Lesöpörték az asztalról a Mi Hazánk javaslatát

Tárgysorozatba se vették a Mi Hazánk Mozgalom egyik javaslatát.

Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom parlamenti képviselője a fiatalok lakhatásával kapcsolatos illetményről szóló törvénymódosítást nyújtott be.

A javaslat az 50 millió forintot nem meghaladó első lakástulajdon megvásárlása esetére illetékmentességet, míg az 50-100 millió forint közötti első lakástulajdon megvásárlása esetében illetékkedvezményt állapít meg akként, hogy az illeték mértéke ilyen esetben az 50 millió forintot meghaladó rész után fizetendő illeték 50%-a, amennyiben a vásárló 50 év alatti, ingatlannal nem rendelkező fiatal.

A képviselő idézte a Magyar Nemzeti Bank lakásárindexét, melynek kimutatása alapján az elmúlt évtizedben a lakásárak átlagban megközelítőleg háromszorosukra emelkedtek, míg az elmúlt pár év inflációs nyomása egyre nehezebb helyzetbe hozta és hozza azokat a magyar fiatalokat, akik lakást szeretnének vásárolni.

A képviselő szerint ez különösen igaz Budapesten és Pest vármegyében. A Mi Hazánk javaslata egy sávos rendszer bevezetését célozza, amelyben egyszerre érvényesülne a kisebb értékű lakásokra vonatkozóan az illetékmentesség, míg a regionálisan drágább lakásárakra figyelemmel egy fokozottabb illetékkedvezmény.

Ám a Gazdasági Bizottságot nem érdekelték a képviselő észrevételei, majd 5-13 arányban még a javaslat tárgysorozatba vételét is leszavazták.

Aktuális Helyi Közéleti Nógrád

Akkumulátorgyártáshoz kapcsolódó anyagok vannak Mohorán

Az elmúlt időszakban nagy port kavart, hogy Mohorán akkumulátorgyártáshoz kapcsolódó anyagokat találtak az egykori libatelepen. Az üggyel kapcsolatban Mohorán egy nem hivatalos tájékoztatót tartottak, melye több országgyűlési képviselő mellett Cserháthaláp leköszönő polgármestere, Dócsné Sávolyi Henriett is részt vett. Őt kérdeztük a tájékoztató részleteiről. Elsősorban az érdekelt minket, hogy pontosan mi történt Mohorán. Kérdésünkre elmondta, hogy […]

Továbbiak
Belföld Heves

Kigyulladt egy autó Nagyrédén

Két ház ereszére is átterjedt a tűz. Kigyulladt egy személyautó péntek délután 1 óra körül Nagyrédén, a Mikszáth Kálmán úton. – írja a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság A tűz két ház között keletkezett, amely mintegy 8 méter hosszan az épületek ereszére is átterjedt. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók elfojtották a lángokat és megkezdték az utómunkálatokat. Kiemelt […]

Továbbiak
Belföld

2024-ben is kiváló hangulat uralkodott az EFOTT Fesztiválon, ezúttal a Velencei-tó partján.

Idén nyáron is megrendezésre került a minden évben visszaköszönő EFOTT Fesztivál. A helyszín a mindennapokban nem több, mint egy kopár pusztaság egy gyönyörű tó látképével, a múlt héten azonban ezt a partvidéket fiatalok ezrei töltötték meg. Akkora volt a tömeg, hogy a tó már nem is látszott mögötte. Az EFOTT az évente visszatérő, nem mindennapi […]

Továbbiak