Alkatrészeket akart kiszerelni egy dekorációból

Egy etesi tolvaj egy dekorációs kellékből akart alkatrészeket kiszerelni.

Etesen is őszi hangulatot varázsoltak a település központjába. A díszítésekben és a dekorációkban sok ember gyönyörködik nap mint nap.

Hétfő reggel azonban a lakosok arra lettek figyelmesek, hogy az egyik dekorációs kelléknek, egy biciklinek lába kélt. A rendőrségnek és a tetthelyen működő biztonsági kamerának köszönhetően hamar megtalálták a tettest.

A Nógrád vármegyei rendőrség FaceBook-oldalán közzétették: „Ami másnak fontos, az nekünk is az. Etes lakói megdöbbentek, amikor az elmúlt napokban azzal szembesültek, hogy a község egyik kereszteződése melletti füves területről, az őszi dekorációként elhelyezett és virágokkal díszített kék-szürke színű kerékpárt elvitték. A nem túl nagy anyagi, inkább eszmei értéket képviselő kétkerekű ellopása miatt feljelentést tettek a Salgótarjáni Rendőrkapitányságon.”

Kép forrása: police.hu

Mint írták: „A település körzeti megbízottja, Tarjáni Péter ebben az esetben is a tettek mezejére lépett és rövid időn belül sikerült megtalálnia az ellopott járművet, illetve az elkövetőt is, aki saját bevallása szerint azért vitte el a kétkerekű díszítőelemet, hogy abból az alkatrészeket kicserélve a saját kerékpárját helyrehozza.”

Hozzátették: „A kerékpár kalandos története itt véget is ért, hiszen ismét Etes egyik őszi díszeként pompázhat majd és a virágok is visszakerülhetnek rá. Az elkövető ellen tulajdon elleni szabálysértés miatt a Salgótarjáni Rendőrkapitányság eljárást indított.”

Forrás: police.hu

Kiemelt kép: nool.hu

Nógrád

Ellenzéki képviselők véleményezik a polgármesteri programot (1.)

Október 3-án tartotta alakuló ülését Balassagyarmat új önkormányzata, amely után Csach Gábor a nagy nyilvánosság elé tárta az elkövetkező öt évre szóló polgármesteri programot. Ennek részleteit véleményezik most sorra az ellenzéki képviselők, elsőként Bojtos István a Szövetség A Balassagyarmatiakért részéről. Csach Gábor lényegében hat pontban foglalta össze, melyek azok a legfontosabb vívmányok, amelyeket szeretnének megvalósítani, […]

Továbbiak
Nógrád

Nógrádi értéktárba került az egykori szügyi vármegyeháza épületegyüttese

A szeptember 21-én, Karancslapujtőn tartott vármegyei napon került be a nógrádi értéktárba, az épített környezet kategóriában az egykori szügyi vármegyeháza épületegyüttese. Talán nem is túl sokan tudják szűkebb pátriánkban, hogy Nógrád vármegye székhelye a 18. században először nem Balassagyarmat volt, hanem a várostól mintegy öt kilométerre, délre található Szügy. A történet hátterében az áll – […]

Továbbiak
Nógrád

Több településen már ezen a héten megalakultak az új önkormányzatok

Október első hetében már több nyugat-nógrádi településen megtartották alakuló ülésüket a helyi önkormányzatok. Jó néhány községben új polgármester kezdi meg munkáját és a testületi tagok sorában is számos új arccal találkozhatnak a közélet iránt érdeklődő emberek. Szügyben az elsők között történt meg váltás. Hugyeczné Giebiszer Beáta, a júniusban megválasztott polgármester portálunk megkeresésére elmondta, október elsején […]

Továbbiak