A Mi Hazánk Ifjai a Lengyel Nagykövetség előtt tiltakozott

A lengyel-magyar barátság napja alkalmából tiltakozott a Mi Hazánk Ifjai a balliberális lengyel kormány történelemhamisítása ellen a Lengyel Nagykövetség előtt.

Binder Csaba (a Mi Hazánk Ifjai elnöke) elmondta: „A lengyel fiatalok nemzeti öntudatát tönkretevő tantervvel állt elő a nemrég felállt lengyel balliberális kormány. Olyan történelmi tényeket színeztek át, amelyek nagyon fontos és meghatározó részei voltak a lengyel fiatalok nemzeti neveltetésének az eddigiekben.”

Hozzátette: „Az 1956-os magyar szabadságharc is negatív színben van feltűntetve. A Mi Hazánk Ifjai a lengyel-magyar barátság napján határozottan tiltakozik a lengyel kormány ezen intézkedése ellen, valamint lengyel barátainkat kiállásunkról tudjuk biztosítani, valamint arról, hogy egyetlen globalista kormány sem szakíthatja szét a lengyel-magyar barátság többszáz éves múltját!”

Orosz Patrik (a Mi Hazánk Ifjai alelnöke és a Mi Hazánk Mozgalom EP-képviselőjelöltje) kifejtette: „A hosszú évszázadok viharain keresztül egy hajóban evezve álltunk ellent az iszlám térhódításának, valamint vállt vállnak vetve küzdöttünk a 20. század pestisével, a szuverén nemzetállamok legnagyobb ellenségével, a Szovjetunióval és a vörösterrorral szemben.”

Hozzátette: „Itt az ideje, hogy nemzetünk szuverenitását megingathatatlan és biztos alapokra helyezzük, hogy szilárd koporsót építsünk nemzetünk ellenségeinek, az életellenes, söpredék ideológiáknak és örökre megszabaduljunk a neoliberalizmus rákos daganatától!”

Frecot Bálint (a Mi Hazánk Ifjai lengyel kapcsolattartója) elmondta: „Kívánjuk, hogy ezeréves barátságunk a történelem viharaiban továbbra is megmaradjon! Mi, a Mi Hazánk Ifjai tagjai külön köszöntjük barátainkat a Młodzież Wszechpolska szervezetéből, akikkel már két éve együttműködünk! Üdvözlünk Titeket kedves testvéreink ezen a fontos, nemzeteink számára is kiemelkedő napon!”

A magyar nemzet kettészakadt húscafat a Nyugat és a Kelet ragadozói közt. Ha szabadulni kívánunk megtépázott jelenünk keserű csapdájából, egyesítenünk kell erőinket lengyel testvéreinkkel Közép-Európa legújabb viharában, és nekünk kell szembeszállnunk az emberiség ellenségeivel, hogy megőrizzük még megmaradt szabadságunk! Ez az egyetlen reménye annak, hogy megóvjuk ködbe burkolózott jövőnket.

Aktuális

Nem ugyanazért kapták kétszer a díjat a diósjenői kitüntetettek – állítja az alpolgármester

Október 21-én jelent meg portálunkon az az írás, amely a Diósyenőy Tükör című facebook-oldalról származó információk alapján azt taglalja, hogy két személy is kétszer kapta meg a „Diósjenő szolgálatáért” kitüntetést. Cikkünkre reagált a község jelenlegi alpolgármestere, Glöckl Ferenc, aki az önkormányzat nevében helyreigazítást kért. Levelét változtatás nélkül közöljük. Tisztelt szerkesztőség! Az önök Palóc Hírnök nevű […]

Továbbiak
Aktuális

Népviseletes bálon szórakozik a nép Rimócon

A Rimóci Folklór Manufaktúra Mohos Zsófia fotográfus ötlete nyomán tavaly rendezte meg először a hagyományaira oly büszke faluban az első Nógrád Vármegyei Népviseletes Bált. A rendezvényt második alkalommal ezen a hétvégén, október 26-án szombaton 19 órától tartják a községben, a Vincze Barna Sportcsarnokban. A szervezők nevében Paluch Norbert néptáncpedagógus-etnográfus portálunk megkeresésére elmondta, az Agrárminisztérium Hungarikum […]

Továbbiak
Aktuális

Társadalmi munkában takarították a temetőt Nógrádon

A nemrégiben megválasztott új önkormányzat egyik első feladataként társadalmi munkát szervezett Nógrádon. Dávid Barbara polgármester a facebook-on számolt be a részletekről. Ezek szerint eredetileg csak a temetőre összpontosítottak volna, mondván Mindenszentek előtt illik minél rendezettebbé, tisztábbá tenni a sírkertet, ám miután az október 19-i, szombat reggeli induláskor elég sok ember gyűlt össze – köztük gyerekek […]

Továbbiak