12 migránst szállított az autóbalesetet szenvedő embercsempész

A 21-es számú főúton, Mátraverebély térségében fogták el a rendőrök azt a moldáv állampolgárságú embercsempészt, aki a személygépkocsijában 12 migránst szállítva szalagkorlátnak hajtott.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Király-Kollár Ramóna a nool.hu hírportálnak azt nyilatkozta: „A Pásztói Rendőrkapitányság járőrei a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály jelzése alapján október 5-én, csütörtökön 7 óra körül a 21-es számú főúton észleltek egy lengyel hatósági jelzéssel ellátott személygépkocsit.

A sofőr, amint meglátta a rendőrjárőrt, gyorsítani kezdett, majd Mátraverebély térségében az úttest melletti járdára felhajtva szalagkorlátnak ütközött és a vízelvezető árokba csapódott.”

Hozzátette: „A sérült és mozgásképtelen járműből a sofőr kiugrott, majd szaladni kezdett, azonban őt a rendőrök a helyszínen elfogták. Az intézkedés során megállapították továbbá azt is, hogy a moldáv állampolgárságú sofőr a gépkocsi utasterében és csomagtartójában összesen 12 illegális migránst szállított, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A baleset következtében az utasok közül heten megsérültek, akiket a mentőszolgálat munkatársai további egészségügyi ellátás céljából kórházba szállítottak.”

A rendőri intézkedés megakadályozta azt, hogy a moldáv állampolgárságú férfi a Magyarország területére jogellenesen érkező külföldieknek segítséget nyújtson a magyar-szlovák államhatár illegális átlépéséhez.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a 40 éves moldáv állampolgár ellen csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntett és közúti baleset okozásának megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az ügyészségen. A nyomozók a bűncselekmény elkövetéséhez használt járművet lefoglalták.

A sajtóreferens hangsúlyozta: „Az embercsempészés alapesetben 1-től 5 évig, minősített esetben akár 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója 10 évtől 20 esztendőig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Forrás: police.hu

Kiemelt kép: police.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

Bulizás után elloptak egy kocsit

Úgy gondolták, jó buli lesz, ezért bulizás után elkötöttek egy kocsit nógrádi kamaszok. Elszabadult a házibuli Nógrád vármegyében. A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt két 17 éves fiú ellen, akik egy házibuli végén elkötöttek egy autót, majd a rendőri igazoltatásnál más adataival próbáltak kibújni a felelősség alól. A Nógrád Vármegyei Főügyészség a nool.hu-nak azt nyilatkozta, […]

Továbbiak
Aktuális Belföld

Késsel rabolt ki egy fiatal fiút három férfi a gödöllői HÉV-en

Közel 200 ezer forintnyi értéket zsákmányoltak a fiútól az elkövetők, egyiküket még keresik. Vádat emelt az ügyészség két férfi ellen, akik egyelőre ismeretlen társukkal együtt kiraboltak egy fiatal fiút a gödöllői HÉV-en. A vádirat szerint a három elkövető március 19-én éjszaka nézte ki magának a HÉV-en utazó fiút. Egyikük odalépett hozzá és beszélgetést kezdeményezett vele, […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves

Párakapuk enyhítik a kánikulát Egerben is

Országszerte igyekeznek enyhíteni a hőséget. Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzései alapján a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelte el az ország egész területén június 19-én 0 órától június 22-én 24 óráig. Azóta a visszatérő hőség miatt Egerben is megpróbálják enyhíteni a hőséget a helyiek. A Városgondozás Eger Kft. három helyszínen (a […]

Továbbiak