Macskákat mérgeztek meg Berkenyén?

Mérgezés tüneteivel pusztult el több macska Berkenyén.

Lakossági bejelentés érkezett Berkenye önkormányzatához, miszerint a település területén több helyen tisztázatlan körülmények között pusztultak el macskák. A gyanú egyértelműen mérgezésre utal.

A helyi polgármester, German József felhívása szerint leginkább a délkeleti falurész két utcája, az Ifjúság és a Málna-köz a legérintettebb területek.

A házikedvencek elhullásának rövid időn belüli többszöri megismétlődése miatt erősen feltételezhető, hogy szándékos mérgezés történt.

Kép forrása: ujszo.com

A megbetegedések hirtelen jelentkeztek, ami hányással, nehéz légzéssel, étvágytalansággal, hasmenéssel járt, és sokszor már csak percek álltak rendelkezésre a sürgős segítségnyújtáshoz.

A polgármester azt kéri: „A macskák védelme érdekében fokozottabban figyeljenek négylábúikra, és a legkisebb gyanú esetében is azonnal forduljanak a legközelebbi állatorvoshoz.”

Hozzátette: „A mérgezés az állatkínzás egyik legsúlyosabb formája, bűntettnek minősül, és ha bebizonyosodik az elkövetés, a tettest akár 5 év szabadságvesztésre is ítélhetik.”

Kiemelt kép: nool.hu

Aktuális Belföld Nógrád

A hőség miatt korábban nyitotta meg kapuit a balassagyarmati strand

A hőség miatt három nappal korábban nyitott a Városi Strandfürdő Balassagyarmaon. Az országos tisztifőorvos hazánk egész területére vonatkozóan szerdától szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztást adott ki, amely Balassagyarmaton is életbe lépett. Csach Gábor polgármester azt nyilatkozta: „A Városi Strandfürdő szerdán megnyitotta kapuit a csobbanni vágyók részére, és ezen a héten csütörtökön és pénteken is nyitva tart […]

Továbbiak
Belföld Nógrád

Két fiatal banda feszült egymásnak a balassagyarmati buszállomáson

Két fiatalokból álló banda feszült egymásnak a balassagyarmati buszállomáson kedd délután. Az esethez több rendőr is a helyszínre érkezett. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Buda Gábor a nool.hu-nak azt nyilatkozta: „Két csoportosulás közötti, garázda jellegű cselekménnyel kapcsolatban intézkedtek a balassagyarmati rendőrkapitányság munkatársai.” Hozzátette: „Az esetnek nincs sérültje.” Kiemelt kép: szabadriport.wordpress.com Székesi Marcell View all posts

Továbbiak
Belföld Heves

Gázkémény csövét lopta el egy sarudi nő

A Füzesabonyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétsége miatt folytatott eljárást egy sarudi nő ellen. – nyilatkozta a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Lázár Levente rendőrfőhadnagy a heol.hu-nak A nyomozás adatai alapján a 37 éves nő március 14-én bement egy helyi ingatlan udvarába és onnan egy 6-7 méter hosszú gázkéményhez tartozó csövet lopott, majd azt értékesítette. A […]

Továbbiak