A Mi Hazánk Ifjai tiltakozik a készpénzhasználat visszaszorítása ellen!

A Mi Hazánk Mozgalom ifjúsági szervezetének, a Mi Hazánk Ifjainak alelnöke, Pércsi Viktória ma sajtótájékoztatót tartott az M1 TV-nek, amelyben részletezte a mozgalom tiltakozását a fiatalok készpénzhasználatának visszaszorítása ellen.

„A Mi Hazánk többször felszólalt a készpénzhasználat visszaszorítása ellen. Legutóbb azzal a felháborító intézkedéssel szemben adott ki dr. Fiszter Zsuzsanna szakpolitikusunk közleményt, melyet az OTP Bank hozott, amelynek értelmében megsarcolják február 1-jétől a készpénzbefizetéseket, pedig a bank bevételei ezt nem indokolják.

A készpénz visszaszorítása a fiatalok körében is megkezdődött, hiszen több bank is hirdeti, hogy a fiatalok ne készpénzben tartsák a megtakarításaikat, hanem nyissanak náluk számlát.

A Volán-buszokon szabályosan büntetnék a készpénzzel jegyet vásárlókat. Ez az intézkedés kiemelten érinti a fiatalokat, hiszen rengeteg diák ingázik lakóhelyétől az iskolába, így akár egy általános iskolást is büntetnének, ha nem bankkártyával fizet.

A Mi Hazánk Ifjai követeli, hogy a készpénzhasználat legyen alkotmányos jog, és tiltakozunk mind a bankok, mind más cégek készpénzhasználat-korlátozását propagáló üzenetei ellen!

Hagyják békén a fiataljainkat, és ne vonják bele a gyermekeket az ebben a világban még igazán szabadságot nyújtó készpénz elleni harcokba a globális nagyvállalatok!” – nyilatkozta Pércsi Viktória.

No nem mintha a bankokat olyan gyakran érdekelnék a jogszabályok vagy az indokok, főleg az OTP-t. Előfordult már kis hazánkban is, hogy ellopták valakinek a bankkártyáját, lerabolták róla az összes pénzt, de a banknak csak annyi volt a lényegi válasza: Te bajod.

Cukormázas óriásplakátokkal vezetik meg az embereket, főleg a fiatalokat, hogy „tárolják bankszámlán a vagyonukat, a bankban biztonságban lesz, majd ők vigyáznak rá mint anya a kisbabára”. Közben az igazság az, hogy BÁRHOL nagyobb biztonságban van az ember pénze, mint a bankban.

Parazitaként rágják meggyötört nemzetünk húsát társadalmunk kullancsai, miközben ők egyre többen vannak, egyre erősebbek, mi pedig egyre fogyatkozunk és gyengülünk.

„A készpénz az emberi szabadság utolsó bástyája!” – Szakács Árpád

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

A hőség miatt korábban nyitotta meg kapuit a balassagyarmati strand

A hőség miatt három nappal korábban nyitott a Városi Strandfürdő Balassagyarmaon. Az országos tisztifőorvos hazánk egész területére vonatkozóan szerdától szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztást adott ki, amely Balassagyarmaton is életbe lépett. Csach Gábor polgármester azt nyilatkozta: „A Városi Strandfürdő szerdán megnyitotta kapuit a csobbanni vágyók részére, és ezen a héten csütörtökön és pénteken is nyitva tart […]

Továbbiak
Belföld Nógrád

Két fiatal banda feszült egymásnak a balassagyarmati buszállomáson

Két fiatalokból álló banda feszült egymásnak a balassagyarmati buszállomáson kedd délután. Az esethez több rendőr is a helyszínre érkezett. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Buda Gábor a nool.hu-nak azt nyilatkozta: „Két csoportosulás közötti, garázda jellegű cselekménnyel kapcsolatban intézkedtek a balassagyarmati rendőrkapitányság munkatársai.” Hozzátette: „Az esetnek nincs sérültje.” Kiemelt kép: szabadriport.wordpress.com Székesi Marcell View all posts

Továbbiak
Belföld Heves

Gázkémény csövét lopta el egy sarudi nő

A Füzesabonyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétsége miatt folytatott eljárást egy sarudi nő ellen. – nyilatkozta a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Lázár Levente rendőrfőhadnagy a heol.hu-nak A nyomozás adatai alapján a 37 éves nő március 14-én bement egy helyi ingatlan udvarába és onnan egy 6-7 méter hosszú gázkéményhez tartozó csövet lopott, majd azt értékesítette. A […]

Továbbiak