Bulgáriában járt a Mi Hazánk Ifjai két alelnöke

Orosz Patrik (a Mi Hazánk Mozgalom EP-képviselőjelöltje) és Cservenák Mihály György, a Mi Hazánk Ifjai alelnökei Bulgáriában jártak, ahol antiglobalista nemzeti fiatalok találkoztak.

Cservenák Mihály György elmondta: „A bolgárok hatalmas örömmel fogadtak minket. Nagyon sokat megtudhattunk nem csak a helyi kultúráról, de a történelmükről is. Meglepett, hogy míg mi kokárdát hordunk a szabadságharc emlékére, ők saját készítésű karkötőket adnak egymásnak. Megtisztelő volt, amikor mi is kaptunk tőlük egyet-egyet.”

Kifejtette: „A konferencia igen komoly témákat sorakoztatott fel. Rávilágított, hogy nem csak Európában van szükség arra, hogy a normalitás pártján kiálló fiatalok felemeljék a hangjukat és megmutassák magukat, mert korunkban világszerte tombolnak pusztító ideológiák, a történelem legsötétebb korszakait idéző eszmék, amelyeket nem hagyhatunk kibontakozni. Tanulnunk kell a történelmünkből, okulnunk kell a múlt század hibáiból, hogy ne kövessük el újra őket.

A közép-európai nemzeteknek nem csupán a múlt századból is visszaköszönő háború és széthúzás nem tesz jót, hanem azok a destruktív eszmerendszerek sem, amelyek ellen a közép-európai nemzetállamoknak szövetséget alkotva kell felvennie a harcot.”

Hozzátette: „A mi feladatunk, sőt egyenesen kötelességünk felhívnunk nem csak a magyar, de az európai fiatalok figyelmét is arra, hogy a korunkban munkálkodó életellenes ideológiák egyre növekvő vírusszerű terjedése semmiképp nem vezethet jóra. Jól látjuk ennek a következményeit az oktatásban és a médiában, amelyek a jövő nemzedékeit támadják.”

Orosz Patrik elmondta: „A bolgár szövetségeseink és talán most már mondhatom, hogy barátaink, a Възраждане (Vazrazhdane) ifjúsági szervezete rendezett egy nemzetközi konferenciát a nacionalista, globalizmus-ellenes pártok ifjúsági szervezetei számára, amelyre minket is meghívtak. A konferencia fő témájaként a neoliberalizmus fenyegetése és kártékony hatása, az egyes nemzetek demográfiai problémái, valamint az oktatás kérdése volt megnevezve.”

Aktuális Helyi Közéleti Nógrád

Salgótarjánban annyira nem is Fideszellenes a Nép Pártján

Salgótarjánban a Nép Pártján annyira nem is Fideszellenes, különös tekintettel arra, hogy a jelenlegi polgármesterjelöltjük, Rákos Tamás 2019-ben még a Fidesznek kampányolt. Mondják, hogy fejétől bűzlik a hal. Hiába, hogy Jakab Péter a Parlamentben visszataszító kocsmastílusban, habzó szájjal szidja a kormányt, a háttérben már közel sem ilyen visszautasító. A hitelesség példaképét nagy szeretettel játszó Jakab […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves

Súlyos vonatbaleset történt Heves vármegyében

Az Agria TV információi szerint egy kavicsot szállító teherautó és egy tehervonat ütközött egy átjáróban Adácson. A vonat vezetőjét a tűzoltók szabadították ki, majd helikopterrel kórházba szállították. A heol.hu információi szerint a baleset előtt értesítették a segélyhívót, mert nem működtek a biztosítóberendezések. A katasztrófavédelem a vonatforgalmat mindkét irányban leállította. A MÁVINFORM a közösségi oldalán tudatta […]

Továbbiak
Belföld Nógrád

Egy férfi életéért küzdöttek a mentők Salgótarjánban

Újraélesztési kísérlet: sokáig küzdöttek a mentők egy salgótarjáni férfi életéért. Hétfőn, a kora délelőtti órákban, Salgótarján belvárosában, a Rákóczi úton a járókelők mentők és rendőrök jelenlétére figyelhettek fel. Elsőként a mentők, majd a rendőrök vonultak ki a helyszínre. A történtekről az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) nyújtott bővebb tájékoztatást a nool.hu-nak. Az OMSZ kommunikációs munkatársa, Udvari-Lakos Luca […]

Továbbiak