Dócs Dávid: A multik vagy a hazánk a fontosabb?

A külföldi multik gazdasági növekedése, avagy saját hazánk a fontos?

A Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője, Dócs Dávid azt nyilatkozta: „Látjuk, hogy a Fidesz-kormány „a vas és acél országának” mintájára Magyarországot egy összeszerelő üzemmé akarja degradálni.

Hazánkban helyezkedik el a legtöbb akkumulátorgyár, vagyis itt a legnagyobb a környezeti terhelés is.

Láthattuk, hogy a gödi Samsung gyár a tavalyi évben 88 tonna magzatkárosító anyagot bocsájtott ki az üzem területéről, és azt is látjuk, hogy ezt a környezethasználati engedélyt egy bírósági végzés értelmében visszavonták tőle, mégsem állítja le a gyár a termelését, mert a gazdasági kiesés túl nagy lenne.”

Hozzátette: „Sajnos mára azt is kimondhatjuk, hogy a magyar GDP több mint felét külföldi multinacionális cégek adják, nem pedig a hazai vállalkozók.

A tavalyi év első félévében több mint 4500 kisbolt és üzlet zárt be, illetve naponta több mint 100 vállalkozás szűnt meg, amely jól mutatja a jövő irányát.

Amíg leépülnek a magyar vállalkozások, addig a külföldi multik ezermilliárdokat kapnak.

A Mi Hazánk Mozgalom egy teljesen más utat szánna Magyarországnak. Mi azt szeretnénk, hogy ha az óriási környezeti terhelést jelentő akkumulátorgyárak helyett inkább a magyar mezőgazdaságra épülő feldolgozóiparra lehetne önálló nemzetgazdaságot építeni.”

Aktuális Belföld Nógrád

A hőség miatt korábban nyitotta meg kapuit a balassagyarmati strand

A hőség miatt három nappal korábban nyitott a Városi Strandfürdő Balassagyarmaon. Az országos tisztifőorvos hazánk egész területére vonatkozóan szerdától szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztást adott ki, amely Balassagyarmaton is életbe lépett. Csach Gábor polgármester azt nyilatkozta: „A Városi Strandfürdő szerdán megnyitotta kapuit a csobbanni vágyók részére, és ezen a héten csütörtökön és pénteken is nyitva tart […]

Továbbiak
Belföld Nógrád

Két fiatal banda feszült egymásnak a balassagyarmati buszállomáson

Két fiatalokból álló banda feszült egymásnak a balassagyarmati buszállomáson kedd délután. Az esethez több rendőr is a helyszínre érkezett. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Buda Gábor a nool.hu-nak azt nyilatkozta: „Két csoportosulás közötti, garázda jellegű cselekménnyel kapcsolatban intézkedtek a balassagyarmati rendőrkapitányság munkatársai.” Hozzátette: „Az esetnek nincs sérültje.” Kiemelt kép: szabadriport.wordpress.com Székesi Marcell View all posts

Továbbiak
Belföld Heves

Gázkémény csövét lopta el egy sarudi nő

A Füzesabonyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétsége miatt folytatott eljárást egy sarudi nő ellen. – nyilatkozta a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Lázár Levente rendőrfőhadnagy a heol.hu-nak A nyomozás adatai alapján a 37 éves nő március 14-én bement egy helyi ingatlan udvarába és onnan egy 6-7 méter hosszú gázkéményhez tartozó csövet lopott, majd azt értékesítette. A […]

Továbbiak