Meghalt a Völner-Schadl ügy egyik tanúja

Szombaton lett volna az esküvőjük, de az Árpád hídi drogos ámokfutó, B. Roland megölte őket.

Egy fiatal pár vesztette életét szerda este egy horrorbalesetben az Árpád hídon. Most szinte egy egész ország gyászolja Mónikát és Ervint, akiknek szombaton lett volna az esküvőjük Esztergomban. Az autóbaleset pillanatában csupán néhány utcányira voltak a lakásuktól, de már nem értek oda.

A férfi áldozat, B. Ervin korábban a Völner-Schadl ügy egyik tanújaként volt meghallgatva.

A fiatal pár egyik közeli barátja egy üzenetet írt nekik a baleset előtt: „Kedves Barátaim! Reggel vinnénk Nektek a szeretetcsomagot, ahogy megbeszéltük tegnap késő délután, és gratulálnánk előre a szombati polgári esküvőtökhöz.”

Az ámokfutó drogos sofőr, B. Roland az esetet megelőzően pár perccel korábban erőszakkal ellopta egy nő taxiját, amivel a budai oldalról az Árpád hídra hajtott a szembejövő sávba, majd az áldozatok autójába csapódott. Alig maradt valami az autóból, amiben utaztak. A hatalmas erejű ütközés percében egy ártatlan taxis is megsérült, a fiatal pár és a vétkes sofőr pedig azonnal szörnyet haltak.

A tenyek.hu információi szerint a férfi azért járt Budapesten, hogy pultoslányokat keressen balatonlellei büféjébe, a múlthéten ugyanis drogosan inzultálta az ott dolgozó nőket, akik felmondtak. Az egyik érintett azt írta az esetről: „Engem és a barátnőmet villával támadott meg, mert elfogyott a drog, ráadásul ki se fizetett minket.”

Kép forrása: hvg.hu

A Felvidékről származó Mónika országszerte ismert nívódíjas mesemondó és rendkívül tehetséges néptáncos volt. Egyik ismerőse szerint a 32 éves nő elvesztésével a felvidéki kultúra is rengeteget veszített.

Földváry Terézia elmondta: „Tehetséges, kiváló, barátságos, kedves, közvetlen és még mondhatnám a szép szavakat Mónikára. Borzasztó dolog, ami történt.”

B. Ervin, a 34 éves vőlegény végrehajtó-helyettesként dolgozott. Mindemellett pedig korábban tanúként hallgatták meg az évtized politikai botrányával, a Völner-Schadl korrupciós büntetőüggyel kapcsolatban, melyben Völner Pál és Schadl György, a végrehajtó-maffia legfontosabb fogaskerekei ellen indítottak eljárást, melyben egy hangfelvételnek köszönhetően Rogán Antal neve is felmerült, aki jelenleg Orbán Viktor miniszterelnök kabinetfőnöke, illetve a 2024-es Befolyás-barométer szerint Magyarország harmadik legbefolyásosabb személye.

Az ügyet jó ideje igyekszik minél nagyobb mértékben felgöngyölíteni a Mi Hazánk Mozgalom végrehajtási szakpolitikusa, dr. Fiszter Zsuzsanna.

Az ártatlanul elhunyt fiatal pár aktívan tevékenykedett kulturális és közösségszervezőként. A Rákóczi Szövetség munkatársai voltak, ahol a Kárpát-medencében élő magyar fiatalok közötti kapcsolatokat erősítették.

Kiemelt kép: magyarnemzet.hu

Aktuális

Népviseletes bálon szórakozik a nép Rimócon

A Rimóci Folklór Manufaktúra Mohos Zsófia fotográfus ötlete nyomán tavaly rendezte meg először a hagyományaira oly büszke faluban az első Nógrád Vármegyei Népviseletes Bált. A rendezvényt második alkalommal ezen a hétvégén, október 26-án szombaton 19 órától tartják a községben, a Vincze Barna Sportcsarnokban. A szervezők nevében Paluch Norbert néptáncpedagógus-etnográfus portálunk megkeresésére elmondta, az Agrárminisztérium Hungarikum […]

Továbbiak
Aktuális

Társadalmi munkában takarították a temetőt Nógrádon

A nemrégiben megválasztott új önkormányzat egyik első feladataként társadalmi munkát szervezett Nógrádon. Dávid Barbara polgármester a facebook-on számolt be a részletekről. Ezek szerint eredetileg csak a temetőre összpontosítottak volna, mondván Mindenszentek előtt illik minél rendezettebbé, tisztábbá tenni a sírkertet, ám miután az október 19-i, szombat reggeli induláskor elég sok ember gyűlt össze – köztük gyerekek […]

Továbbiak
Aktuális

Mégis megmenthető a romhányi törökmogyorófa

Remény élteti a jövőt – mondhatnák Romhányban, hiszen egy újabb fejlemény szerint mégis megmenthető a teljes elpusztulástól a II. Rákóczi Ferenc vezérlő fejedelemről nevezetes törökmogyorófa. A falu délnyugati határában található, a legenda szerint az 1703-11 közötti szabadságharc vezéralakja által törökországi száműzetéséből hazaküldött magból fejlődött törökmogyorófa jelenlegi sorsáról nemrégiben írtunk annak kapcsán, hogy a szakemberek ítélete […]

Továbbiak