Megölt egy kislányt egy tinédzser fiú, mert idegesítette a sírás

Hajdú-Bihar vármegyében 4 év, fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt egy fiatalkorú vádlottat a Debreceni Törvényszék 18-án, szerdán.

A vádlott halálosan bántalmazott egy 3 ÉVES KISLÁNYT egy Hajdú-Bihar vármegyei településen. – tudatta a bíróság szóvivője, Dobó Dénes 19-én, csütörtökön az MTI-vel.

A fiatalkorú fiú MEGSZÖKÖTT az egyik hajdúszoboszlói gyermekotthonból. Az édesapja családjánál tartózkodott, amikor 2021-ben egy októberi reggelen az apja és annak párja dolgozni indultak, és rábízták a gyermekeiket, amíg a munkavégzésből haza nem érnek. Erre korábban is volt példa, ha más nem tudta elvállalni, hogy vigyázzon a gyerekekre. – ismertette a közleményben a szóvivő.

Kifejtette: „Időközben felkelt a 3 éves kislány, aki hiányolni kezdte a szüleit, ezért folyamatosan sírt. A vádlott először próbálta őt nyugtatni, azonban kezdte nagyon idegesíteni a gyermek sírása, ezért a csaknem 15 éves fiú többször ököllel megütötte a kislány hasát, hogy csendesedjen el.

A kisgyermek mindegyik ütés után hátrébb tántorodott, végül nekiesett a kályhának és abbahagyta a sírást. Ezt követően a vádlott betette a kislányt a kiságyba, majd tejet adott neki egy cumisüvegben és magára hagyta.

Egy idő után a fiatal fiú visszament a házba, azonban ekkor azt látta, hogy a kislány egy másik ágyon fekszik a hátán. Hiába szólította őt, nem reagált.

Ijedtében a fiú átszaladt a szomszédban lakó nőhöz, aki a helyzetet látva értesítette a szülőket és a mentőket.

A helyszínre érkező orvos azonnal megkezdte a gyermek újraélesztését, azonban nem járt sikerrel.”

Az elsőfokú bíróság halált okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat.

A fiatalkorú fiú legkorábban a büntetése kétharmadának letöltését követően bocsátható feltételes szabadságra.

A szóvivő közölte: „A törvényszék döntése egyelőre nem emelkedett jogerőre, mert mind az ügyészség, mind a vádlott, a törvényes képviselője és védője három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére.”

Forrás: heol.hu

Kiemelt kép: stock.adobe.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

Nőt, gyermeket, rokont bántalmazott egy sziráki férfi

Szirák, ahol a település tábláján nagyon találóan már csak annyi szerepel: „irak”. Ez a falu sem szenved ugyanis hiányt a bűnözőktől és egy picit hasonlít egy háborús övezetre is. Ezt mutatja a legutóbbi eset is. A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves sziráki férfi ellen, aki az unokatestvérét a bírósági távoltartási végzés ellenére […]

Továbbiak
Aktuális Belföld

Sikertelen tréfa: meggyújtotta kollégája ruháját egy veszprémi férfi (+videó)

A komédia meglepő gyakorisággal torkollik tragédiába. Másodfokú égési sérülés lett a fűkaszás kolléga viccelődéséből. Magyarország Ügyészségének egy közleménye szerint: „Súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki tréfából meggyújtotta munkatársa ruháját.” A vádirat szerint az elkövető 2023. október 2-án munkatársaival Tatabányán benzines fűkaszával dolgozott. 11 óra […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves

Patakba hajtott egy autó Ecséden

Nem történt sérülés. Patakba hajtott egy autó tegnap kora délután Ecséden a Szabadság úton. Személyi sérülés nem történt. Forrás: Agria TV Kiemelt kép: Agria TV Székesi Marcell View all posts

Továbbiak