BOTRÁNY: Porcukor helyett tisztítószert kaptak tízóraihoz az ovisok Pilisborosjenőn!

Vérlázító dolog történt a pilisborosjenői Mesevölgy óvodában!

Nem indult szerencsésen a szerda az óvodában, amikor is több kisgyerek fájlalta a hasát tízórai után, egyikük még erősen hányt is. A szerencsétlen jelenségek oka nem más, minthogy tévedésből porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek tízóraijába.

A Borsnak egy szülő azt mondta: „Az óvodánál mentőautót és rendőröket is láttunk. Úgy tudjuk, több gyermek kórházba került.”

A fatális tévedés tálaláskor történhetett, ahol összekeverték a porcukros zacskót a tisztítószeressel. Az egyik gyerek olyan erősen hányt, hogy jobbnak látták kihívni a mentőket.

A szülők nehezményezik, hogy nem időben és nem megfelelően kaptak tájékoztatást. Az intézményvezető csak az egyik szülő nyomatékos kérésére adott írásbeli felvilágosítást a történtekről. Egy külön levélben egymást is tájékoztatták az eseményekről.

Az óvodavezető tájékoztatása szerint a tévedés öt gyermeket érintett: „Az óvodapedagógusok hamar észrevették a problémát és azonnal megtették a szükséges intézkedéseket. A gyermekek orvosi ellátásban részesültek, szüleiket értesítettük. A gyermekek állapotáról a későbbiekben tájékoztatjuk Önöket. Az esetet kivizsgáljuk, a hibázókat felelősségre vonjuk.”

A Mesevölgy Óvodát fenntartó helyi önkormányzat egy munkatársa a NOOL-nak azt nyilatkozta: „Azért kerülhetett a tisztítószer az ovisok reggelijébe, mert az intézmény épületét bővítik. Az október óta húzódó átadás garanciális munkálatai a konyhát, valamint több tárolót is érintenek. Így fordulhatott elő, hogy valaki porcukornak hitte a tisztítószert.”

Mindenki hibázik, de azért nem ártana, ha egy felújítás miatt nem az óvoda konyhájában lévő porcukor mellett tárolnák az ugyanolyan kinézetű tisztítószert. Csak egy jó tanács.

Kiemelt kép: emag.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

Nőt, gyermeket, rokont bántalmazott egy sziráki férfi

Szirák, ahol a település tábláján nagyon találóan már csak annyi szerepel: „irak”. Ez a falu sem szenved ugyanis hiányt a bűnözőktől és egy picit hasonlít egy háborús övezetre is. Ezt mutatja a legutóbbi eset is. A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves sziráki férfi ellen, aki az unokatestvérét a bírósági távoltartási végzés ellenére […]

Továbbiak
Aktuális Belföld

Sikertelen tréfa: meggyújtotta kollégája ruháját egy veszprémi férfi (+videó)

A komédia meglepő gyakorisággal torkollik tragédiába. Másodfokú égési sérülés lett a fűkaszás kolléga viccelődéséből. Magyarország Ügyészségének egy közleménye szerint: „Súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki tréfából meggyújtotta munkatársa ruháját.” A vádirat szerint az elkövető 2023. október 2-án munkatársaival Tatabányán benzines fűkaszával dolgozott. 11 óra […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves

Patakba hajtott egy autó Ecséden

Nem történt sérülés. Patakba hajtott egy autó tegnap kora délután Ecséden a Szabadság úton. Személyi sérülés nem történt. Forrás: Agria TV Kiemelt kép: Agria TV Székesi Marcell View all posts

Továbbiak