Távcsöves nyílpuskát szegezett a rendőrökre, évekre lecsukhatják

A Füzesabonyi Járásbíróság december 7-én hirdet ítéletet egy büntetőperben, amelyben a 20 éves K. A.-t felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolják.

Az Egri Törvényszék sajtószóvivője, Hoszné dr. Nagy Tímea bíró arról tájékoztatta a nool.hu hírportált, hogy a járásbíróság az elmúlt heti tárgyaláson az ügyet nem fejezte be, azonban lezárta a bizonyítási eljárást, a tanúk meghallgatása megtörtént, a bíróság ismertette az iratokat, valamint elhangzottak a párbeszédek is. A bíróság határozott hirdetésre napolta el a tárgyalást 2023. december 7-én 9 órára.

A vádhatóság álláspontja szerint a bűncselekmény napján a vádlott a reggeli órákban a lakhelyén tartózkodott, ahol megjelent a rendőrség két tagja azért, hogy egy nyomozásban őt ismételten tanúként idézzék, mivel a korábbi idézésekre nem jelent meg.

A vádlott telefonhívást kapott, melyet miután fogadott, olyan kijelentést tett, hogy „amennyiben körzeti megbízott is megjelenik a helyszínen, akkor őt lelölvi”.

K. A. ekkor bement a házba, majd a kezében egy távcsővel felszerelt nyílpuskával jelent meg. A nyílpuskát célzásra emelte, majd a rendőrökre irányítva tartotta.

A vádlott magatartásával, a telefonba tett kijelentéseivel, a nyílpuska rendőrökre fogásával és annak célon tartásával olyan fenyegetést jelentett, amely a rendőröket jogszerű eljárásukban akadályozta, az intézkedést befejezni nem tudták. – áll a vádiratban.

A 20 éves férfi, aki meg is ölhette volna a két rendőrt, akár 8 évre is börtönbe kerülhet.

Kiemelt kép: Magyarország Ügyészsége

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Egyéb kategória

Sínek mellett szexelő párt gázolt majdnem a HÉV

Részegen szexelt egy pár a sínek mellett, de a HÉV elrontotta a forró hangulatot. Új értelmet nyert az „elkapott a hév” kifejezés. A figyelemreméltó eset néhány napja történt Budapest déli részén a Lechner Ödön fasornál az esti órákban. A HÉV ugyan nem gázolta el a szerelmeseket, de a férfit magával sodorta és nem sokon múlt, […]

Továbbiak
Aktuális Belföld

LMBTQ-propagandára költ egy szolnoki gyár

Hazánkat is elérte a „szép új világ”. A szolnoki Eagle Ottawa nevű multinacionális vállalat transzvesztita, homoszexuális és leszbikus dolgozókat vett fel a „sokszínűség” jegyében és arra ösztönözte dolgozóit, hogy adójuk 1%-át az LMBTQ közösség számára ajánlják fel. A jövőben érzékenyítő LMBTQ-oktatást is akarnak tartani a gyár dolgozói számára, illetve arra ösztönzik őket, hogy fogadják el […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

A Mi Hazánk Ifjai is részt vett a pedofilellenes tüntetésen Bicskén

„Bicskén demonstráltunk a valódi gyermekvédelemért!” – Írja a Mi Hazánk Ifjai egy FaceBook-oldalukon megosztott posztjukban. „Elég volt mind a balliberális oldalból, mind a Fidesz képmutató politikájából! Harmadik, magyar útra van szükség, ez pedig a Mi Hazánk!” – tették hozzá. Binder Csaba, a Mi Hazánk Ifjai elnöke portálunknak elmondta: „A pedofíliával szemben semmilyen mértékű toleranciát nem […]

Továbbiak