Nőt, gyermeket, rokont bántalmazott egy sziráki férfi

Szirák, ahol a település tábláján nagyon találóan már csak annyi szerepel: „irak”. Ez a falu sem szenved ugyanis hiányt a bűnözőktől és egy picit hasonlít egy háborús övezetre is. Ezt mutatja a legutóbbi eset is.

A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves sziráki férfi ellen, aki az unokatestvérét a bírósági távoltartási végzés ellenére is tovább zaklatta, egy másik rokonát pedig súlyosan megsebesítette.

Az ugyeszseg.hu-n közzétett vádirat szerint a férfi 2023. elején több alkalommal személyesen és telefonon is élete kioltásával fenyegette meg unokatestvérét, melynek hatására a elköltözött egy másik településre. 2023. február 18-án, az esti órákban a férfi újra megverte a nőt. Előbb tarkón vágta őt, aki az ütéstől a földre esett, majd miután felállt, kétszer arcon is ütötte.

Kép forrása: szulokhazamagazin.hu

Az agresszív rokon 2023. március 23-án ököllel támadt a sértett 15 éves gyermekére, majd amikor az védekezni próbált, a férfi olyan nagy erővel ütötte meg a kezét, hogy a fiú csonttörést szenvedett.

A sértettek ezt követően távoltartást kértek a vádlottal szemben, amit a Pásztói Járásbíróság el is rendelt. A férfi azonban nem tartotta be a kényszerintézkedés szabályait: 2023. július 3-án ittasan betörte a sértett lakóháza ajtajának üvegét és bement az ingatlanba.

A járási ügyészség súlyos testi sértés bűntette, magánlaksértés vétsége és a sértett erre irányuló kérelmére tekintettel könnyű testi sértés és zaklatás vétsége miatt emelt vádat a letartóztatásban lévő férfi ellen.

A vádiratban végrehajtandó szabadságvesztésre és a közügyektől való eltiltásra tett indítványt.

Az ügyben a Pásztói Járásbíróság dönt majd.

Kiemelt kép: pasteursquadrant.wordpress.com

Aktuális Belföld Nógrád

Benzin folyt az úttestre, a tűzoltók eltakarították

Egy személyautóból folyt az úttestre üzemanyag Palotáson. A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Kapás Márton azt közölte: „Az eset hétfő kora reggel történt a településen található Szabadság úton. A helyszínre siettek a pásztói hivatásos tűzoltók, akik letisztították az útpályáról a körülbelül egy négyzetméteres benzinfoltot. Az egység kiérkezésekor nem tartózkodott senki a helyszínen.” Kiemelt kép: magyarhirlap.hu […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Nógrád

Kifehérítette a tavaszi hóesés a Kékestetőt

Több centis hó borítja be a nógrádi határon fekvő hegycsúcsot. Már egészen belelendültünk 2024 tavaszi napsütésébe, majd egyik pillanatról a másikra berúgta az ajtónkat a tél. Gondolta, visszatér. Hétfő reggelre ugyanis kifehéredett a Kékestető. Természetesen idén is lepottyant a tavaszi hó 2-3 centiméter vastagságban. Mostanában gyakran halljuk azt a kifejezést, hogy „szeszélyes időjárás”. Milyen aranyos […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

Egyre többen támogatják Binder Csabát, a Mi Hazánk hegyvidéki polgármesterjelöltjét

Egyre több támogatást kap a Mi Hazánk Ifjai elnöke. Binder Csaba kifejtette: „Megállás nélkül járjuk a kerületet, kopogtatunk és gyűjtjük az ajánlásokat az önkormányzati választásokon való induláshoz. Nagyon jó érzés, hogy ennyi támogató mondatot kapok a kerületi lakosoktól, van igény arra, hogy egy új politikai generáció képviselője részt vegyen a kerületi politika alakításában. Az elkövetkezendő […]

Továbbiak