Betiltaná a Fidesz a készpénzes fizetést!

Megvédendő szabadságjog a készpénzhasználat! Új javaslatot dolgozott ki a Mi Hazánk.

Betiltaná a Fidesz-kormány a készpénzes fizetést!

Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke és parlamenti képviselője tegnap sajtótájékoztatót tartott a parlamentnél, amelyben kifejtette az újonnan benyújtott alaptörvénymódosítási javaslatukat.

„A készpénzhasználat alkotmányos védelmét kezdeményezte a Mi Hazánk Mozgalom egy ma benyújtott alaptörvénymódosítási javaslatban (Szlovákia és Ausztria példáját követve).” – nyilatkozta a képviselő.

Alapvető szabadságjognak tekintjük a készpénzes fizetést, ezért az annak betiltását célzó kormányzati és jegybanki lépéseknek gátat szabnánk.

Támogatjuk a digitális fizetési lehetőségeket, de csak mint opciót.

Toroczkai László áprilisi felszólalására válaszul Tállai András pénzügyminisztériumi államtitkár beismerte:

„Valóban cél és szándék a készpénzforgalom visszaszorítása.”

Pedig ez a kormányprogramban nem szerepelt, választási programjuk pedig nem is volt.

Ez így semmiképp sem korrekt a Fidesztől!

A készpénzhasználat alkotmányos jog kellene legyen a Mi Hazánk szerint.

Kép forrása: tonerpartners.hu

A készpénz már többször felmerült betiltásával újabb „összeesküvés-elmélet” válhat valóra. Jelenleg Kína, az USA és az Európai Központi Bank foglalkozik leginkább az Új Világrendnek ezzel a fejlesztésével, a digitális pénzzel.” – fejtette ki.

A képviselő kitért arra is, hogy már korábban is tettek lépéseket a totális megfigyelés felé, most pedig a még szabadságjognak tekinthető készpénzhasználat betiltásával egy gombnyomásra el is vehetnék akárkinek a pénzét.

Hozzátette: „Egyre elterjedtebb jelenség Magyarországon is, hogy nem lehetséges készpénzben fizetni. Például fesztiválokon egyre gyakoribb ez a jelenség. A postabezárásokkal az idősebbeket is kényszerítik a bankkártyahasználatra. Sok helyen pedig már a tömegközlekedési jegyet sem lehet megvenni készpénzért.”

Hangsúlyozta, hogy egyes helyeken már olyan súlyos a helyzet, hogy a bankkártya nélküli ember már szinte nem tekinthető a társadalom teljesjogú tagjának!

„A kormány által elmondott korrupció-visszaszorítási szándék álságos érv a készpénz betiltása kapcsán, hiszen az igazán komoly visszaélések nem forintban, hanem dollárban vagy euroban folyhatnak ezután is a politikusbűnözők legnagyobb örömére.” – közölte a képviselő.

„A készpénz az emberi szabadság utolsó bástyája!” – Szakács Árpád

Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=VIqDoxv7B9I

Kiemelt kép: millerpack.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

Nőt, gyermeket, rokont bántalmazott egy sziráki férfi

Szirák, ahol a település tábláján nagyon találóan már csak annyi szerepel: „irak”. Ez a falu sem szenved ugyanis hiányt a bűnözőktől és egy picit hasonlít egy háborús övezetre is. Ezt mutatja a legutóbbi eset is. A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves sziráki férfi ellen, aki az unokatestvérét a bírósági távoltartási végzés ellenére […]

Továbbiak
Aktuális Belföld

Sikertelen tréfa: meggyújtotta kollégája ruháját egy veszprémi férfi (+videó)

A komédia meglepő gyakorisággal torkollik tragédiába. Másodfokú égési sérülés lett a fűkaszás kolléga viccelődéséből. Magyarország Ügyészségének egy közleménye szerint: „Súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki tréfából meggyújtotta munkatársa ruháját.” A vádirat szerint az elkövető 2023. október 2-án munkatársaival Tatabányán benzines fűkaszával dolgozott. 11 óra […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves

Patakba hajtott egy autó Ecséden

Nem történt sérülés. Patakba hajtott egy autó tegnap kora délután Ecséden a Szabadság úton. Személyi sérülés nem történt. Forrás: Agria TV Kiemelt kép: Agria TV Székesi Marcell View all posts

Továbbiak