Mi Hazánk: Lesznek-e valaha vasútfejlesztések Nógrádban?

Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője megkérdezte a kormányt: „Tervezi-e a kormány, hogy fejlesztéseket hajt végre Nógrád vármegye vasútvonalain?”

„Európa szerte valósulnak meg sok milliárd eurós vasúti fejlesztések, amíg Magyarországon a vasútvonalak bezárását látta a kormány a megfelelő intézkedésnek, folytatva baloldali elődjei kártékony módszerét.” – fogalmazott Dócs Dávid a kérdésben.

Hangsúlyozta: „A vasútvonalak bezárása a térség leépülését vonja maga után.” A képviselő hozzátette, hogy különös problémát jelent, hogy a már amúgy is rossz helyzetben lévő vármegyéket lehetetlenítik el.”

Ez pedig még nagyobb gondot okoz, mert a nagyvárosok folyamatosan szívják magukba a vidéki fiatalokat, a falvak elnéptelenednek, a kisvárosok nagyvárosokká, a falvak pedig semmivé válnak. Erre pedig csak rátesz még egy lapáttal, ha az eleve nehéz anyagi helyzetben lévő falvak lakosai nem a fejlődés útjára lépnek, hanem a közlekedés lehetősége is megszűnik számukra.

„A vasútvonalakat nem bezárni, hanem fejleszteni kellene.” – fogalmazott Dócs.

Lázár János a következőkkel védekezett: „Magyarországon mellékvonal-bezárás nem történt, csupán közlekedésimód-váltásra került sor. Tehát az érintett vonalakon öreg vasúti kocsik helyett modern autóbuszok szállítják az utasokat, tehát állomástól állomásig, gyorsan, kényelmesen és biztonságosan elviszünk mindenkit.”

Lázár János azt valamiért elfelejtette hozzátenni a válaszához, hogy hiába jutnak el „állomástól állomásig” az új modern autóbuszok, ha sokkal kevesebb utast képesek elszállítani, mint az előttük közlekedő vonatok, tekintettel arra, hogy egy vonatot általában egy busz pótol, amelyek közé elég nehézkes lenne egyenlőségjelet húzni.

Tehát a Fidesz logikája szerint nem az öreg vonatokat kellene „fiatal” vonatokra lecserélni, hanem „jól van az úgy” hozzáállással buszokat küldenek helyettük, amiken ugyan tizedannyi férőhely sincs, mint egy vonaton, de legalább „modernek”, és ami még fontosabb, legalább olcsóbbak. Végül is ki ne értené ezt a logikát?

Már csak azt nehéz megérteni ebben a történetben, hogy ez a megoldásnak csúfolt kormányzati látszatintézkedés ugyan mitől „gyors, kényelmes és biztonságos” a vonatokhoz képest? Hát a buszokhoz viszonyítva a vonatok sokkal gyorsabbak, kényelmesebbek és biztonságosabbak. Ki érti ezt?

Ismét láthattunk a Fidesz részéről egy arcátlan pilátusi kézmosdatást, melynek egyetlen célja: „ha fejleszteni kell, inkább sumákoljuk el legalább a közpénz nagyrészét, majd adjunk az ellenzéki képviselőknek egy mismásoló választ, végül sündörögjünk el minél távolabb a felelősségvállalástól, zsebünkben a közpénz nagyrészével, amit az ország és a vidék fejlesztése helyett nagyobb buli elherdálni 60 méteres jachtokra, ételre, italra és örömlányokra”.

Ezekben az időkben a vasút lezárása egyben a már amúgy is haldokló vidéki fiatalság torkának elvágása is, a vérbe áztatott kést pedig a Fidesz-kormány szorítja a markában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Egyéb kategória

Sínek mellett szexelő párt gázolt majdnem a HÉV

Részegen szexelt egy pár a sínek mellett, de a HÉV elrontotta a forró hangulatot. Új értelmet nyert az „elkapott a hév” kifejezés. A figyelemreméltó eset néhány napja történt Budapest déli részén a Lechner Ödön fasornál az esti órákban. A HÉV ugyan nem gázolta el a szerelmeseket, de a férfit magával sodorta és nem sokon múlt, […]

Továbbiak
Aktuális Belföld

LMBTQ-propagandára költ egy szolnoki gyár

Hazánkat is elérte a „szép új világ”. A szolnoki Eagle Ottawa nevű multinacionális vállalat transzvesztita, homoszexuális és leszbikus dolgozókat vett fel a „sokszínűség” jegyében és arra ösztönözte dolgozóit, hogy adójuk 1%-át az LMBTQ közösség számára ajánlják fel. A jövőben érzékenyítő LMBTQ-oktatást is akarnak tartani a gyár dolgozói számára, illetve arra ösztönzik őket, hogy fogadják el […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

A Mi Hazánk Ifjai is részt vett a pedofilellenes tüntetésen Bicskén

„Bicskén demonstráltunk a valódi gyermekvédelemért!” – Írja a Mi Hazánk Ifjai egy FaceBook-oldalukon megosztott posztjukban. „Elég volt mind a balliberális oldalból, mind a Fidesz képmutató politikájából! Harmadik, magyar útra van szükség, ez pedig a Mi Hazánk!” – tették hozzá. Binder Csaba, a Mi Hazánk Ifjai elnöke portálunknak elmondta: „A pedofíliával szemben semmilyen mértékű toleranciát nem […]

Továbbiak