Nőt, gyermeket, rokont bántalmazott egy sziráki férfi

Szirák, ahol a település tábláján nagyon találóan már csak annyi szerepel: „irak”. Ez a falu sem szenved ugyanis hiányt a bűnözőktől és egy picit hasonlít egy háborús övezetre is. Ezt mutatja a legutóbbi eset is.

A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves sziráki férfi ellen, aki az unokatestvérét a bírósági távoltartási végzés ellenére is tovább zaklatta, egy másik rokonát pedig súlyosan megsebesítette.

Az ugyeszseg.hu-n közzétett vádirat szerint a férfi 2023. elején több alkalommal személyesen és telefonon is élete kioltásával fenyegette meg unokatestvérét, melynek hatására a elköltözött egy másik településre. 2023. február 18-án, az esti órákban a férfi újra megverte a nőt. Előbb tarkón vágta őt, aki az ütéstől a földre esett, majd miután felállt, kétszer arcon is ütötte.

Kép forrása: szulokhazamagazin.hu

Az agresszív rokon 2023. március 23-án ököllel támadt a sértett 15 éves gyermekére, majd amikor az védekezni próbált, a férfi olyan nagy erővel ütötte meg a kezét, hogy a fiú csonttörést szenvedett.

A sértettek ezt követően távoltartást kértek a vádlottal szemben, amit a Pásztói Járásbíróság el is rendelt. A férfi azonban nem tartotta be a kényszerintézkedés szabályait: 2023. július 3-án ittasan betörte a sértett lakóháza ajtajának üvegét és bement az ingatlanba.

A járási ügyészség súlyos testi sértés bűntette, magánlaksértés vétsége és a sértett erre irányuló kérelmére tekintettel könnyű testi sértés és zaklatás vétsége miatt emelt vádat a letartóztatásban lévő férfi ellen.

A vádiratban végrehajtandó szabadságvesztésre és a közügyektől való eltiltásra tett indítványt.

Az ügyben a Pásztói Járásbíróság dönt majd.

Kiemelt kép: pasteursquadrant.wordpress.com

Aktuális Belföld Közéleti Nógrád

Balassagyarmaton is létezik a harmadik út

Dócs Dávidék meghívást kaptak egy balassagyarmati kutyamenhelyre. Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője kifejtette: „Minden körzetbe el szeretnénk vinni a Mi Hazánk programját, így a balassagyarmatiakhoz is. Mi szeretnénk, hogy ha a politikai kultúrában meghonosulna az, hogy miben tudunk adni, segíteni a másiknak ahelyett, hogy politikai iszapbirkózást folytatnánk és azzal lennénk elfoglalva, hogy […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

Dócs Dávid közleményt írt a vízgazdálkodásról

Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője közleményt írt a vízgazdálkodással kapcsolatban. „Hazánkban a víz helyett már az aszály az úr! Nem tett semmit a kormány a vízmegtartás érdekében, ezért ismét a gazdák nyakán az aszály! Mára a mezőgazdasági termelés nem csak a változó gazdasági körülmények, az elszabadult inputanyag árak és az elhibázott politika […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

Meglőtték a szlovák miniszterelnököt

Több lövés érte Robert Fico szlovák miniszterelnököt a nyitrábányai (Handlova) kihelyezett kormányülés után. A miniszterelnök állapota súlyos, ugyanis a gyomrán és a mellkasán érte találat. A rendőrök azóta elfogták a merénylőt, amelyről videó is készült. Kiemelt kép: magyarnemzet.hu Székesi Marcell View all posts

Továbbiak