A Mi Hazánk Ifjai a Lengyel Nagykövetség előtt tiltakozott

A lengyel-magyar barátság napja alkalmából tiltakozott a Mi Hazánk Ifjai a balliberális lengyel kormány történelemhamisítása ellen a Lengyel Nagykövetség előtt.

Binder Csaba (a Mi Hazánk Ifjai elnöke) elmondta: „A lengyel fiatalok nemzeti öntudatát tönkretevő tantervvel állt elő a nemrég felállt lengyel balliberális kormány. Olyan történelmi tényeket színeztek át, amelyek nagyon fontos és meghatározó részei voltak a lengyel fiatalok nemzeti neveltetésének az eddigiekben.”

Hozzátette: „Az 1956-os magyar szabadságharc is negatív színben van feltűntetve. A Mi Hazánk Ifjai a lengyel-magyar barátság napján határozottan tiltakozik a lengyel kormány ezen intézkedése ellen, valamint lengyel barátainkat kiállásunkról tudjuk biztosítani, valamint arról, hogy egyetlen globalista kormány sem szakíthatja szét a lengyel-magyar barátság többszáz éves múltját!”

Orosz Patrik (a Mi Hazánk Ifjai alelnöke és a Mi Hazánk Mozgalom EP-képviselőjelöltje) kifejtette: „A hosszú évszázadok viharain keresztül egy hajóban evezve álltunk ellent az iszlám térhódításának, valamint vállt vállnak vetve küzdöttünk a 20. század pestisével, a szuverén nemzetállamok legnagyobb ellenségével, a Szovjetunióval és a vörösterrorral szemben.”

Hozzátette: „Itt az ideje, hogy nemzetünk szuverenitását megingathatatlan és biztos alapokra helyezzük, hogy szilárd koporsót építsünk nemzetünk ellenségeinek, az életellenes, söpredék ideológiáknak és örökre megszabaduljunk a neoliberalizmus rákos daganatától!”

Frecot Bálint (a Mi Hazánk Ifjai lengyel kapcsolattartója) elmondta: „Kívánjuk, hogy ezeréves barátságunk a történelem viharaiban továbbra is megmaradjon! Mi, a Mi Hazánk Ifjai tagjai külön köszöntjük barátainkat a Młodzież Wszechpolska szervezetéből, akikkel már két éve együttműködünk! Üdvözlünk Titeket kedves testvéreink ezen a fontos, nemzeteink számára is kiemelkedő napon!”

A magyar nemzet kettészakadt húscafat a Nyugat és a Kelet ragadozói közt. Ha szabadulni kívánunk megtépázott jelenünk keserű csapdájából, egyesítenünk kell erőinket lengyel testvéreinkkel Közép-Európa legújabb viharában, és nekünk kell szembeszállnunk az emberiség ellenségeivel, hogy megőrizzük még megmaradt szabadságunk! Ez az egyetlen reménye annak, hogy megóvjuk ködbe burkolózott jövőnket.

Aktuális Belföld Nógrád

Nőt, gyermeket, rokont bántalmazott egy sziráki férfi

Szirák, ahol a település tábláján nagyon találóan már csak annyi szerepel: „irak”. Ez a falu sem szenved ugyanis hiányt a bűnözőktől és egy picit hasonlít egy háborús övezetre is. Ezt mutatja a legutóbbi eset is. A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves sziráki férfi ellen, aki az unokatestvérét a bírósági távoltartási végzés ellenére […]

Továbbiak
Aktuális Belföld

Sikertelen tréfa: meggyújtotta kollégája ruháját egy veszprémi férfi (+videó)

A komédia meglepő gyakorisággal torkollik tragédiába. Másodfokú égési sérülés lett a fűkaszás kolléga viccelődéséből. Magyarország Ügyészségének egy közleménye szerint: „Súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki tréfából meggyújtotta munkatársa ruháját.” A vádirat szerint az elkövető 2023. október 2-án munkatársaival Tatabányán benzines fűkaszával dolgozott. 11 óra […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves

Patakba hajtott egy autó Ecséden

Nem történt sérülés. Patakba hajtott egy autó tegnap kora délután Ecséden a Szabadság úton. Személyi sérülés nem történt. Forrás: Agria TV Kiemelt kép: Agria TV Székesi Marcell View all posts

Továbbiak