Lesöpörték az asztalról a Mi Hazánk javaslatát

Tárgysorozatba se vették a Mi Hazánk Mozgalom egyik javaslatát.

Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom parlamenti képviselője a fiatalok lakhatásával kapcsolatos illetményről szóló törvénymódosítást nyújtott be.

A javaslat az 50 millió forintot nem meghaladó első lakástulajdon megvásárlása esetére illetékmentességet, míg az 50-100 millió forint közötti első lakástulajdon megvásárlása esetében illetékkedvezményt állapít meg akként, hogy az illeték mértéke ilyen esetben az 50 millió forintot meghaladó rész után fizetendő illeték 50%-a, amennyiben a vásárló 50 év alatti, ingatlannal nem rendelkező fiatal.

A képviselő idézte a Magyar Nemzeti Bank lakásárindexét, melynek kimutatása alapján az elmúlt évtizedben a lakásárak átlagban megközelítőleg háromszorosukra emelkedtek, míg az elmúlt pár év inflációs nyomása egyre nehezebb helyzetbe hozta és hozza azokat a magyar fiatalokat, akik lakást szeretnének vásárolni.

A képviselő szerint ez különösen igaz Budapesten és Pest vármegyében. A Mi Hazánk javaslata egy sávos rendszer bevezetését célozza, amelyben egyszerre érvényesülne a kisebb értékű lakásokra vonatkozóan az illetékmentesség, míg a regionálisan drágább lakásárakra figyelemmel egy fokozottabb illetékkedvezmény.

Ám a Gazdasági Bizottságot nem érdekelték a képviselő észrevételei, majd 5-13 arányban még a javaslat tárgysorozatba vételét is leszavazták.

Aktuális Belföld Közéleti

Meglőtték a szlovák miniszterelnököt

Több lövés érte Robert Fico szlovák miniszterelnököt a nyitrábányai (Handlova) kihelyezett kormányülés után. A miniszterelnök állapota súlyos, ugyanis a gyomrán és a mellkasán érte találat. A rendőrök azóta elfogták a merénylőt, amelyről videó is készült. Kiemelt kép: magyarnemzet.hu Székesi Marcell View all posts

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves

Egy igazi hős: egy egész család életét mentette meg egy kutya Gyöngyösön

A szemfüles kutyus mindenkinél előbb észlelte a bajt. Holly, a hatéves berni pásztor mentette meg egy egész család életét Gyöngyösön. Kigyulladt egy ház, már az egész terasz lángolt, de csak a kutyus vette észre, hogy baj van. Holly szaladgálni kezdett a házban, a zajra felébredt az anyuka, aki azonnal felkeltette az apukát és a lányát, […]

Továbbiak
Aktuális Helyi Közéleti Nógrád

Salgótarjánban annyira nem is Fideszellenes a Nép Pártján

Salgótarjánban a Nép Pártján annyira nem is Fideszellenes, különös tekintettel arra, hogy a jelenlegi polgármesterjelöltjük, Rákos Tamás 2019-ben még a Fidesznek kampányolt. Mondják, hogy fejétől bűzlik a hal. Hiába, hogy Jakab Péter a Parlamentben visszataszító kocsmastílusban, habzó szájjal szidja a kormányt, a háttérben már közel sem ilyen visszautasító. A hitelesség példaképét nagy szeretettel játszó Jakab […]

Továbbiak