Távcsöves nyílpuskát szegezett a rendőrökre, évekre lecsukhatják

A Füzesabonyi Járásbíróság december 7-én hirdet ítéletet egy büntetőperben, amelyben a 20 éves K. A.-t felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolják.

Az Egri Törvényszék sajtószóvivője, Hoszné dr. Nagy Tímea bíró arról tájékoztatta a nool.hu hírportált, hogy a járásbíróság az elmúlt heti tárgyaláson az ügyet nem fejezte be, azonban lezárta a bizonyítási eljárást, a tanúk meghallgatása megtörtént, a bíróság ismertette az iratokat, valamint elhangzottak a párbeszédek is. A bíróság határozott hirdetésre napolta el a tárgyalást 2023. december 7-én 9 órára.

A vádhatóság álláspontja szerint a bűncselekmény napján a vádlott a reggeli órákban a lakhelyén tartózkodott, ahol megjelent a rendőrség két tagja azért, hogy egy nyomozásban őt ismételten tanúként idézzék, mivel a korábbi idézésekre nem jelent meg.

A vádlott telefonhívást kapott, melyet miután fogadott, olyan kijelentést tett, hogy „amennyiben körzeti megbízott is megjelenik a helyszínen, akkor őt lelölvi”.

K. A. ekkor bement a házba, majd a kezében egy távcsővel felszerelt nyílpuskával jelent meg. A nyílpuskát célzásra emelte, majd a rendőrökre irányítva tartotta.

A vádlott magatartásával, a telefonba tett kijelentéseivel, a nyílpuska rendőrökre fogásával és annak célon tartásával olyan fenyegetést jelentett, amely a rendőröket jogszerű eljárásukban akadályozta, az intézkedést befejezni nem tudták. – áll a vádiratban.

A 20 éves férfi, aki meg is ölhette volna a két rendőrt, akár 8 évre is börtönbe kerülhet.

Kiemelt kép: Magyarország Ügyészsége

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

A hőség miatt korábban nyitotta meg kapuit a balassagyarmati strand

A hőség miatt három nappal korábban nyitott a Városi Strandfürdő Balassagyarmaon. Az országos tisztifőorvos hazánk egész területére vonatkozóan szerdától szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztást adott ki, amely Balassagyarmaton is életbe lépett. Csach Gábor polgármester azt nyilatkozta: „A Városi Strandfürdő szerdán megnyitotta kapuit a csobbanni vágyók részére, és ezen a héten csütörtökön és pénteken is nyitva tart […]

Továbbiak
Belföld Nógrád

Két fiatal banda feszült egymásnak a balassagyarmati buszállomáson

Két fiatalokból álló banda feszült egymásnak a balassagyarmati buszállomáson kedd délután. Az esethez több rendőr is a helyszínre érkezett. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Buda Gábor a nool.hu-nak azt nyilatkozta: „Két csoportosulás közötti, garázda jellegű cselekménnyel kapcsolatban intézkedtek a balassagyarmati rendőrkapitányság munkatársai.” Hozzátette: „Az esetnek nincs sérültje.” Kiemelt kép: szabadriport.wordpress.com Székesi Marcell View all posts

Továbbiak
Belföld Heves

Gázkémény csövét lopta el egy sarudi nő

A Füzesabonyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétsége miatt folytatott eljárást egy sarudi nő ellen. – nyilatkozta a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Lázár Levente rendőrfőhadnagy a heol.hu-nak A nyomozás adatai alapján a 37 éves nő március 14-én bement egy helyi ingatlan udvarába és onnan egy 6-7 méter hosszú gázkéményhez tartozó csövet lopott, majd azt értékesítette. A […]

Továbbiak