosszabbítása végett kereste fel háziorvosát, aki a véleményt nem állította ki, hanem orvosi okokból további vizsgálatokat rendelt el a részére.

Erre a férfi erőszakossá vált, trágár kifejezésekkel illette az orvost, kiabált vele, majd a megírt beutalót az asztalra dobta, végül a doktor felé lépett, és egy alkalommal megütötte a karját.

A Büntető Törvénykönyv rendelkezése szerint a háziorvos munkája végzése közben különleges büntetőjogi védelmet élvező személy, így a Balassagyarmati Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolta meg a férfit.

Vádiratában indítványozta, hogy a bíróság szabjon ki a büntetlen előéletű pácienssel szemben felfüggesztett szabadságvesztést.

Az ügyben a Balassagyarmati Járási Bíróság dönt.

Forrás: nool.hu

Kiemelt kép: infostart.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Közéleti Nógrád

Balassagyarmaton is létezik a harmadik út

Dócs Dávidék meghívást kaptak egy balassagyarmati kutyamenhelyre. Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője kifejtette: „Minden körzetbe el szeretnénk vinni a Mi Hazánk programját, így a balassagyarmatiakhoz is. Mi szeretnénk, hogy ha a politikai kultúrában meghonosulna az, hogy miben tudunk adni, segíteni a másiknak ahelyett, hogy politikai iszapbirkózást folytatnánk és azzal lennénk elfoglalva, hogy […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

Dócs Dávid közleményt írt a vízgazdálkodásról

Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője közleményt írt a vízgazdálkodással kapcsolatban. „Hazánkban a víz helyett már az aszály az úr! Nem tett semmit a kormány a vízmegtartás érdekében, ezért ismét a gazdák nyakán az aszály! Mára a mezőgazdasági termelés nem csak a változó gazdasági körülmények, az elszabadult inputanyag árak és az elhibázott politika […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

Meglőtték a szlovák miniszterelnököt

Több lövés érte Robert Fico szlovák miniszterelnököt a nyitrábányai (Handlova) kihelyezett kormányülés után. A miniszterelnök állapota súlyos, ugyanis a gyomrán és a mellkasán érte találat. A rendőrök azóta elfogták a merénylőt, amelyről videó is készült. Kiemelt kép: magyarnemzet.hu Székesi Marcell View all posts

Továbbiak