BOTRÁNY: Porcukor helyett tisztítószert kaptak tízóraihoz az ovisok Pilisborosjenőn!

Vérlázító dolog történt a pilisborosjenői Mesevölgy óvodában!

Nem indult szerencsésen a szerda az óvodában, amikor is több kisgyerek fájlalta a hasát tízórai után, egyikük még erősen hányt is. A szerencsétlen jelenségek oka nem más, minthogy tévedésből porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek tízóraijába.

A Borsnak egy szülő azt mondta: „Az óvodánál mentőautót és rendőröket is láttunk. Úgy tudjuk, több gyermek kórházba került.”

A fatális tévedés tálaláskor történhetett, ahol összekeverték a porcukros zacskót a tisztítószeressel. Az egyik gyerek olyan erősen hányt, hogy jobbnak látták kihívni a mentőket.

A szülők nehezményezik, hogy nem időben és nem megfelelően kaptak tájékoztatást. Az intézményvezető csak az egyik szülő nyomatékos kérésére adott írásbeli felvilágosítást a történtekről. Egy külön levélben egymást is tájékoztatták az eseményekről.

Az óvodavezető tájékoztatása szerint a tévedés öt gyermeket érintett: „Az óvodapedagógusok hamar észrevették a problémát és azonnal megtették a szükséges intézkedéseket. A gyermekek orvosi ellátásban részesültek, szüleiket értesítettük. A gyermekek állapotáról a későbbiekben tájékoztatjuk Önöket. Az esetet kivizsgáljuk, a hibázókat felelősségre vonjuk.”

A Mesevölgy Óvodát fenntartó helyi önkormányzat egy munkatársa a NOOL-nak azt nyilatkozta: „Azért kerülhetett a tisztítószer az ovisok reggelijébe, mert az intézmény épületét bővítik. Az október óta húzódó átadás garanciális munkálatai a konyhát, valamint több tárolót is érintenek. Így fordulhatott elő, hogy valaki porcukornak hitte a tisztítószert.”

Mindenki hibázik, de azért nem ártana, ha egy felújítás miatt nem az óvoda konyhájában lévő porcukor mellett tárolnák az ugyanolyan kinézetű tisztítószert. Csak egy jó tanács.

Kiemelt kép: emag.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Heves

Súlyos vonatbaleset történt Heves vármegyében

Az Agria TV információi szerint egy kavicsot szállító teherautó és egy tehervonat ütközött egy átjáróban Adácson. A vonat vezetőjét a tűzoltók szabadították ki, majd helikopterrel kórházba szállították. A heol.hu információi szerint a baleset előtt értesítették a segélyhívót, mert nem működtek a biztosítóberendezések. A katasztrófavédelem a vonatforgalmat mindkét irányban leállította. A MÁVINFORM a közösségi oldalán tudatta […]

Továbbiak
Belföld Nógrád

Egy férfi életéért küzdöttek a mentők Salgótarjánban

Újraélesztési kísérlet: sokáig küzdöttek a mentők egy salgótarjáni férfi életéért. Hétfőn, a kora délelőtti órákban, Salgótarján belvárosában, a Rákóczi úton a járókelők mentők és rendőrök jelenlétére figyelhettek fel. Elsőként a mentők, majd a rendőrök vonultak ki a helyszínre. A történtekről az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) nyújtott bővebb tájékoztatást a nool.hu-nak. Az OMSZ kommunikációs munkatársa, Udvari-Lakos Luca […]

Továbbiak
Belföld Közéleti

Első ellenzéki pártként adta le ajánlásait a Mi Hazánk

„Első ellenzéki pártként adta le az európai parlamenti választásokhoz szükséges ajánlásokat a Mi Hazánk, ezzel is megmutatva, milyen erő van ebben a közösségben.” – írja a mihazank.hu Hozzátették: „A Fidesz után a legtöbb jelöltet a Mi Hazánk állítja az önkormányzati választáson is, így harcolunk tovább céljainkért!” Székesi Marcell View all posts

Továbbiak