Meghalt a Völner-Schadl ügy egyik tanúja

Szombaton lett volna az esküvőjük, de az Árpád hídi drogos ámokfutó, B. Roland megölte őket.

Egy fiatal pár vesztette életét szerda este egy horrorbalesetben az Árpád hídon. Most szinte egy egész ország gyászolja Mónikát és Ervint, akiknek szombaton lett volna az esküvőjük Esztergomban. Az autóbaleset pillanatában csupán néhány utcányira voltak a lakásuktól, de már nem értek oda.

A férfi áldozat, B. Ervin korábban a Völner-Schadl ügy egyik tanújaként volt meghallgatva.

A fiatal pár egyik közeli barátja egy üzenetet írt nekik a baleset előtt: „Kedves Barátaim! Reggel vinnénk Nektek a szeretetcsomagot, ahogy megbeszéltük tegnap késő délután, és gratulálnánk előre a szombati polgári esküvőtökhöz.”

Az ámokfutó drogos sofőr, B. Roland az esetet megelőzően pár perccel korábban erőszakkal ellopta egy nő taxiját, amivel a budai oldalról az Árpád hídra hajtott a szembejövő sávba, majd az áldozatok autójába csapódott. Alig maradt valami az autóból, amiben utaztak. A hatalmas erejű ütközés percében egy ártatlan taxis is megsérült, a fiatal pár és a vétkes sofőr pedig azonnal szörnyet haltak.

A tenyek.hu információi szerint a férfi azért járt Budapesten, hogy pultoslányokat keressen balatonlellei büféjébe, a múlthéten ugyanis drogosan inzultálta az ott dolgozó nőket, akik felmondtak. Az egyik érintett azt írta az esetről: „Engem és a barátnőmet villával támadott meg, mert elfogyott a drog, ráadásul ki se fizetett minket.”

Kép forrása: hvg.hu

A Felvidékről származó Mónika országszerte ismert nívódíjas mesemondó és rendkívül tehetséges néptáncos volt. Egyik ismerőse szerint a 32 éves nő elvesztésével a felvidéki kultúra is rengeteget veszített.

Földváry Terézia elmondta: „Tehetséges, kiváló, barátságos, kedves, közvetlen és még mondhatnám a szép szavakat Mónikára. Borzasztó dolog, ami történt.”

B. Ervin, a 34 éves vőlegény végrehajtó-helyettesként dolgozott. Mindemellett pedig korábban tanúként hallgatták meg az évtized politikai botrányával, a Völner-Schadl korrupciós büntetőüggyel kapcsolatban, melyben Völner Pál és Schadl György, a végrehajtó-maffia legfontosabb fogaskerekei ellen indítottak eljárást, melyben egy hangfelvételnek köszönhetően Rogán Antal neve is felmerült, aki jelenleg Orbán Viktor miniszterelnök kabinetfőnöke, illetve a 2024-es Befolyás-barométer szerint Magyarország harmadik legbefolyásosabb személye.

Az ügyet jó ideje igyekszik minél nagyobb mértékben felgöngyölíteni a Mi Hazánk Mozgalom végrehajtási szakpolitikusa, dr. Fiszter Zsuzsanna.

Az ártatlanul elhunyt fiatal pár aktívan tevékenykedett kulturális és közösségszervezőként. A Rákóczi Szövetség munkatársai voltak, ahol a Kárpát-medencében élő magyar fiatalok közötti kapcsolatokat erősítették.

Kiemelt kép: magyarnemzet.hu

Aktuális Belföld Nógrád

Bulizás után elloptak egy kocsit

Úgy gondolták, jó buli lesz, ezért bulizás után elkötöttek egy kocsit nógrádi kamaszok. Elszabadult a házibuli Nógrád vármegyében. A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt két 17 éves fiú ellen, akik egy házibuli végén elkötöttek egy autót, majd a rendőri igazoltatásnál más adataival próbáltak kibújni a felelősség alól. A Nógrád Vármegyei Főügyészség a nool.hu-nak azt nyilatkozta, […]

Továbbiak
Aktuális Belföld

Késsel rabolt ki egy fiatal fiút három férfi a gödöllői HÉV-en

Közel 200 ezer forintnyi értéket zsákmányoltak a fiútól az elkövetők, egyiküket még keresik. Vádat emelt az ügyészség két férfi ellen, akik egyelőre ismeretlen társukkal együtt kiraboltak egy fiatal fiút a gödöllői HÉV-en. A vádirat szerint a három elkövető március 19-én éjszaka nézte ki magának a HÉV-en utazó fiút. Egyikük odalépett hozzá és beszélgetést kezdeményezett vele, […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves

Párakapuk enyhítik a kánikulát Egerben is

Országszerte igyekeznek enyhíteni a hőséget. Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzései alapján a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelte el az ország egész területén június 19-én 0 órától június 22-én 24 óráig. Azóta a visszatérő hőség miatt Egerben is megpróbálják enyhíteni a hőséget a helyiek. A Városgondozás Eger Kft. három helyszínen (a […]

Továbbiak