Mi Hazánk: Pénzbehajtó rendőrök?

Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom parlamenti képviselője egy kérdéssel fordult a Fideszhez: „Milyen utasítás alapján járnak el jogtalanul az intézkedő rendőrök?”

A képviselő kifejtette kérdését dr. Pintér Sándor belügyminiszternek: „Több megkeresés is érkezett hozzám a megkülönböztető jelzést nem használó civilnek tűnő rendőrautók pénzbehajtási módszereivel kapcsolatban.”

Hozzátette: „Ezekben a panaszokban konkrét eseteket írtak le törvénytisztelő magyar állampolgárok, akik a megengedett sebességgel haladtak, azonban a mögöttük haladó megkülönböztető jelzést nem használó rendőrautó, -amelyre szintén a KRESZ szabályai vonatkoznak- rátapadt, gyorsított, majd a sebesség növelése után leállította és megbüntette az előtte haladó sofőrt. Kivizsgálják-e, hogy történtek-e ilyen és ehhez hasonló esetek az elmúlt időszakban?”

Rétvári Bence államtitkár válasza szokásos fideszes kitérés volt: „Tájékoztatom, hogy amennyiben egy konkrét rendőri intézkedés során, az intézkedés alá vont személyben kétség merülne fel az intézkedés jogszerűségét illetően, akkor azzal kapcsolatban panasszal élhet.”

Talán nem véletlen, hogy hasonló esetek után a sértettek nem a rendőrséghez fordulnak, hanem a Mi Hazánk Mozgalom képviselőihez.

A tapasztalatok mindnyájunknak azt mutatják, hogy számtalan rendőr él vissza korlátozott hatalmával, a politikai garnitúrát megmérgező korrupció leszivárgott a társadalom minden szegletébe, a rend őrzése helyett parazitaként tapadnak rá a tisztességesen dolgozó polgárokra, és a „Szolgálunk és védünk!” alapelvet csak önmagukra értelmezve tartják be.

Az ehhez hasonlóan eljáró rendőröknek nincs helye abban a nemes szakmában, amibe befurakodtak, ahogy a jogos kérdések elől kitérő korrupt politikusoknak sincs helye az Országházban. Eljön az idő, amikor a rend nem csupán egy manipulatív üres szó lesz egy kék-fehér autó ajtaján, és annak elkötelezett őrei méltó helyükre kerülnek.

Aktuális Belföld Heves

Súlyos vonatbaleset történt Heves vármegyében

Az Agria TV információi szerint egy kavicsot szállító teherautó és egy tehervonat ütközött egy átjáróban Adácson. A vonat vezetőjét a tűzoltók szabadították ki, majd helikopterrel kórházba szállították. A heol.hu információi szerint a baleset előtt értesítették a segélyhívót, mert nem működtek a biztosítóberendezések. A katasztrófavédelem a vonatforgalmat mindkét irányban leállította. A MÁVINFORM a közösségi oldalán tudatta […]

Továbbiak
Belföld Nógrád

Egy férfi életéért küzdöttek a mentők Salgótarjánban

Újraélesztési kísérlet: sokáig küzdöttek a mentők egy salgótarjáni férfi életéért. Hétfőn, a kora délelőtti órákban, Salgótarján belvárosában, a Rákóczi úton a járókelők mentők és rendőrök jelenlétére figyelhettek fel. Elsőként a mentők, majd a rendőrök vonultak ki a helyszínre. A történtekről az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) nyújtott bővebb tájékoztatást a nool.hu-nak. Az OMSZ kommunikációs munkatársa, Udvari-Lakos Luca […]

Továbbiak
Belföld Közéleti

Első ellenzéki pártként adta le ajánlásait a Mi Hazánk

„Első ellenzéki pártként adta le az európai parlamenti választásokhoz szükséges ajánlásokat a Mi Hazánk, ezzel is megmutatva, milyen erő van ebben a közösségben.” – írja a mihazank.hu Hozzátették: „A Fidesz után a legtöbb jelöltet a Mi Hazánk állítja az önkormányzati választáson is, így harcolunk tovább céljainkért!” Székesi Marcell View all posts

Továbbiak