Kevesebben haltak meg közlekedési balesetben az idén, mint tavaly

A rendőrség a honlapján közölte: kevesebben haltak meg idén az utakon, mint a tavalyi év azonos időszakában.

A balesetek fő okaiként a gyorshajtást, az elsőbbség meg nem adását, illetve a kanyarodási szabályok megszegését említették.

Mint írták: „Több mint 10%-kal csökkent a halálos balesetek és csaknem 20%-kal az ezekben meghalt emberek száma az elmúlt év azonos időszakához képest.

A legtöbb tragédia megelőzhető lett volna a szabályok betartásával.

A folyamatos hatósági ellenőrzések mellett a balesetek számának visszaszorítását szolgálják azok a tematikus akciók is, amelyek a leggyakoribb szabálytalanságokra összpontosítanak.”

Ismertették: „A közúti balesetek fő okai között továbbra is 27%-kal vezet a gyorshajtás, ezt követi 26%-kal az elsőbbségadási szabályok be nem tartása, illetve 15%-kal a kanyarodási szabályok megszegése.”

Idén szeptember végéig 10.674 sérüléssel járó közúti baleset történt az ország útjain, amelyek közül 299 volt halálos, ezekben 324 ember veszítette életét.

Forrás: police.hu

Kiemelt kép: autoklub.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Közéleti Nógrád

Balassagyarmaton is létezik a harmadik út

Dócs Dávidék meghívást kaptak egy balassagyarmati kutyamenhelyre. Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője kifejtette: „Minden körzetbe el szeretnénk vinni a Mi Hazánk programját, így a balassagyarmatiakhoz is. Mi szeretnénk, hogy ha a politikai kultúrában meghonosulna az, hogy miben tudunk adni, segíteni a másiknak ahelyett, hogy politikai iszapbirkózást folytatnánk és azzal lennénk elfoglalva, hogy […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

Dócs Dávid közleményt írt a vízgazdálkodásról

Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője közleményt írt a vízgazdálkodással kapcsolatban. „Hazánkban a víz helyett már az aszály az úr! Nem tett semmit a kormány a vízmegtartás érdekében, ezért ismét a gazdák nyakán az aszály! Mára a mezőgazdasági termelés nem csak a változó gazdasági körülmények, az elszabadult inputanyag árak és az elhibázott politika […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

Meglőtték a szlovák miniszterelnököt

Több lövés érte Robert Fico szlovák miniszterelnököt a nyitrábányai (Handlova) kihelyezett kormányülés után. A miniszterelnök állapota súlyos, ugyanis a gyomrán és a mellkasán érte találat. A rendőrök azóta elfogták a merénylőt, amelyről videó is készült. Kiemelt kép: magyarnemzet.hu Székesi Marcell View all posts

Továbbiak