Betiltaná a Fidesz a készpénzes fizetést!

Megvédendő szabadságjog a készpénzhasználat! Új javaslatot dolgozott ki a Mi Hazánk.

Betiltaná a Fidesz-kormány a készpénzes fizetést!

Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke és parlamenti képviselője tegnap sajtótájékoztatót tartott a parlamentnél, amelyben kifejtette az újonnan benyújtott alaptörvénymódosítási javaslatukat.

„A készpénzhasználat alkotmányos védelmét kezdeményezte a Mi Hazánk Mozgalom egy ma benyújtott alaptörvénymódosítási javaslatban (Szlovákia és Ausztria példáját követve).” – nyilatkozta a képviselő.

Alapvető szabadságjognak tekintjük a készpénzes fizetést, ezért az annak betiltását célzó kormányzati és jegybanki lépéseknek gátat szabnánk.

Támogatjuk a digitális fizetési lehetőségeket, de csak mint opciót.

Toroczkai László áprilisi felszólalására válaszul Tállai András pénzügyminisztériumi államtitkár beismerte:

„Valóban cél és szándék a készpénzforgalom visszaszorítása.”

Pedig ez a kormányprogramban nem szerepelt, választási programjuk pedig nem is volt.

Ez így semmiképp sem korrekt a Fidesztől!

A készpénzhasználat alkotmányos jog kellene legyen a Mi Hazánk szerint.

Kép forrása: tonerpartners.hu

A készpénz már többször felmerült betiltásával újabb „összeesküvés-elmélet” válhat valóra. Jelenleg Kína, az USA és az Európai Központi Bank foglalkozik leginkább az Új Világrendnek ezzel a fejlesztésével, a digitális pénzzel.” – fejtette ki.

A képviselő kitért arra is, hogy már korábban is tettek lépéseket a totális megfigyelés felé, most pedig a még szabadságjognak tekinthető készpénzhasználat betiltásával egy gombnyomásra el is vehetnék akárkinek a pénzét.

Hozzátette: „Egyre elterjedtebb jelenség Magyarországon is, hogy nem lehetséges készpénzben fizetni. Például fesztiválokon egyre gyakoribb ez a jelenség. A postabezárásokkal az idősebbeket is kényszerítik a bankkártyahasználatra. Sok helyen pedig már a tömegközlekedési jegyet sem lehet megvenni készpénzért.”

Hangsúlyozta, hogy egyes helyeken már olyan súlyos a helyzet, hogy a bankkártya nélküli ember már szinte nem tekinthető a társadalom teljesjogú tagjának!

„A kormány által elmondott korrupció-visszaszorítási szándék álságos érv a készpénz betiltása kapcsán, hiszen az igazán komoly visszaélések nem forintban, hanem dollárban vagy euroban folyhatnak ezután is a politikusbűnözők legnagyobb örömére.” – közölte a képviselő.

„A készpénz az emberi szabadság utolsó bástyája!” – Szakács Árpád

Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=VIqDoxv7B9I

Kiemelt kép: millerpack.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

Komoly fennakadást okozott a hó a tömegközlekedésben

Továbbra sem járnak a buszok Csesztve és Nógrádmarcal felé. A ma hajnalra lehullott brutális mennyiségű hó, illetve az emiatt kialakult kedvezőtlen útviszonyok jelentős fennakadást okoztak Nógrád vármegye autóbusz-közlekedésében is. A Volánbusz Zrt. tájékoztatása szerint a reggeli órákban 46 járat maradt ki szűkebb hazánkban! A nool.hu hírportált a Volánbusz Zrt. a következőképpen tájékoztatta: „Nógrád vármegye területén […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Nógrád

Belopta magát a közönség szívébe a szécsényi Palóc Néptáncegyüttes

Az adventi várakozás jegyében repültek a szoknyák és dobbantak a csizmák a szécsényi művelődési központ színpadán megtartott évzáró műsoron szombaton. Vastapssal jutalmazta a közönség a Palóc Néptáncegyüttes ünnepre hangoló teltházas folklór műsorát. Alig maradt szabad ülőhely szombaton a szécsényi művelődési központ színpada előtt. A világot jelentő deszkákon az idén 25 éves Palóc Néptáncegyüttes hagyományos évzáró […]

Továbbiak
Aktuális Helyi Közéleti Nógrád

Hogyan lehetne jobb a balassagyarmati kórházi ellátás?

A Balassagyarmati Városháza egy helyi Facebook-csoportban osztotta meg a közvéleménykutatást. Mint írják, aki számára fontos a balassagyarmati kórházi ellátás, az lehetőség szerint egy kitöltéssel segítsen. „KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS A KÓRHÁZRÓL Kérjük, ha Önnek fontos a kórház minél jobb működése – különösen, ha Balassagyarmaton és környékén él, ha a kórház dolgozója, vagy az elmúlt egy-két évben járó- vagy […]

Továbbiak