Erotikus képekkel zsarolták a balassagyarmati csalók

Erotikus tartalmú képekkel zsarolták ismerősüket a balassagyarmati csalók.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság nyomozói pénz átvételénél érték tetten azt a 21 éves zsarolót, aki társával több mint 1 millió forintot csalt ki ismerősétől.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Tamás-Kovács Andrea a nool.hu-nak azt nyilatkozta: „Egy balassagyarmati férfi 19 éves társával közösen kitervelve egy felnőtt társkereső weboldalon női álprofilt hozott létre. Ezzel a profillal önmagát nőnek kiadva felvette a kapcsolatot egy közös ismerősükkel, egy 37 éves helyi férfival.

A chat-elés során – zsarolási szándékkal – erotikus tartalmú képet kért és kapott a férfitól. Ezzel a fotóval kezdte zsarolni a férfit, hogy amennyiben nem fizet, a képet és az elektronikus beszélgetést megmutatja a férfi barátnőjének.

A férfi a párkapcsolatát féltve április elejétől több alkalommal összesen 1.077.000 forintot adott, illetve utalt át kisebb-nagyobb összegekben zsarolójának.”

A feljelentést követően a 26 éves zsaroló a hallgatásért cserébe követelt újabb összeg átvétele után fogták el a nyomozók, és állították elő a kapitányságra, ahol zsarolás bűntette miatt hallgatták ki, vették őrizetbe és kezdeményezték letartóztatását.

Az adatgyűjtés eredményeként az elkövető szintén balassagyarmati 19 éves férfi társát – a zsarolás értelmi szerzőjét – május 15-én fogták el. Kihallgatása után őrizetbe vették őt, és kezdeményezték letartóztatását.

A folyamatban lévő ügyben bűnsegédi minőségben a nyomozók egy 18 éves szügyi lányt is kihallgattak, aki a zsarolók rendelkezésére bocsátotta a folyószámláját.

A bíróság elrendelte a két férfi letartóztatását.

Kiemelt kép: redro.fr

Aktuális Belföld Nógrád

A hőség miatt korábban nyitotta meg kapuit a balassagyarmati strand

A hőség miatt három nappal korábban nyitott a Városi Strandfürdő Balassagyarmaon. Az országos tisztifőorvos hazánk egész területére vonatkozóan szerdától szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztást adott ki, amely Balassagyarmaton is életbe lépett. Csach Gábor polgármester azt nyilatkozta: „A Városi Strandfürdő szerdán megnyitotta kapuit a csobbanni vágyók részére, és ezen a héten csütörtökön és pénteken is nyitva tart […]

Továbbiak
Belföld Nógrád

Két fiatal banda feszült egymásnak a balassagyarmati buszállomáson

Két fiatalokból álló banda feszült egymásnak a balassagyarmati buszállomáson kedd délután. Az esethez több rendőr is a helyszínre érkezett. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Buda Gábor a nool.hu-nak azt nyilatkozta: „Két csoportosulás közötti, garázda jellegű cselekménnyel kapcsolatban intézkedtek a balassagyarmati rendőrkapitányság munkatársai.” Hozzátette: „Az esetnek nincs sérültje.” Kiemelt kép: szabadriport.wordpress.com Székesi Marcell View all posts

Továbbiak
Belföld Heves

Gázkémény csövét lopta el egy sarudi nő

A Füzesabonyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétsége miatt folytatott eljárást egy sarudi nő ellen. – nyilatkozta a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Lázár Levente rendőrfőhadnagy a heol.hu-nak A nyomozás adatai alapján a 37 éves nő március 14-én bement egy helyi ingatlan udvarába és onnan egy 6-7 méter hosszú gázkéményhez tartozó csövet lopott, majd azt értékesítette. A […]

Továbbiak