Belopta magát a közönség szívébe a szécsényi Palóc Néptáncegyüttes

Az adventi várakozás jegyében repültek a szoknyák és dobbantak a csizmák a szécsényi művelődési központ színpadán megtartott évzáró műsoron szombaton.

Vastapssal jutalmazta a közönség a Palóc Néptáncegyüttes ünnepre hangoló teltházas folklór műsorát.

Alig maradt szabad ülőhely szombaton a szécsényi művelődési központ színpada előtt. A világot jelentő deszkákon az idén 25 éves Palóc Néptáncegyüttes hagyományos évzáró folklórműsora bontakozott ki a megkoreografált tánclépések egymásutánjából.

Kép forrása: nool.hu

Az Adventi Várakozás névre keresztelt programon nem csupán a Palóc Néptáncegyüttes egykori és jelenlegi tagjai, illetve az Iglice Táncegyüttes ropta. Mellettük a színpadon az utánpótlás csoportok, így a Palóc Csemeték és az Apró Palócok is bemutathatták tánctudásukat.

A műsor belopta magát a közönség szívébe, így a nézők hosszas tapsukkal jutalmazták a gyerek és felnőtt táncosokat egyaránt.

Az esemény során a Szécsényi Népművészeti Egyesület átadta a Kail Csaba-díjakat, míg Szécsény Város Önkormányzata a Palóc Néptáncegyüttes immár negyed évszáda végzett tevékenységét díszoklevéllel ismerte el.

Kiemelt kép: nool.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Egyéb kategória

Sínek mellett szexelő párt gázolt majdnem a HÉV

Részegen szexelt egy pár a sínek mellett, de a HÉV elrontotta a forró hangulatot. Új értelmet nyert az „elkapott a hév” kifejezés. A figyelemreméltó eset néhány napja történt Budapest déli részén a Lechner Ödön fasornál az esti órákban. A HÉV ugyan nem gázolta el a szerelmeseket, de a férfit magával sodorta és nem sokon múlt, […]

Továbbiak
Aktuális Belföld

LMBTQ-propagandára költ egy szolnoki gyár

Hazánkat is elérte a „szép új világ”. A szolnoki Eagle Ottawa nevű multinacionális vállalat transzvesztita, homoszexuális és leszbikus dolgozókat vett fel a „sokszínűség” jegyében és arra ösztönözte dolgozóit, hogy adójuk 1%-át az LMBTQ közösség számára ajánlják fel. A jövőben érzékenyítő LMBTQ-oktatást is akarnak tartani a gyár dolgozói számára, illetve arra ösztönzik őket, hogy fogadják el […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

A Mi Hazánk Ifjai is részt vett a pedofilellenes tüntetésen Bicskén

„Bicskén demonstráltunk a valódi gyermekvédelemért!” – Írja a Mi Hazánk Ifjai egy FaceBook-oldalukon megosztott posztjukban. „Elég volt mind a balliberális oldalból, mind a Fidesz képmutató politikájából! Harmadik, magyar útra van szükség, ez pedig a Mi Hazánk!” – tették hozzá. Binder Csaba, a Mi Hazánk Ifjai elnöke portálunknak elmondta: „A pedofíliával szemben semmilyen mértékű toleranciát nem […]

Továbbiak