Zenélni fog a 21-es főút, de nincs baj Ágh Péter szerint

Dócs Dávid még korábban nyújtott be egy írásbeli kérdést, a 20-es főútra tervezett zenélő sávval kapcsolatos kérdésekkel. A képviselőt helyi lakosok keresték meg, hogy hallották a 67-es főúton kialakított zenélő útszakasz mellett élő lakosok panaszait. Nem is csoda, ha ezek után, inkább kétkedéssel állnának a kérdéshez. Ágh Péter Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára szerint nincs ezzel semmi baj.

Dócs Dávid kérdésében arra kereste a választ, hogy hogyan, illetve milyen módon tudja a kormány biztosítani a helyiek zavartalanságát. Bár megjegyezte, a zeneválasztás üdvözlendő, sajnos sok kellemetlenséget tud okozni a helyi lakók számára. A Monoton zaj nem csak a lakókat, de a környéken élő vadakat is zavarja. Ez azért kiemelten fontos szempont, mert Nógrád vármegye területe a legerdősültebb, így vadból is a legtöbb, de legalábbis az egyik legtöbb található.

A felvetett aggályokra a miniszter nevében válaszoló Ágh Péter államtitkár a következő választ adta:

Tisztelt Képviselő Úr!

Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény 42. § (9) bekezdése alapján „Milyen technikai megoldásokkal kívánják megőrizni a környék lakosainak és élővilágának a nyugalmát?” címmel benyújtott, K/7930. számú írásbeli kérdése nyomán, Lázár János miniszter úr megbízásából az alábbi választ adom.

Szeretném tájékoztatni Tisztelt Képviselő Urat, hogy az érintett útszakasz vonatkozásában megtörtént az akusztikus aszfalt elhelyezésének vizsgálata, amelynek eredményei szerint sehol nem várható határérték feletti zajterhelés, kiegészítő védelmi intézkedés pedig a jelenlegi adatok és távlati becslések alapján nem szükséges.

Mindettől függetlenül természetesen megértjük az érintett környék lakosainak esetleges aggodalmát, azonban a Kormány kiemelt figyelmet fordít arra, hogy semmi olyan ne épülhessen Magyarországon, amely sérti a helyi közösségek érdekeit.

Megnyugtatom Képviselő Urat, hogy ennek a vállalásnak a 21. sz. főútra tervezett zenélő útszakasz is meg fog felelni.

Ha tetszett a cikk, kövessen minket Facebookon és olvasson tovább!

Aktuális Belföld Közéleti Nógrád

Balassagyarmaton is létezik a harmadik út

Dócs Dávidék meghívást kaptak egy balassagyarmati kutyamenhelyre. Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője kifejtette: „Minden körzetbe el szeretnénk vinni a Mi Hazánk programját, így a balassagyarmatiakhoz is. Mi szeretnénk, hogy ha a politikai kultúrában meghonosulna az, hogy miben tudunk adni, segíteni a másiknak ahelyett, hogy politikai iszapbirkózást folytatnánk és azzal lennénk elfoglalva, hogy […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

Dócs Dávid közleményt írt a vízgazdálkodásról

Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője közleményt írt a vízgazdálkodással kapcsolatban. „Hazánkban a víz helyett már az aszály az úr! Nem tett semmit a kormány a vízmegtartás érdekében, ezért ismét a gazdák nyakán az aszály! Mára a mezőgazdasági termelés nem csak a változó gazdasági körülmények, az elszabadult inputanyag árak és az elhibázott politika […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

Meglőtték a szlovák miniszterelnököt

Több lövés érte Robert Fico szlovák miniszterelnököt a nyitrábányai (Handlova) kihelyezett kormányülés után. A miniszterelnök állapota súlyos, ugyanis a gyomrán és a mellkasán érte találat. A rendőrök azóta elfogták a merénylőt, amelyről videó is készült. Kiemelt kép: magyarnemzet.hu Székesi Marcell View all posts

Továbbiak