Belopta magát a közönség szívébe a szécsényi Palóc Néptáncegyüttes

Az adventi várakozás jegyében repültek a szoknyák és dobbantak a csizmák a szécsényi művelődési központ színpadán megtartott évzáró műsoron szombaton.

Vastapssal jutalmazta a közönség a Palóc Néptáncegyüttes ünnepre hangoló teltházas folklór műsorát.

Alig maradt szabad ülőhely szombaton a szécsényi művelődési központ színpada előtt. A világot jelentő deszkákon az idén 25 éves Palóc Néptáncegyüttes hagyományos évzáró folklórműsora bontakozott ki a megkoreografált tánclépések egymásutánjából.

Kép forrása: nool.hu

Az Adventi Várakozás névre keresztelt programon nem csupán a Palóc Néptáncegyüttes egykori és jelenlegi tagjai, illetve az Iglice Táncegyüttes ropta. Mellettük a színpadon az utánpótlás csoportok, így a Palóc Csemeték és az Apró Palócok is bemutathatták tánctudásukat.

A műsor belopta magát a közönség szívébe, így a nézők hosszas tapsukkal jutalmazták a gyerek és felnőtt táncosokat egyaránt.

Az esemény során a Szécsényi Népművészeti Egyesület átadta a Kail Csaba-díjakat, míg Szécsény Város Önkormányzata a Palóc Néptáncegyüttes immár negyed évszáda végzett tevékenységét díszoklevéllel ismerte el.

Kiemelt kép: nool.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Közéleti

Meglőtték a szlovák miniszterelnököt

Több lövés érte Robert Fico szlovák miniszterelnököt a nyitrábányai (Handlova) kihelyezett kormányülés után. A miniszterelnök állapota súlyos, ugyanis a gyomrán és a mellkasán érte találat. A rendőrök azóta elfogták a merénylőt, amelyről videó is készült. Kiemelt kép: magyarnemzet.hu Székesi Marcell View all posts

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves

Egy igazi hős: egy egész család életét mentette meg egy kutya Gyöngyösön

A szemfüles kutyus mindenkinél előbb észlelte a bajt. Holly, a hatéves berni pásztor mentette meg egy egész család életét Gyöngyösön. Kigyulladt egy ház, már az egész terasz lángolt, de csak a kutyus vette észre, hogy baj van. Holly szaladgálni kezdett a házban, a zajra felébredt az anyuka, aki azonnal felkeltette az apukát és a lányát, […]

Továbbiak
Helyi Közéleti Nógrád

A kormánypártoknál is több helyen indul a Mi Hazánk Nógrád vármegyében

A Mi hazánk nem csak a hat nagyobb városban állít jelölteket, hanem közel harminc faluban is. Ez persze nem csak az ellenzéki pártok között mondható példátlannak. A Fidesz és a KDNP összesen 28 településen indítottak képviselőjelölteket, míg az ellenzéki „nagyobb pártok” közül a DK 3, az MSZP 2, a Momentum pedig egyen sem. Így a […]

Továbbiak