Mi Hazánk: Pénzbehajtó rendőrök?

Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom parlamenti képviselője egy kérdéssel fordult a Fideszhez: „Milyen utasítás alapján járnak el jogtalanul az intézkedő rendőrök?”

A képviselő kifejtette kérdését dr. Pintér Sándor belügyminiszternek: „Több megkeresés is érkezett hozzám a megkülönböztető jelzést nem használó civilnek tűnő rendőrautók pénzbehajtási módszereivel kapcsolatban.”

Hozzátette: „Ezekben a panaszokban konkrét eseteket írtak le törvénytisztelő magyar állampolgárok, akik a megengedett sebességgel haladtak, azonban a mögöttük haladó megkülönböztető jelzést nem használó rendőrautó, -amelyre szintén a KRESZ szabályai vonatkoznak- rátapadt, gyorsított, majd a sebesség növelése után leállította és megbüntette az előtte haladó sofőrt. Kivizsgálják-e, hogy történtek-e ilyen és ehhez hasonló esetek az elmúlt időszakban?”

Rétvári Bence államtitkár válasza szokásos fideszes kitérés volt: „Tájékoztatom, hogy amennyiben egy konkrét rendőri intézkedés során, az intézkedés alá vont személyben kétség merülne fel az intézkedés jogszerűségét illetően, akkor azzal kapcsolatban panasszal élhet.”

Talán nem véletlen, hogy hasonló esetek után a sértettek nem a rendőrséghez fordulnak, hanem a Mi Hazánk Mozgalom képviselőihez.

A tapasztalatok mindnyájunknak azt mutatják, hogy számtalan rendőr él vissza korlátozott hatalmával, a politikai garnitúrát megmérgező korrupció leszivárgott a társadalom minden szegletébe, a rend őrzése helyett parazitaként tapadnak rá a tisztességesen dolgozó polgárokra, és a „Szolgálunk és védünk!” alapelvet csak önmagukra értelmezve tartják be.

Az ehhez hasonlóan eljáró rendőröknek nincs helye abban a nemes szakmában, amibe befurakodtak, ahogy a jogos kérdések elől kitérő korrupt politikusoknak sincs helye az Országházban. Eljön az idő, amikor a rend nem csupán egy manipulatív üres szó lesz egy kék-fehér autó ajtaján, és annak elkötelezett őrei méltó helyükre kerülnek.

Aktuális Belföld Nógrád

Bulizás után elloptak egy kocsit

Úgy gondolták, jó buli lesz, ezért bulizás után elkötöttek egy kocsit nógrádi kamaszok. Elszabadult a házibuli Nógrád vármegyében. A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt két 17 éves fiú ellen, akik egy házibuli végén elkötöttek egy autót, majd a rendőri igazoltatásnál más adataival próbáltak kibújni a felelősség alól. A Nógrád Vármegyei Főügyészség a nool.hu-nak azt nyilatkozta, […]

Továbbiak
Aktuális Belföld

Késsel rabolt ki egy fiatal fiút három férfi a gödöllői HÉV-en

Közel 200 ezer forintnyi értéket zsákmányoltak a fiútól az elkövetők, egyiküket még keresik. Vádat emelt az ügyészség két férfi ellen, akik egyelőre ismeretlen társukkal együtt kiraboltak egy fiatal fiút a gödöllői HÉV-en. A vádirat szerint a három elkövető március 19-én éjszaka nézte ki magának a HÉV-en utazó fiút. Egyikük odalépett hozzá és beszélgetést kezdeményezett vele, […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves

Párakapuk enyhítik a kánikulát Egerben is

Országszerte igyekeznek enyhíteni a hőséget. Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzései alapján a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelte el az ország egész területén június 19-én 0 órától június 22-én 24 óráig. Azóta a visszatérő hőség miatt Egerben is megpróbálják enyhíteni a hőséget a helyiek. A Városgondozás Eger Kft. három helyszínen (a […]

Továbbiak