Semmi sem szent: kegyhely környékéről is lopott két fémtolvaj

A szécsényi rendőrök elfogtak egy 32 és egy 40 éves férfit, akik Rimócon csatornafedeleket, valamint egyéb vasból készült tárgyakat loptak el a napokban.

A két rimóci lakos október 22-én, az esti órákban kezdte meg bűnös ténykedését a településen, ahol két utcából is elvitték a vízelvezető csatornán elhelyezett vasrácsokat.

A lopásokkal közel 100 ezer forint értékű kárt okoztak a sértetteknek. Ez azonban nem volt elég számukra. – tájékoztatta a nool.hu hírportált a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Tamás-Kovács Andrea.

Hozzátette: „Ugyanezen az éjszakán tovább járták a községet, az egyik lakatlan házhoz is bementek, és pénzzé tehető értékek után kutattak. Onnan egy öntvény kályhát vittek magukkal, közel 40 ezer forint értékben.”

A 32 éves férfi másnap éjszaka egyedül rótta a falu utcáit, ezúttal a TEMPLOM udvarán lévő KEGYHELY bejáratáról tépte le és lopta el a közel 60 EZER forint értékű kovácsoltvas kerítéselemet.

Társa terhére róható az is, hogy október 21-én Rimócon, egy bolt bejárati ajtajának üvegét fapadlóval betörte, és az BALAKOKAT KÖVEKKEL DOBÁLTA. A rongálással 70 EZER forint kárt okozott.

A szécsényi nyomozók a két férfit elfogták és előállították őket a rendőrkapitányságra.

A 32 éves tettest lopás, míg 40 éves társát lopás és más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki, beismerő vallomást tettek.

A nyomozók őrizetbe vették az elkövetőket és kezdeményezték letartóztatásukat.

Forrás: boon.hu

Kiemelt kép: kaposvarmost.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Közéleti Nógrád

Balassagyarmaton is létezik a harmadik út

Dócs Dávidék meghívást kaptak egy balassagyarmati kutyamenhelyre. Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője kifejtette: „Minden körzetbe el szeretnénk vinni a Mi Hazánk programját, így a balassagyarmatiakhoz is. Mi szeretnénk, hogy ha a politikai kultúrában meghonosulna az, hogy miben tudunk adni, segíteni a másiknak ahelyett, hogy politikai iszapbirkózást folytatnánk és azzal lennénk elfoglalva, hogy […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

Dócs Dávid közleményt írt a vízgazdálkodásról

Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője közleményt írt a vízgazdálkodással kapcsolatban. „Hazánkban a víz helyett már az aszály az úr! Nem tett semmit a kormány a vízmegtartás érdekében, ezért ismét a gazdák nyakán az aszály! Mára a mezőgazdasági termelés nem csak a változó gazdasági körülmények, az elszabadult inputanyag árak és az elhibázott politika […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

Meglőtték a szlovák miniszterelnököt

Több lövés érte Robert Fico szlovák miniszterelnököt a nyitrábányai (Handlova) kihelyezett kormányülés után. A miniszterelnök állapota súlyos, ugyanis a gyomrán és a mellkasán érte találat. A rendőrök azóta elfogták a merénylőt, amelyről videó is készült. Kiemelt kép: magyarnemzet.hu Székesi Marcell View all posts

Továbbiak