Bulgáriában járt a Mi Hazánk Ifjai két alelnöke

Orosz Patrik (a Mi Hazánk Mozgalom EP-képviselőjelöltje) és Cservenák Mihály György, a Mi Hazánk Ifjai alelnökei Bulgáriában jártak, ahol antiglobalista nemzeti fiatalok találkoztak.

Cservenák Mihály György elmondta: „A bolgárok hatalmas örömmel fogadtak minket. Nagyon sokat megtudhattunk nem csak a helyi kultúráról, de a történelmükről is. Meglepett, hogy míg mi kokárdát hordunk a szabadságharc emlékére, ők saját készítésű karkötőket adnak egymásnak. Megtisztelő volt, amikor mi is kaptunk tőlük egyet-egyet.”

Kifejtette: „A konferencia igen komoly témákat sorakoztatott fel. Rávilágított, hogy nem csak Európában van szükség arra, hogy a normalitás pártján kiálló fiatalok felemeljék a hangjukat és megmutassák magukat, mert korunkban világszerte tombolnak pusztító ideológiák, a történelem legsötétebb korszakait idéző eszmék, amelyeket nem hagyhatunk kibontakozni. Tanulnunk kell a történelmünkből, okulnunk kell a múlt század hibáiból, hogy ne kövessük el újra őket.

A közép-európai nemzeteknek nem csupán a múlt századból is visszaköszönő háború és széthúzás nem tesz jót, hanem azok a destruktív eszmerendszerek sem, amelyek ellen a közép-európai nemzetállamoknak szövetséget alkotva kell felvennie a harcot.”

Hozzátette: „A mi feladatunk, sőt egyenesen kötelességünk felhívnunk nem csak a magyar, de az európai fiatalok figyelmét is arra, hogy a korunkban munkálkodó életellenes ideológiák egyre növekvő vírusszerű terjedése semmiképp nem vezethet jóra. Jól látjuk ennek a következményeit az oktatásban és a médiában, amelyek a jövő nemzedékeit támadják.”

Orosz Patrik elmondta: „A bolgár szövetségeseink és talán most már mondhatom, hogy barátaink, a Възраждане (Vazrazhdane) ifjúsági szervezete rendezett egy nemzetközi konferenciát a nacionalista, globalizmus-ellenes pártok ifjúsági szervezetei számára, amelyre minket is meghívtak. A konferencia fő témájaként a neoliberalizmus fenyegetése és kártékony hatása, az egyes nemzetek demográfiai problémái, valamint az oktatás kérdése volt megnevezve.”

Aktuális Belföld Nógrád

Nőt, gyermeket, rokont bántalmazott egy sziráki férfi

Szirák, ahol a település tábláján nagyon találóan már csak annyi szerepel: „irak”. Ez a falu sem szenved ugyanis hiányt a bűnözőktől és egy picit hasonlít egy háborús övezetre is. Ezt mutatja a legutóbbi eset is. A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves sziráki férfi ellen, aki az unokatestvérét a bírósági távoltartási végzés ellenére […]

Továbbiak
Aktuális Belföld

Sikertelen tréfa: meggyújtotta kollégája ruháját egy veszprémi férfi (+videó)

A komédia meglepő gyakorisággal torkollik tragédiába. Másodfokú égési sérülés lett a fűkaszás kolléga viccelődéséből. Magyarország Ügyészségének egy közleménye szerint: „Súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki tréfából meggyújtotta munkatársa ruháját.” A vádirat szerint az elkövető 2023. október 2-án munkatársaival Tatabányán benzines fűkaszával dolgozott. 11 óra […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves

Patakba hajtott egy autó Ecséden

Nem történt sérülés. Patakba hajtott egy autó tegnap kora délután Ecséden a Szabadság úton. Személyi sérülés nem történt. Forrás: Agria TV Kiemelt kép: Agria TV Székesi Marcell View all posts

Továbbiak