,,Ha a magyarok bevonulnak Kárpátaljára, tárgyalunk” – üzente az orosz képviselő

„Meglátjuk, mi lesz később. Mindenesetre nagyon remélem, hogy ha Magyarország csapatai be is vonulnak, akkor csak Kárpátaljára” – mondta Anatolij Wasserman, az orosz Állami Duma tagja a Pravdának.

A képviselő Orbán Viktor Kossuth Rádióban elhangzott péntek esti mondataira reagált, ahol a magyar miniszterelnök elmondta, hogy szerinte nincsen már messze, hogy az Európai Unió vezetői nyugati békefenntartó erők Ukrajnába való bevonulásáról kezdjenek el beszélni.

Anatolij Wasserman a Pravdának azt is elmondta, hogy tisztában van azzal, hogy Kárpátalja sokáig Magyarország része volt, ezért a dolgok tisztázásának kérdése a területen élő magyar kisebbség és az orosz többség érdekvédelmének megerősítése.

Vlagyimir Putyin szóvívője, Dmitrij Peszkov már korábban elmondta, hogy szerinte komolyan kell venni Orbán Viktor kijelentését, hiszen egy nagyon veszélyes vitához vezethet, amennyiben igaz az állítása. Szakértői információk szerint az orosz vezetésben napirendre került a magyar miniszterelnök mondatainak elemzése, hiszen többen azt gondolták, hogy ezek egy lehetséges NATO-támadás tervei lehetnek.

Mivel az orosz-ukrán háború mellett a Kína és Tajvan közötti konfliktus is mélyülni kezd, a világpolitikai eseményekből lassan kirajzolódik két, egymással szemben álló nagyhatalmi tömb, melyek végleges megformálódása a hidegháborúhoz hasonlóan a nyugat-kelet közötti összecsapás kibontakozásához vezethetnek.

Orbán Viktor szavait komolyan veszi Moszkva, hiszen amellett, hogy többek között az Egyesült Államok és számos nyugat-európai állam fegyverekkel és pénzzel támogatja Ukrajnát, az orosz vezetés határozottan provokációként kezelheti a skandináv országok NATO-csatlakozását is.

Amennyiben a konfliktus eszkalálódna, és kiterjedne más európai országok területére is, az egy olyan jövőt készítene a kontinens számára, amelyből a többség leginkább csak vesztesként jöhet ki.

Ne felejtsük el, hogy amellett, hogy Oroszország és Kína egymásra találtak, így kölcsönösen segítve a másikat akár komoly katonai erőkkel is, Moszkva olyan nukleáris apparátussal van felvértezve, mellyel könnyen elhozhatná Európa számára is a szibériai telet.

A magyar érdek továbbra is csak a konfliktusokból való kimaradás lehet, hiszen történelmünk
vérzivataros esztendeiből tanulva megállapíthatjuk, hogy csak újra áldozatai lehetnénk egy
nagyhatalmak között zajló háborúnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

Négylábú áldozata van egy családi ház tűzesetének

Kigyulladt egy családi ház szobája teljes terjedelmében Nézsán tegnap délután, riasztották a tűzoltókat. A lánglovagok a helyszínre kérték az áramszolgáltató szakemberét is. A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott hivatalvezetője, Tóth-Szikora Viktória arról tájékoztatta a nool.hu hírportált, hogy szerdán a nézsai Dózsa György úton egy családi ház egyik szobája teljes terjedelmében égett. Kifejtette: „A tulajdonos egyedül […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Egyéb kategória Helyi Közéleti

A WHO pandémiaszerződés aláírása ellen tiltakozik a Mi Hazánk Mozgalom

Dúró Dóra és Toroczkai László közös sajtótájékoztató keretein belül adtak hangot a WHO pandémiaszerződés aláírásával kapcsolatos kétségeiknek. Elmondták, hogy egészen elképesztő, hogy amíg a Fidesz a szuverenitás fontosságáról beszél, addig most készülnek a nemzetállamok intézkedéseit felülíró szerződés aláírására, egy olyan szervezettel, melynek vezetői nem választópolgárok által lettek megválasztva. Arról is szót ejtettek, hogy a Tedrosz […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves Közéleti

Lakossági fórumot tartott a Mi Hazánk Mozgalom Egerben

Egy sajtótájékoztató, majd egy lakossági fórum keretein belül mutatta be Virradat Program nevű pártprogram-füzetét, azon belül pedig ifjúságpolitikai javaslatait a Mi Hazánk Mozgalom Heves vármegyei elnöke, dr. Pápai Ákos, valamint a Mi Hazánk Ifjai alelnöke, Cservenák Mihály György. A párt és az ifjúsági szervezet többek között a fiatalok megélhetési problémáira szeretne választ adni. Dr. Pápai […]

Továbbiak