Lakossági fórumot tartott a Mi Hazánk Mozgalom Egerben

Egy sajtótájékoztató, majd egy lakossági fórum keretein belül mutatta be Virradat Program nevű pártprogram-füzetét, azon belül pedig ifjúságpolitikai javaslatait a Mi Hazánk Mozgalom Heves vármegyei elnöke, dr. Pápai Ákos, valamint a Mi Hazánk Ifjai alelnöke, Cservenák Mihály György.

A párt és az ifjúsági szervezet többek között a fiatalok megélhetési problémáira szeretne választ adni.

Dr. Pápai Ákos szerint mielőbb megoldást kell találni az egri fiatalok elvándorlására, az iskolák bezárása okozta gondokra.

Cservenák Mihály György szerint államilag kellene támogatni a fiatalok pályakezdését, jogosítványszerzését, illetve fontos lenne olcsó lakhatást biztosítani számukra.

Dr. Pápai Ákos kitért arra is, hogy egyértelmű és konstruktív hozzáadott érték lenne az egri iskolákban a helytörténet oktatásának bevezetése, amely elültetné a fiatal diákok szívében a hazaszeretet magját.

Cservenák Mihály György hozzátette: „A lakhatási problémákra, az albérletek hiányára és drágulására tökéletes megoldást jelentene, ha a kormány létesítene államilag fenntartott diáknegyedeket, melyek saját lakásokkal a kollégiumokhoz hasonlóan üzemelnének, mely épületekben az albérletárak jóval a piaci árak alatt lennének.”

A sajtótájékoztató után megtartott lakossági fórumon még részletesebben kifejtették az ifjúságpolitikai javaslataikat (ingyenes jogosítvány a fiataloknak, a kollégiumi és lakhatási nehézségek megoldása, értelmetlen helyett hasznos tananyag az oktatásba).

További részletek a Virradat ProgramIfjúságpolitika” című fejezetében olvashatók.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

Bulizás után elloptak egy kocsit

Úgy gondolták, jó buli lesz, ezért bulizás után elkötöttek egy kocsit nógrádi kamaszok. Elszabadult a házibuli Nógrád vármegyében. A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt két 17 éves fiú ellen, akik egy házibuli végén elkötöttek egy autót, majd a rendőri igazoltatásnál más adataival próbáltak kibújni a felelősség alól. A Nógrád Vármegyei Főügyészség a nool.hu-nak azt nyilatkozta, […]

Továbbiak
Aktuális Belföld

Késsel rabolt ki egy fiatal fiút három férfi a gödöllői HÉV-en

Közel 200 ezer forintnyi értéket zsákmányoltak a fiútól az elkövetők, egyiküket még keresik. Vádat emelt az ügyészség két férfi ellen, akik egyelőre ismeretlen társukkal együtt kiraboltak egy fiatal fiút a gödöllői HÉV-en. A vádirat szerint a három elkövető március 19-én éjszaka nézte ki magának a HÉV-en utazó fiút. Egyikük odalépett hozzá és beszélgetést kezdeményezett vele, […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves

Párakapuk enyhítik a kánikulát Egerben is

Országszerte igyekeznek enyhíteni a hőséget. Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzései alapján a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelte el az ország egész területén június 19-én 0 órától június 22-én 24 óráig. Azóta a visszatérő hőség miatt Egerben is megpróbálják enyhíteni a hőséget a helyiek. A Városgondozás Eger Kft. három helyszínen (a […]

Továbbiak