Mi Hazánk: Pénzbehajtó rendőrök?

Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom parlamenti képviselője egy kérdéssel fordult a Fideszhez: „Milyen utasítás alapján járnak el jogtalanul az intézkedő rendőrök?”

A képviselő kifejtette kérdését dr. Pintér Sándor belügyminiszternek: „Több megkeresés is érkezett hozzám a megkülönböztető jelzést nem használó civilnek tűnő rendőrautók pénzbehajtási módszereivel kapcsolatban.”

Hozzátette: „Ezekben a panaszokban konkrét eseteket írtak le törvénytisztelő magyar állampolgárok, akik a megengedett sebességgel haladtak, azonban a mögöttük haladó megkülönböztető jelzést nem használó rendőrautó, -amelyre szintén a KRESZ szabályai vonatkoznak- rátapadt, gyorsított, majd a sebesség növelése után leállította és megbüntette az előtte haladó sofőrt. Kivizsgálják-e, hogy történtek-e ilyen és ehhez hasonló esetek az elmúlt időszakban?”

Rétvári Bence államtitkár válasza szokásos fideszes kitérés volt: „Tájékoztatom, hogy amennyiben egy konkrét rendőri intézkedés során, az intézkedés alá vont személyben kétség merülne fel az intézkedés jogszerűségét illetően, akkor azzal kapcsolatban panasszal élhet.”

Talán nem véletlen, hogy hasonló esetek után a sértettek nem a rendőrséghez fordulnak, hanem a Mi Hazánk Mozgalom képviselőihez.

A tapasztalatok mindnyájunknak azt mutatják, hogy számtalan rendőr él vissza korlátozott hatalmával, a politikai garnitúrát megmérgező korrupció leszivárgott a társadalom minden szegletébe, a rend őrzése helyett parazitaként tapadnak rá a tisztességesen dolgozó polgárokra, és a „Szolgálunk és védünk!” alapelvet csak önmagukra értelmezve tartják be.

Az ehhez hasonlóan eljáró rendőröknek nincs helye abban a nemes szakmában, amibe befurakodtak, ahogy a jogos kérdések elől kitérő korrupt politikusoknak sincs helye az Országházban. Eljön az idő, amikor a rend nem csupán egy manipulatív üres szó lesz egy kék-fehér autó ajtaján, és annak elkötelezett őrei méltó helyükre kerülnek.

Aktuális Belföld Nógrád

Nőt, gyermeket, rokont bántalmazott egy sziráki férfi

Szirák, ahol a település tábláján nagyon találóan már csak annyi szerepel: „irak”. Ez a falu sem szenved ugyanis hiányt a bűnözőktől és egy picit hasonlít egy háborús övezetre is. Ezt mutatja a legutóbbi eset is. A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves sziráki férfi ellen, aki az unokatestvérét a bírósági távoltartási végzés ellenére […]

Továbbiak
Aktuális Belföld

Sikertelen tréfa: meggyújtotta kollégája ruháját egy veszprémi férfi (+videó)

A komédia meglepő gyakorisággal torkollik tragédiába. Másodfokú égési sérülés lett a fűkaszás kolléga viccelődéséből. Magyarország Ügyészségének egy közleménye szerint: „Súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki tréfából meggyújtotta munkatársa ruháját.” A vádirat szerint az elkövető 2023. október 2-án munkatársaival Tatabányán benzines fűkaszával dolgozott. 11 óra […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves

Patakba hajtott egy autó Ecséden

Nem történt sérülés. Patakba hajtott egy autó tegnap kora délután Ecséden a Szabadság úton. Személyi sérülés nem történt. Forrás: Agria TV Kiemelt kép: Agria TV Székesi Marcell View all posts

Továbbiak