Antifa támadások elkövetőit azonosíthatták

A hazánkban történt februári erőszakos antifa támadásokkal összefüggésben újabb személyeket sikerült beazonosítani a hatóságoknak!

A Budapesten felbukkanó nemzetközi antifa társaság randalírozásakor történt véres leszámolást elkövetők bűntársai kerültek most célkeresztbe.

Van köztük szír, albán, olasz és több német állampolgár is.

Súlyos testi sértés miatt adtak ki ellenük elfogatóparancsot.

Körözést adott ki nyolc ember ellen a februári erőszakos Antifa támadásokkal is összefüggő bűnügyben az ügyészség. – értesült a Magyar Nemzet hírportál.

A police.hu-n fellelhető információk szerint október 30. óta súlyos testi sértés miatt egy albán, egy szír, két olasz és négy német állampolgárt keresnek.

A már közösség tagja elleni erőszak gyanújával korábban körözött hat német állampolgárral szemben is kiadták az előbbi bűncselekmény miatti elfogatóparancsot.

Futótűzként terjedt a hír néhány hónapja, mely szerint valódi embervadászatot rendezett a magyar fővárosban egy körülbelül 10-15 főből álló Antifa-társaság.

Többeket annyira megvertek, hogy kórházba kellett őket szállítani.

Három gyanúsított már rendőrkézen van. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt rendelt el első körben büntetőeljárást.

A BRFK már az első támadás után külön nyomozócsoportot állított össze, majd a támadók közül többeket követni kezdtek, és végül a belvárosban fogták el őket: egy német férfit, valamint egy német és egy olasz nőt.

Műanyag borítású kalapács, ólommal bélelt gumikesztyű, vipera, gázspray volt náluk.

Az embervadászat a hírhedt német szélsőbaloldali bűnszervezet, a Hammerbande módszereivel történt.

Ezt igazolja, hogy az elfogottak közül a német férfi összefüggésbe hozható a vörös bűnszervezettel.

A német nő bűnügyi felügyeletbe került, míg férfi hontársát és az olasz nőt a nyomozási bíró letartóztatta. A bíróság november közepéig meghosszabbította az utóbbi két gyanúsított letartóztatását. A német nő pedig február közepéig bűnügyi felügyeletben marad.

A három gyanúsított ügyében a rendőrség nemrég befejezte az eljárást, esetükben a további döntést az ügyészség fogja meghozni.

Kiemelt kép: mandiner.hu

Aktuális

Népviseletes bálon szórakozik a nép Rimócon

A Rimóci Folklór Manufaktúra Mohos Zsófia fotográfus ötlete nyomán tavaly rendezte meg először a hagyományaira oly büszke faluban az első Nógrád Vármegyei Népviseletes Bált. A rendezvényt második alkalommal ezen a hétvégén, október 26-án szombaton 19 órától tartják a községben, a Vincze Barna Sportcsarnokban. A szervezők nevében Paluch Norbert néptáncpedagógus-etnográfus portálunk megkeresésére elmondta, az Agrárminisztérium Hungarikum […]

Továbbiak
Aktuális

Társadalmi munkában takarították a temetőt Nógrádon

A nemrégiben megválasztott új önkormányzat egyik első feladataként társadalmi munkát szervezett Nógrádon. Dávid Barbara polgármester a facebook-on számolt be a részletekről. Ezek szerint eredetileg csak a temetőre összpontosítottak volna, mondván Mindenszentek előtt illik minél rendezettebbé, tisztábbá tenni a sírkertet, ám miután az október 19-i, szombat reggeli induláskor elég sok ember gyűlt össze – köztük gyerekek […]

Továbbiak
Aktuális

Mégis megmenthető a romhányi törökmogyorófa

Remény élteti a jövőt – mondhatnák Romhányban, hiszen egy újabb fejlemény szerint mégis megmenthető a teljes elpusztulástól a II. Rákóczi Ferenc vezérlő fejedelemről nevezetes törökmogyorófa. A falu délnyugati határában található, a legenda szerint az 1703-11 közötti szabadságharc vezéralakja által törökországi száműzetéséből hazaküldött magból fejlődött törökmogyorófa jelenlegi sorsáról nemrégiben írtunk annak kapcsán, hogy a szakemberek ítélete […]

Továbbiak