,,Ha a magyarok bevonulnak Kárpátaljára, tárgyalunk” – üzente az orosz képviselő

„Meglátjuk, mi lesz később. Mindenesetre nagyon remélem, hogy ha Magyarország csapatai be is vonulnak, akkor csak Kárpátaljára” – mondta Anatolij Wasserman, az orosz Állami Duma tagja a Pravdának.

A képviselő Orbán Viktor Kossuth Rádióban elhangzott péntek esti mondataira reagált, ahol a magyar miniszterelnök elmondta, hogy szerinte nincsen már messze, hogy az Európai Unió vezetői nyugati békefenntartó erők Ukrajnába való bevonulásáról kezdjenek el beszélni.

Anatolij Wasserman a Pravdának azt is elmondta, hogy tisztában van azzal, hogy Kárpátalja sokáig Magyarország része volt, ezért a dolgok tisztázásának kérdése a területen élő magyar kisebbség és az orosz többség érdekvédelmének megerősítése.

Vlagyimir Putyin szóvívője, Dmitrij Peszkov már korábban elmondta, hogy szerinte komolyan kell venni Orbán Viktor kijelentését, hiszen egy nagyon veszélyes vitához vezethet, amennyiben igaz az állítása. Szakértői információk szerint az orosz vezetésben napirendre került a magyar miniszterelnök mondatainak elemzése, hiszen többen azt gondolták, hogy ezek egy lehetséges NATO-támadás tervei lehetnek.

Mivel az orosz-ukrán háború mellett a Kína és Tajvan közötti konfliktus is mélyülni kezd, a világpolitikai eseményekből lassan kirajzolódik két, egymással szemben álló nagyhatalmi tömb, melyek végleges megformálódása a hidegháborúhoz hasonlóan a nyugat-kelet közötti összecsapás kibontakozásához vezethetnek.

Orbán Viktor szavait komolyan veszi Moszkva, hiszen amellett, hogy többek között az Egyesült Államok és számos nyugat-európai állam fegyverekkel és pénzzel támogatja Ukrajnát, az orosz vezetés határozottan provokációként kezelheti a skandináv országok NATO-csatlakozását is.

Amennyiben a konfliktus eszkalálódna, és kiterjedne más európai országok területére is, az egy olyan jövőt készítene a kontinens számára, amelyből a többség leginkább csak vesztesként jöhet ki.

Ne felejtsük el, hogy amellett, hogy Oroszország és Kína egymásra találtak, így kölcsönösen segítve a másikat akár komoly katonai erőkkel is, Moszkva olyan nukleáris apparátussal van felvértezve, mellyel könnyen elhozhatná Európa számára is a szibériai telet.

A magyar érdek továbbra is csak a konfliktusokból való kimaradás lehet, hiszen történelmünk
vérzivataros esztendeiből tanulva megállapíthatjuk, hogy csak újra áldozatai lehetnénk egy
nagyhatalmak között zajló háborúnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Közéleti Nógrád

Balassagyarmaton is létezik a harmadik út

Dócs Dávidék meghívást kaptak egy balassagyarmati kutyamenhelyre. Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője kifejtette: „Minden körzetbe el szeretnénk vinni a Mi Hazánk programját, így a balassagyarmatiakhoz is. Mi szeretnénk, hogy ha a politikai kultúrában meghonosulna az, hogy miben tudunk adni, segíteni a másiknak ahelyett, hogy politikai iszapbirkózást folytatnánk és azzal lennénk elfoglalva, hogy […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

Dócs Dávid közleményt írt a vízgazdálkodásról

Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője közleményt írt a vízgazdálkodással kapcsolatban. „Hazánkban a víz helyett már az aszály az úr! Nem tett semmit a kormány a vízmegtartás érdekében, ezért ismét a gazdák nyakán az aszály! Mára a mezőgazdasági termelés nem csak a változó gazdasági körülmények, az elszabadult inputanyag árak és az elhibázott politika […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

Meglőtték a szlovák miniszterelnököt

Több lövés érte Robert Fico szlovák miniszterelnököt a nyitrábányai (Handlova) kihelyezett kormányülés után. A miniszterelnök állapota súlyos, ugyanis a gyomrán és a mellkasán érte találat. A rendőrök azóta elfogták a merénylőt, amelyről videó is készült. Kiemelt kép: magyarnemzet.hu Székesi Marcell View all posts

Továbbiak