Felhívta a 112-t, hogy megöli a feleségét

Őrizetbe vették azt az erdőtarcsai férfit, aki mérgében felhívta a 112-es segélyhívó számot és a felesége megölésével fenyegetőzött.

Hiába bánta meg tettét, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság terrorcselekmény miatt eljárást indított ellene.

A Miskolci Hívásfogadó Központ munkatársa fogadta ez év január 23-án 20 óra 3 perckor azt a telefonhívást, amelyben egy férfi a felesége bántalmazásával fenyegetőzött.

Közleményében a rendőrség hozzátette: „Azzal fenyegetőzött, hogy ha a rendőrség nem megy ki a lakcímére, akkor megveri, megöli a nőt.”

A Pásztói Rendőrkapitányság egyenruhásai a fenyegetést komolyan vették, azonnal intézkedtek és megjelentek a címen.

Kép forrása: police.hu

A 32 éves férfi állítása szerint hirtelen felindulásból, mérgében hívta fel a segélyhívót, nem gondolta komolyan, sajnálja a történteket.

Hiába azonban a megbánás, tettével bűncselekményt követett el, így a férfit előállították a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányságra, majd terrorcselekmény bűntett miatt kihallgatták és őrizetbe vették.

Aki terrorcselekmény elkövetésével fenyeget, bűntette miatt 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az indokolatlan hívásokkal azoknak az embereknek az életét veszélyeztetik, akik valóban segítségre szorulnak!

Kiemelt kép: 112.be

Nógrád

Térségi kapcsolatrendszert szélesítene az új romhányi önkormányzat

Lassan egy hónapja, hogy letette polgármesteri esküjét a romhányi önkormányzat új vezetője, Turi Tímea. Meggyőződése szerint a kiterjedt helyi intézményrendszer zökkenőmentes működtetése mellett fontos feladat a község térségi kapcsolatainak további szélesítése. Terveiről, elképzeléseiről, ötleteiről beszélgettünk a hivatali irodájában. *Hogyan zajlott le a váltás Romhányban? *Teljesen nyugodt hangulatban. Október 7-én tartottuk a képviselő-testület alakuló ülését, amelyen […]

Továbbiak
Aktuális

Népviseletes bálon szórakozik a nép Rimócon

A Rimóci Folklór Manufaktúra Mohos Zsófia fotográfus ötlete nyomán tavaly rendezte meg először a hagyományaira oly büszke faluban az első Nógrád Vármegyei Népviseletes Bált. A rendezvényt második alkalommal ezen a hétvégén, október 26-án szombaton 19 órától tartják a községben, a Vincze Barna Sportcsarnokban. A szervezők nevében Paluch Norbert néptáncpedagógus-etnográfus portálunk megkeresésére elmondta, az Agrárminisztérium Hungarikum […]

Továbbiak
Nógrád

Kétszer kapták meg ugyanazért a kitüntetést Diósjenőn

Érdekes fejleményre hívta fel a figyelmet a minap a korábbi polgármesterhez, Tóth Jánoshoz köthető Diósyenőy Tükör című facebook-oldal. Ezek szerint két személy két alkalommal is megkapta ugyanazt a kitüntetést a nyugat-nógrádi községben. A közelmúltban közölt bejegyzésben azt írják, a jelenlegi önkormányzat által fenntartott Jenői Napló című tájékoztató újság július-augusztusi nyári összevont számában beszámolt a július […]

Továbbiak