Késsel rabolt ki egy fiatal fiút három férfi a gödöllői HÉV-en

Közel 200 ezer forintnyi értéket zsákmányoltak a fiútól az elkövetők, egyiküket még keresik.

Vádat emelt az ügyészség két férfi ellen, akik egyelőre ismeretlen társukkal együtt kiraboltak egy fiatal fiút a gödöllői HÉV-en.

A vádirat szerint a három elkövető március 19-én éjszaka nézte ki magának a HÉV-en utazó fiút. Egyikük odalépett hozzá és beszélgetést kezdeményezett vele, melynek során látta, hogy drága mobiltelefonja van.

Később Kerespes állomásra érkezve a férfi kivette a fiú kezéből a 140 ezer forint értékű telefont, majd megpróbált leszállni, de a szerelvény ajtaja bezárult. Ekkor a kocsiban már csak ők négyen utaztak.

Ezután mindhárom elkövető elindult a fiú irányába, egyikük pedig felszólította, hogy adja oda mindenét. Végül megszerezték a fiú pénztárcáját, melyből kivették a benne lévő 10 ezer forintot.

Ezután az egyik férfi elővett egy kést, és ismét felszólította a sértettet, hogy adja át minden értékét. A megrémült fiú hátrálni kezdett, de mindhárman követték, majd ketten átkutatták a ruházatát és a táskáját, miközben késes társuk sakkban tartotta.

A három férfi ekkor még további közel 50 ezer forintnyi értéket lopott el a fiútól.

A fiú végül Szilasligeten tudott leszállni és segítséget kérni. A nyomozók néhány nap alatt elfogtak két elkövetőt, a harmadikat viszont még keresik. Az ügyészség felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat ellenük.

Forrás: hvg.hu

Kiemelt kép: magyarnemzet.hu

Aktuális Belföld Nógrád

Bulizás után elloptak egy kocsit

Úgy gondolták, jó buli lesz, ezért bulizás után elkötöttek egy kocsit nógrádi kamaszok. Elszabadult a házibuli Nógrád vármegyében. A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt két 17 éves fiú ellen, akik egy házibuli végén elkötöttek egy autót, majd a rendőri igazoltatásnál más adataival próbáltak kibújni a felelősség alól. A Nógrád Vármegyei Főügyészség a nool.hu-nak azt nyilatkozta, […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves

Párakapuk enyhítik a kánikulát Egerben is

Országszerte igyekeznek enyhíteni a hőséget. Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzései alapján a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelte el az ország egész területén június 19-én 0 órától június 22-én 24 óráig. Azóta a visszatérő hőség miatt Egerben is megpróbálják enyhíteni a hőséget a helyiek. A Városgondozás Eger Kft. három helyszínen (a […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Nógrád

Öt gyermekét tartotta embertelen körülmények között egy asszony

A tápiószelei gyerekek sokszor ruhátlanul voltak a hidegben, a házuk körül ürülékhalmok és brutális mennyiségű szemét hevert. Súlyosan elhanyagolta öt kiskorú gyermekét egy tápiószelei anya. A gyerekek rendszeresen felügyelet nélkül magukra voltak hagyva és a városban kóboroltak. A helyiek szerint egészen 2018-ig jól mentek a család dolgai, amíg élt az édesapa. Az apuka váratlan halálát […]

Továbbiak