Mi Hazánk: Lesznek-e valaha vasútfejlesztések Nógrádban?

Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője megkérdezte a kormányt: „Tervezi-e a kormány, hogy fejlesztéseket hajt végre Nógrád vármegye vasútvonalain?”

„Európa szerte valósulnak meg sok milliárd eurós vasúti fejlesztések, amíg Magyarországon a vasútvonalak bezárását látta a kormány a megfelelő intézkedésnek, folytatva baloldali elődjei kártékony módszerét.” – fogalmazott Dócs Dávid a kérdésben.

Hangsúlyozta: „A vasútvonalak bezárása a térség leépülését vonja maga után.” A képviselő hozzátette, hogy különös problémát jelent, hogy a már amúgy is rossz helyzetben lévő vármegyéket lehetetlenítik el.”

Ez pedig még nagyobb gondot okoz, mert a nagyvárosok folyamatosan szívják magukba a vidéki fiatalokat, a falvak elnéptelenednek, a kisvárosok nagyvárosokká, a falvak pedig semmivé válnak. Erre pedig csak rátesz még egy lapáttal, ha az eleve nehéz anyagi helyzetben lévő falvak lakosai nem a fejlődés útjára lépnek, hanem a közlekedés lehetősége is megszűnik számukra.

„A vasútvonalakat nem bezárni, hanem fejleszteni kellene.” – fogalmazott Dócs.

Lázár János a következőkkel védekezett: „Magyarországon mellékvonal-bezárás nem történt, csupán közlekedésimód-váltásra került sor. Tehát az érintett vonalakon öreg vasúti kocsik helyett modern autóbuszok szállítják az utasokat, tehát állomástól állomásig, gyorsan, kényelmesen és biztonságosan elviszünk mindenkit.”

Lázár János azt valamiért elfelejtette hozzátenni a válaszához, hogy hiába jutnak el „állomástól állomásig” az új modern autóbuszok, ha sokkal kevesebb utast képesek elszállítani, mint az előttük közlekedő vonatok, tekintettel arra, hogy egy vonatot általában egy busz pótol, amelyek közé elég nehézkes lenne egyenlőségjelet húzni.

Tehát a Fidesz logikája szerint nem az öreg vonatokat kellene „fiatal” vonatokra lecserélni, hanem „jól van az úgy” hozzáállással buszokat küldenek helyettük, amiken ugyan tizedannyi férőhely sincs, mint egy vonaton, de legalább „modernek”, és ami még fontosabb, legalább olcsóbbak. Végül is ki ne értené ezt a logikát?

Már csak azt nehéz megérteni ebben a történetben, hogy ez a megoldásnak csúfolt kormányzati látszatintézkedés ugyan mitől „gyors, kényelmes és biztonságos” a vonatokhoz képest? Hát a buszokhoz viszonyítva a vonatok sokkal gyorsabbak, kényelmesebbek és biztonságosabbak. Ki érti ezt?

Ismét láthattunk a Fidesz részéről egy arcátlan pilátusi kézmosdatást, melynek egyetlen célja: „ha fejleszteni kell, inkább sumákoljuk el legalább a közpénz nagyrészét, majd adjunk az ellenzéki képviselőknek egy mismásoló választ, végül sündörögjünk el minél távolabb a felelősségvállalástól, zsebünkben a közpénz nagyrészével, amit az ország és a vidék fejlesztése helyett nagyobb buli elherdálni 60 méteres jachtokra, ételre, italra és örömlányokra”.

Ezekben az időkben a vasút lezárása egyben a már amúgy is haldokló vidéki fiatalság torkának elvágása is, a vérbe áztatott kést pedig a Fidesz-kormány szorítja a markában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Közéleti Nógrád

Balassagyarmaton is létezik a harmadik út

Dócs Dávidék meghívást kaptak egy balassagyarmati kutyamenhelyre. Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője kifejtette: „Minden körzetbe el szeretnénk vinni a Mi Hazánk programját, így a balassagyarmatiakhoz is. Mi szeretnénk, hogy ha a politikai kultúrában meghonosulna az, hogy miben tudunk adni, segíteni a másiknak ahelyett, hogy politikai iszapbirkózást folytatnánk és azzal lennénk elfoglalva, hogy […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

Dócs Dávid közleményt írt a vízgazdálkodásról

Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője közleményt írt a vízgazdálkodással kapcsolatban. „Hazánkban a víz helyett már az aszály az úr! Nem tett semmit a kormány a vízmegtartás érdekében, ezért ismét a gazdák nyakán az aszály! Mára a mezőgazdasági termelés nem csak a változó gazdasági körülmények, az elszabadult inputanyag árak és az elhibázott politika […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

Meglőtték a szlovák miniszterelnököt

Több lövés érte Robert Fico szlovák miniszterelnököt a nyitrábányai (Handlova) kihelyezett kormányülés után. A miniszterelnök állapota súlyos, ugyanis a gyomrán és a mellkasán érte találat. A rendőrök azóta elfogták a merénylőt, amelyről videó is készült. Kiemelt kép: magyarnemzet.hu Székesi Marcell View all posts

Továbbiak