Semmi sem szent: kegyhely környékéről is lopott két fémtolvaj

A szécsényi rendőrök elfogtak egy 32 és egy 40 éves férfit, akik Rimócon csatornafedeleket, valamint egyéb vasból készült tárgyakat loptak el a napokban.

A két rimóci lakos október 22-én, az esti órákban kezdte meg bűnös ténykedését a településen, ahol két utcából is elvitték a vízelvezető csatornán elhelyezett vasrácsokat.

A lopásokkal közel 100 ezer forint értékű kárt okoztak a sértetteknek. Ez azonban nem volt elég számukra. – tájékoztatta a nool.hu hírportált a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Tamás-Kovács Andrea.

Hozzátette: „Ugyanezen az éjszakán tovább járták a községet, az egyik lakatlan házhoz is bementek, és pénzzé tehető értékek után kutattak. Onnan egy öntvény kályhát vittek magukkal, közel 40 ezer forint értékben.”

A 32 éves férfi másnap éjszaka egyedül rótta a falu utcáit, ezúttal a TEMPLOM udvarán lévő KEGYHELY bejáratáról tépte le és lopta el a közel 60 EZER forint értékű kovácsoltvas kerítéselemet.

Társa terhére róható az is, hogy október 21-én Rimócon, egy bolt bejárati ajtajának üvegét fapadlóval betörte, és az BALAKOKAT KÖVEKKEL DOBÁLTA. A rongálással 70 EZER forint kárt okozott.

A szécsényi nyomozók a két férfit elfogták és előállították őket a rendőrkapitányságra.

A 32 éves tettest lopás, míg 40 éves társát lopás és más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki, beismerő vallomást tettek.

A nyomozók őrizetbe vették az elkövetőket és kezdeményezték letartóztatásukat.

Forrás: boon.hu

Kiemelt kép: kaposvarmost.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Egyéb kategória Helyi Közéleti

A WHO pandémiaszerződés aláírása ellen tiltakozik a Mi Hazánk Mozgalom

Dúró Dóra és Toroczkai László közös sajtótájékoztató keretein belül adtak hangot a WHO pandémiaszerződés aláírásával kapcsolatos kétségeiknek. Elmondták, hogy egészen elképesztő, hogy amíg a Fidesz a szuverenitás fontosságáról beszél, addig most készülnek a nemzetállamok intézkedéseit felülíró szerződés aláírására, egy olyan szervezettel, melynek vezetői nem választópolgárok által lettek megválasztva. Arról is szót ejtettek, hogy a Tedrosz […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves Közéleti

Lakossági fórumot tartott a Mi Hazánk Mozgalom Egerben

Egy sajtótájékoztató, majd egy lakossági fórum keretein belül mutatta be Virradat Program nevű pártprogram-füzetét, azon belül pedig ifjúságpolitikai javaslatait a Mi Hazánk Mozgalom Heves vármegyei elnöke, dr. Pápai Ákos, valamint a Mi Hazánk Ifjai alelnöke, Cservenák Mihály György. A párt és az ifjúsági szervezet többek között a fiatalok megélhetési problémáira szeretne választ adni. Dr. Pápai […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Nógrád

Mellékhelyiségben bujkált egy autótolvaj, elfogták

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett, valamint hétrendbeli lopás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 24 éves salgótarjáni férfi ellen. A police.hu tájékoztatása szerint a férfi november 23-án délelőtt Salgótarjánban, a Zöldfa úton beült ismerőse ott parkoló kocsijába, melyben sofőr nem volt, csak utasok. A két fiatalkorút megfenyegette, hogy szálljanak ki, majd a tulajdonos […]

Továbbiak