Lesöpörték az asztalról a Mi Hazánk javaslatát

Tárgysorozatba se vették a Mi Hazánk Mozgalom egyik javaslatát.

Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom parlamenti képviselője a fiatalok lakhatásával kapcsolatos illetményről szóló törvénymódosítást nyújtott be.

A javaslat az 50 millió forintot nem meghaladó első lakástulajdon megvásárlása esetére illetékmentességet, míg az 50-100 millió forint közötti első lakástulajdon megvásárlása esetében illetékkedvezményt állapít meg akként, hogy az illeték mértéke ilyen esetben az 50 millió forintot meghaladó rész után fizetendő illeték 50%-a, amennyiben a vásárló 50 év alatti, ingatlannal nem rendelkező fiatal.

A képviselő idézte a Magyar Nemzeti Bank lakásárindexét, melynek kimutatása alapján az elmúlt évtizedben a lakásárak átlagban megközelítőleg háromszorosukra emelkedtek, míg az elmúlt pár év inflációs nyomása egyre nehezebb helyzetbe hozta és hozza azokat a magyar fiatalokat, akik lakást szeretnének vásárolni.

A képviselő szerint ez különösen igaz Budapesten és Pest vármegyében. A Mi Hazánk javaslata egy sávos rendszer bevezetését célozza, amelyben egyszerre érvényesülne a kisebb értékű lakásokra vonatkozóan az illetékmentesség, míg a regionálisan drágább lakásárakra figyelemmel egy fokozottabb illetékkedvezmény.

Ám a Gazdasági Bizottságot nem érdekelték a képviselő észrevételei, majd 5-13 arányban még a javaslat tárgysorozatba vételét is leszavazták.

Aktuális Belföld Közéleti Nógrád

Balassagyarmaton is létezik a harmadik út

Dócs Dávidék meghívást kaptak egy balassagyarmati kutyamenhelyre. Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője kifejtette: „Minden körzetbe el szeretnénk vinni a Mi Hazánk programját, így a balassagyarmatiakhoz is. Mi szeretnénk, hogy ha a politikai kultúrában meghonosulna az, hogy miben tudunk adni, segíteni a másiknak ahelyett, hogy politikai iszapbirkózást folytatnánk és azzal lennénk elfoglalva, hogy […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

Dócs Dávid közleményt írt a vízgazdálkodásról

Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője közleményt írt a vízgazdálkodással kapcsolatban. „Hazánkban a víz helyett már az aszály az úr! Nem tett semmit a kormány a vízmegtartás érdekében, ezért ismét a gazdák nyakán az aszály! Mára a mezőgazdasági termelés nem csak a változó gazdasági körülmények, az elszabadult inputanyag árak és az elhibázott politika […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

Meglőtték a szlovák miniszterelnököt

Több lövés érte Robert Fico szlovák miniszterelnököt a nyitrábányai (Handlova) kihelyezett kormányülés után. A miniszterelnök állapota súlyos, ugyanis a gyomrán és a mellkasán érte találat. A rendőrök azóta elfogták a merénylőt, amelyről videó is készült. Kiemelt kép: magyarnemzet.hu Székesi Marcell View all posts

Továbbiak