12 migránst szállított az autóbalesetet szenvedő embercsempész

A 21-es számú főúton, Mátraverebély térségében fogták el a rendőrök azt a moldáv állampolgárságú embercsempészt, aki a személygépkocsijában 12 migránst szállítva szalagkorlátnak hajtott.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Király-Kollár Ramóna a nool.hu hírportálnak azt nyilatkozta: „A Pásztói Rendőrkapitányság járőrei a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály jelzése alapján október 5-én, csütörtökön 7 óra körül a 21-es számú főúton észleltek egy lengyel hatósági jelzéssel ellátott személygépkocsit.

A sofőr, amint meglátta a rendőrjárőrt, gyorsítani kezdett, majd Mátraverebély térségében az úttest melletti járdára felhajtva szalagkorlátnak ütközött és a vízelvezető árokba csapódott.”

Hozzátette: „A sérült és mozgásképtelen járműből a sofőr kiugrott, majd szaladni kezdett, azonban őt a rendőrök a helyszínen elfogták. Az intézkedés során megállapították továbbá azt is, hogy a moldáv állampolgárságú sofőr a gépkocsi utasterében és csomagtartójában összesen 12 illegális migránst szállított, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A baleset következtében az utasok közül heten megsérültek, akiket a mentőszolgálat munkatársai további egészségügyi ellátás céljából kórházba szállítottak.”

A rendőri intézkedés megakadályozta azt, hogy a moldáv állampolgárságú férfi a Magyarország területére jogellenesen érkező külföldieknek segítséget nyújtson a magyar-szlovák államhatár illegális átlépéséhez.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a 40 éves moldáv állampolgár ellen csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntett és közúti baleset okozásának megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az ügyészségen. A nyomozók a bűncselekmény elkövetéséhez használt járművet lefoglalták.

A sajtóreferens hangsúlyozta: „Az embercsempészés alapesetben 1-től 5 évig, minősített esetben akár 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója 10 évtől 20 esztendőig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Forrás: police.hu

Kiemelt kép: police.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

Négylábú áldozata van egy családi ház tűzesetének

Kigyulladt egy családi ház szobája teljes terjedelmében Nézsán tegnap délután, riasztották a tűzoltókat. A lánglovagok a helyszínre kérték az áramszolgáltató szakemberét is. A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott hivatalvezetője, Tóth-Szikora Viktória arról tájékoztatta a nool.hu hírportált, hogy szerdán a nézsai Dózsa György úton egy családi ház egyik szobája teljes terjedelmében égett. Kifejtette: „A tulajdonos egyedül […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Egyéb kategória Helyi Közéleti

A WHO pandémiaszerződés aláírása ellen tiltakozik a Mi Hazánk Mozgalom

Dúró Dóra és Toroczkai László közös sajtótájékoztató keretein belül adtak hangot a WHO pandémiaszerződés aláírásával kapcsolatos kétségeiknek. Elmondták, hogy egészen elképesztő, hogy amíg a Fidesz a szuverenitás fontosságáról beszél, addig most készülnek a nemzetállamok intézkedéseit felülíró szerződés aláírására, egy olyan szervezettel, melynek vezetői nem választópolgárok által lettek megválasztva. Arról is szót ejtettek, hogy a Tedrosz […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves Közéleti

Lakossági fórumot tartott a Mi Hazánk Mozgalom Egerben

Egy sajtótájékoztató, majd egy lakossági fórum keretein belül mutatta be Virradat Program nevű pártprogram-füzetét, azon belül pedig ifjúságpolitikai javaslatait a Mi Hazánk Mozgalom Heves vármegyei elnöke, dr. Pápai Ákos, valamint a Mi Hazánk Ifjai alelnöke, Cservenák Mihály György. A párt és az ifjúsági szervezet többek között a fiatalok megélhetési problémáira szeretne választ adni. Dr. Pápai […]

Továbbiak